Във Франция крайнодесни пребиха студент до смърт

Конфликтът бил между крайнодесни и хора с леви убеждения
Обновена: 7 юни 2013 12:55 | 7 юни 2013 12:38, Елка Василева
13
Във Франция крайнодесни пребиха студент до смърт
Протест в Париж след убийството на 19-годишния студент. Снимка: Reuters

Седем души са арестувани във Франция заради убийството на 19-годишен студент. Той беше пребит до смърт от крайнодесни екстремисти заради политическите си убеждения. Жестокото убийство потресе Франция. В Париж се проведе голям протестен митинг, предаде БНТ.

Всичко започнало с размяна на обиди между две групи - крайнодесни и с леви убеждения. Спречкването между младежите станало край гара Сен Лазар в Париж. Върху 19-годишния студент се нахвърлили няколко мъже и една жена. Когато пристигнала линейка, Клеман Мерик бил в безпомощно състояние. По-късно той починал в болницата.

От Националистическата партия на Льо Пен веднага отрекоха нападателите да са техни членове. Предлога се, че задържаните са от крайнодясното движение Революционна националистическа младеж, което напоследък набира все по-голяма популярност във Франция.

"Положението е тежко, но ние трябва да продължим нашата борба. Не можем просто да стоим със скръстени ръце", споделя очевидец.

Правозащитни организации предупредиха, че във Франция през изминалите седмици са зачестили случаите на нападения на крайнодесни групи. Според протестиращите край Сен Лазар новата вълна на насилие е заради узаконяването на гей браковете в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
до mario.fu.90 преди 10 години
Момче, фашизмът не е крайно дясно движение, защото във философията му се корени социалистическа идея с прибавен национализъм ! Има ли нещо по- жизнено на Света от националсоциализма ? Никога не е имало и няма и да има ! прочети това- ФАШИЗМЪТ е бъдещето на Човечеството !!! Фашистът е най- съвършеният Човек !!! Фашистът мрази неистова комунизма и евреите, за което е напълно прав !!!
9
6
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 7Надявай се, социалистическата идеология е идеал и никога няма да изчезне. Повечето интелектуалци са с леви политически убеждения. А по мое и по мнението на повечето философи на континента, Маркс е един от гениите на човешката хуманитарна мисъл. Неговата теория е блестяща с нейният материалистичен и атеистичен поглед към историята,изличаване същността на човешкото битие и на религиите,като разбива на пух и прах метафизиката. Разбира се не говоря за сталинизма,гледам на Маркс като на Философ.
8
5
 
8
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Абе вие май не сте наред с главния? Да се опитваш да реабилитираш фашизма по какъвто и да е начин при всички положения е сериозно отклонение на психиката!Крайно-десните са екстремисти и реакционисти - създават само безредици и рушат държавна собственост,нападат хора и служители на реда - това за мен са диваци,които трябва да бъдат премахнати.
7
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 10 години
Както се казва в дъното на всяка ситоация са парите. Ако тези сега безделници имаха ангажираща и добре платена работа нямаше да ходят да се бият по улиците. А сега като невиждат каквато и да е преспектива за близкото бъдеще, всеки започва да си изгражда собствена, която обикновенно може да се случи само в празната му главичка.
6
5
 
11
 
! Отговори
до boicho.boichev.7 преди 10 години
прочети това- ФАШИЗМЪТ е бъдещето на Човечеството !!! Фашистът е най- съвършения Човек !!! Фашизмът винаги е бил предизвикван, както и в този случай !!! Това е еврейска провокация и нищо друго, за да засилят антифашистките настроения в целия Свят !!! Ще те перифразирам- срещу комунист се стреля, а срещу евреин се гърми !!! Време е комунисти и евреи вече да ги няма и това ще стане !!!
5
11
 
13
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Тия скинари и крайно-десни и прочие безделници трябва да им се удари един бой. Комплексирани идиотчета. Това са екстремисти - чупят,рушат,създават безрезици - унищожете ги!
4
5
 
10
 
! Отговори
sten преди 10 години
И при нас серГЕЙ,след като узакони гей-браковете ще е така....ще се разтури душлука между ГЕЯ и ЗЛОДЕЯ, докато БЕЯ си брои сараите...
3
14
 
21
 
! Отговори
СС преди 10 години
*** скинове и във Франция се "проявили"! *** ***...
2
6
 
28
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
А заради толерантните *** който приветстват всякаква ***, Европа скоро ще заприлича на автономия на Индия,Пакистан и африканските държави.
1
23
 
21
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 10 години
С фашисти не се спори-в тях се стреля!Време е тази *** пак да натори полята на Европа-от Сталинград до Атлантика.