Българи са поканени на сватбата на Сорос

82-годишният финансист се венчава с 41-годишната Тамико Болтън
18 авг 2013 09:51, Елка Василева
178
Българи са поканени на сватбата на Сорос
Джордж Сорос и Тамико Болтън. Снимка: Reuters

Близо хиляда души от цял свят ще присъстват на сватбата на милиардера Джордж Сорос. 82-годишният финансист ще мине под венчилото с 41-годишната Тамико Болтън.

Церемонията ще се състои на 21 септември в Ню Йорк. Сред гостите на милиардерската сватба ще има и поне трима българи, пише "Труд".

Покана за сватбата е получила Райна Гаврилова, която е професор по културология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш заместник-министър на културата в кабинета на Иван Костов. Тя бе дългогодишен изпълнителен директор на българския клон на фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" и на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust). През последните две години и половина Гаврилова живее в Ню Йорк и заема висока позиция в Институт "Отворено общество" - организацията, която управлява фондациите на милиардера.

Покана за участие в сватбеното парти е получил и Георги Прохаски. Той бе първият шеф на "Отворено общество" в България в периода 1990-1997 г. В момента е управител на Центъра за икономическо развитие - една от многото неправителствени организации, започнали своята дейност като програми към "Отворено общество" и впоследствие обособили се като отделни структури със смесено финансиране. Георги Прохаски потвърди пред "Труд", че е получил покана и ще пътува за Ню Йорк в компанията на съпругата си.

Сорос, който заема 30-о място в последната класация на американското списание Forbes за най-богатите хора в света със състояние от 19,2 млрд. долара, обяви, че не иска подаръци за сватбата. Вместо това гостите на тържеството са призовани да подпомогнат благотворителни каузи. Даренията ще се събират в четири фондации, специално избрани от младоженците.

Милиардерът Джордж Сорос има зад гърба си два брака. През 1960 г. той се жени за Аналийз Уитшак, от която има три деца. Двамата се разведоха през 1983 г. Същата година финансистът се сгоди за Сюзън Уебър Сорос, която е с 25 години по-млада от него. Двамата имат две деца, но се разделиха през 2005 г.

Сорос и Тамико Болтън се познават от 2008 г. Те обявиха годежа си миналата година. Гости на сватбата им ще са приятели, роднини и колеги на младоженците от целия свят, включително петте деца на милиардера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
7
 
! Отговори
Ирина преди 10 години
Всички заедно с управляващите в момента са МАФИЯТА съсипала България от 1990 до сега...като се започне от Виденов и Костов та до днес...Борисов и Станишев. Само да обърна внимание че Борисов и Цветанов са проект па на същите кукловоди - Иван Кръстев, Огнян Минчев Прокопиев, Цветелина Бориславова. Помните че имаха министри и то не един: Плевнелиев (човек на Прокопиев), Трайчо Трайков (човек на Прокопиев), Дянков (човек на Прокопиев),
124
0
 
7
 
! Отговори
Ирина преди 10 години
Аз не съм комунист, напротив. Но виждам и мисля, че това с което се опитват да ни сугестират разни политически инженери като Иван Кръстев и Огнян Минчев финансирано от Прокопиев, Цветелина Бориславова и Сорос е същото старо.....просто сменят подставените лица и ги смесват стари с до болка познати (Кунева, Т.Дончев, Прошков и т.н с "нови" (Безуханова, Радан кънев и сие).
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мумията 4 !
122
0
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 10 години
ПО ***: СОРОС, ИВО ПРОКОПИЕВ, ОГНЯН ДОНЕВ И РАЗНИТЕ ИМ ТАМ ***.....РАЙНА ГАВРИЛОВА, ЛУКОВИТСКИЯ ИНЖЕНЕР ВАНКАТА КРЪСТЕВ, ОГИТО МИНЧЕВ.....БОЙ, БОЙ И САМО БОЙ.......ПУБЛИЧНО УНИЖЕНИЕ И ПАК БОЙ......ТАКА КАКТО ГО УСЕЩА СЕГА ТЕХНИЯ ОТМИНАЛ И ТОТАЛНО ПРОВАЛИЛ СЕ ПОЛИТ ПРОЕКТ "БАТЕ БОЙКО"......СЪЩОТО ЩЕ СТАНЕ С ТЯХ И РАЗНИТЕ ИЗМИСЛЕНИ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОКОВЕ И БЕЗУХАНОВИ АГЕНТИ.......
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали е брак по сметка?За нея определено ДА.Два пъти е по-възрастен.Какво ще и даде освен пари.? Тя на 41 едва ли иска вече деца.Ами за какво се излагат поне сватба да правят.Тези разходи да ги бяха дали за благотворителност.Светът никога няма да е справедлив.Защо няма повече хора като Бил Гейтс,който мислят за другите?То и у нас е така.Тези,на които се опита държавата да помогне свикнаха да им помага.И сега нито работят,нито искат да го правят.А има наистина нуждаещи се хора-пожар,лечение и т.н
120
0
 
11
 
! Отговори
емо преди 10 години
Ами чакайте на Сорос да ви купи кола и да ви даде стипендия не дацета.....За това е на тоя хал България....Защото такива като теб все чакат...комунистите на държавата, зависимите като теб на Сорос и тути кванти....а ромите като най-хитри и на държавата и на сорос. Аз пък сам градя моето бъдещето и това на децата ми. И сам съм си купил няколко западни автомобила, и сам плащам за да образовам децата си. И СЪМ НЕЗАВИСИМ. не завися нито от сорос, нито от прокопиев и разни престъпно забогатяли олиг
119
9
 
3
 
! Отговори
жив и здрав преди 10 години
Да е жив и здрав Джордж Сорос! Благодарение на него си купихме западна марка кола. Децата ни получават стипендия да учат в САЩ, а като се върнат в България ги чака кариера в партията на Иван Костов.
118
0
 
9
 
! Отговори
М до 333 преди 10 години
АМИ ДА НЕ СТАВАТ.....НЯКОЙ ПРОГЛЕДНА.......ПРОСТО СА ЕДНАКВИ.....ЗАЩО ДА СМЕНЯМЕ ЕДНИТЕ С ДРУГИТЕ.......КАТО СА ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА МОНЕТА. И ДВЕТЕ ШАЙКИ КРАДАТ И БЕЗЧИНСТВАТ С ВЛАСТТА....САМО ДЕТО ТАЯ НА ПРОКОПИЕВ И ЛУКОВИТСКИЯ ИНЖЕНЕР КРАДЕ И БЕЗ ДА Е ВЪВ ВЛАСТТА....А С ПОСТАВЕНИТЕ ЛИЦА КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ-ОФШОРНАЛИЕВ, ТРАЙЧО И ДЯНКОВ КРАЖБИТЕ СТАВАТ УСПЯВАТ И ТОВА ДА СТОРЯТ. ЩАСТЛИМ СЪМ ЧЕ ПРОГЛЕДНАХТЕ .....
117
0
 
5
 
! Отговори
Вибратора преди 10 години
Томико, Томико, чакам с нетърпение първата брачна нощ, когато ще ти пръсна катеричката пред погледа на дъртата еврейска ***!
116
8
 
3
 
! Отговори
333 преди 10 години
Не стават: Радан Кънев - бил патерица, Миглена Кунева - била Пръмова, Безуахнова - имала брат доносник, кръга Капитал, кръга Туитър, кръжокът Типинг Пойнт, ***, платените богати протестиращи.Стават: Бареков, Петното, Местан, Пеевски, Ваканцуващият с вълци, Оня дето не ходил да ваканцува, Мая Манолова, Михо "внимавайте в картинакта" Михов, "безплатните автобуси от страната. Русия и Путин.
115
0
 
18
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Сандо , на тая снимка е вършал Фотошоп(различно е от шоп фотограф:-) ....... . Иначе мнението ми за тая гртескна сватба е че - На дърти години хората превъртат и ги хваща старчеси егоизъм. Представям си гостите как ще се подмазват на дъртия "айгър". Абе откачена работа. Лошото е че от такива откачалки зависи нещасния живот на повечето източно Европейски *** като нас
114
0
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
"българи"...
113
2
 
27
 
! Отговори
м преди 10 години
Да....пробутват..разни "нови" кухи *** като Саша Безуханова, чиито брат също е доносник от ДС като Райна Гаврилова.....И въобще тази гнусна шайка: олигарха- престъпник Прокопиев, луковитския политинженер Иван Кръстев, нечовекоподобния комунист Огнян Минчев, олигарха Огнян Донев .....и разните им там платени мижатурки от ниските нива.....като в борческите "наказателни отряди" цоневици, геновци са са били винаги и продължават да бъдат едни от най-вредните персони в България
112
4
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Само да припомня, че Борисов - мутрата или както е известен сред хората "Боко- тиквата" също беше проект на групичката "типинг поинт" в която е вездесъщата Райна Гаврилова заедно с луковитския политинжинер И.Кръстев, преподавателя по научен кочунизъм О.Минчев (превърнал се в пръв демократ за да смуче пари от сорос и ванката костов).....щедро финансирани от същия този сорос и олигарха -престъпник Иво Прокопиев.....ГЕРБ е техен проект.......а той е пъле провал.....
111
8
 
1
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Анонимен Иска ми се да ти повярвам че не си демагог или жена такава ама немога само поради факта че носиш българска кръв а отностно мене аз нямам притенции относно Сорос ако ми се плаща бих работил за него с удоволствие забравете това нация, сиверините, и тн и тн.
110
0
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
САМО ПОПИТАЙТЕ ЗАЩО ТАЗИ ГАВРИЛОВА.....Е В НЮ ЙОРК.......ЗАЩОТО ОЛИГАРХА ИВО ПРОКОПИЕВ ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ШАЙКА ОКОЛО ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО...СЕ ОПИТВАХА ДА Й ПРИДАДАТ ОБРАЗ НА "ГРАЖДАНСКИ ЛИДЕР".....А ТЯ СИ БЕШЕ ЕДНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНИЦА С ПОСРЕДСВЕНИ ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ КОЯТО В КРАЙНА СМЕТКА СЕ ОКАЗА ЧЕ Е С КАРТОНЧЕ В "ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ", Т.Е. ДОНОСНИК.....И БЪРЗА СИ ЗАМИНА .....СКОРОТЕЧНО Я ПРИБРАХА ТЕЗИ КОИТО ФИНАНСИРАХА НЕЙНИТЕ ИЗЯВИ.....ТОВА Е ГАВРИЛОВА ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ.....!
109
3
 
8
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Този труп да му забиеш нож в гърба докато си сваля гащите с нищо няма да се промени света, но ако избиваме евреи в обкръжението си, работниците по геноцида, лявите и дясни кръвопийци, ще се усети промяна към добро. Предлагам да го започнеме с отверки, защото още първия ден ще излезе закон разрешаващ само на *** и турци да носят ножове.
108
1
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
аууу мацката е екзотична и ми фаща окото .... ама като си помисля че си пада по дръти макарони и ме се отщява .. бееее, гнусотия
107
0
 
23
 
! Отговори
ceu graduate преди 10 години
Тамико си е направила добре сметката според мен.
106
0
 
17
 
! Отговори
nerez преди 10 години
'Бъдещето не принадлежи на всички" neverojatno.wordpress/2013/08/06/soros/ Според дъртия вампир бъдещето е за хората без морал. Куьвите викат сега "Удри" но както става често ,края не е ясен . Природата е по силна от всеки самозабравил се негодник решил да завладее света.