Заради следенето рейтингът на Обама се срина до 45%

Спадът в доверието последва редица скандали в САЩ
Обновена: 18 юни 2013 08:43 | 18 юни 2013 08:28,
5
Заради следенето рейтингът на Обама се срина до 45%
Барак Обама. Снимка: Reuters

Рейтингът на президента на САЩ Барак Обама спадна до 45% одобрение, което е възможна реакция на разкритията за правителствени програми за електронно следене и други скандали, сочи анкета, цитирана от ДПА.

Само преди месец, в средата на май, допитване показа 53 на сто подкрепа за Обама.

Проучването на общественото мнение е извършено от Си Ен Ен и ОРК Интернешънъл сред около 1000 американци в периода 11-13 юни.

В него се вижда, че за пръв път от ноември 2011 г. Над половината от анкетираните - 54 процента - изразяват неодобрение за начина, по който Обама изпълнява задълженията си на президент.

Освен това на въпроса дали намират Обама за честен и заслужаващ доверие, утвърдително отговарят 49% от запитаните. През май положителен отговор на този въпрос са дали 58 процента от анкетираните.

Спадът в рейтинга на Обама последва редица спорни случаи, които излязоха наяве в последните седмици. Сред тях са разкритията за програма на американското разузнаване за масово електронно следене, целенасочените данъчни инспекции на Чаеното парти и други консервативни организации, които са кандидатствали за освобождаване от данъци, и тайното събиране на данни за телефонни разговори на журналисти от министерството на правосъдието като част от правителствено разследване на изтичания на поверителна информация, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
yoyo:) преди 10 години
Другаря на Ердоган хахах а
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
45% от населението на САЩ вярват в една ***, която вчера е слязла от палмите в Африка??? Няма по-*** нация на планетата!
2
2
 
7
 
! Отговори
емо преди 10 години
сащ са вече държава от третия свят-дори в най големите диктатури няма толкова престъпления на политици бизнесмени и всякакъв бандитизъм.СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИЯ ИДИОТИЗЪМ
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значение има Обама. Ако не е той, ще е друг, но нещата ще са същите.СССР умря. Родил се новия Съветски съюз - САЩ!