САЩ подновиха глобалната терористична тревога

Опасяват се от заплахи на американските граждани и интереси по света
26 сеп 2013 10:34, Елка Василева
8
САЩ подновиха глобалната терористична тревога
При атаката в мол в Найроби от ислямистки бойци загинаха най-малко 67 души. Снимка: Reuters

Държавният департамент на САЩ поднови глобалната тревога за терористични нападения срещу американски граждани след атаката на свързани с Ал Кайда екстремисти в престижен търговски център в столицата на Кения Найроби, съобщи Асошиейтед прес.

В ново "световно предупреждение", публикувано вчера, Държавният департамент заяви, че продължава да се опасява от заплахи срещу американски граждани и интереси в Европа, Азия, Африка и Близкия изток и посочи, че нападателите може да използват различни тактики като самоубийствени операции, убийства, отвличания и бомбени нападения.

Още по темата

Държавният департамент отбеляза, че потенциални цели може да бъдат големи спортни събития, жилищни райони, бизнес офиси, хотели, клубове, ресторанти, религиозни храмове, училища, обществени зони, търговски центрове и други туристически дестинации, където се събират голям брой американци.

Новото предупреждение идва след атаката в мол в Найроби от ислямистки бойци, при която загинаха най-малко 67 души, от които 18 чужденци, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като си нямат война трябва да плашат населението си с тероризъм!Знаеме го вече американскато правителство. Все трябва да държат вниманито на гражданите си другаде , да не се сетят да ги питат аджеба, "какво става с вътрешния дълг?";" и като сме най свободните и демократични на плнетата защо живвем в затвор с постоянно следене и наблюдение?":) :) :)
7
0
 
2
 
! Отговори
rothschild преди 10 години
Въпроса е накрая кой ше плащаааа? :D :D $500 000 000 000 000 - ДОБРЕ ЛИ Е :D И все по-добре ще става. :D
6
1
 
5
 
! Отговори
Ротшилд преди 10 години
ха-ха. айде още няколко трилиона за отбрана на заем от чичо Ротшилд. :D Тоя Ротшилд или родсчайлд(rothschild) или къвто е там, държи AP, REUTERS + всички централни банки на света. Той казва на новините какво да говорят и кредита който сте дръпнали отива в неговия джоб. Да. Вие давате парите си и целия си живот на фамилия Ротшилд, а дори не знаете за съществуването и :D. Те са собственици на света и това е ФАКТ. Но никой не може да им направи нищо. състоянието им се оценява на $500000000000000 :D
5
1
 
7
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Аз предупредих ли преди много време че ако Щатите не започнат война срещу Сирия ще включат дежурните си терористи на помощ, за да си намерят повод.
4
1
 
6
 
! Отговори
zeus преди 10 години
След края на Студената война трябваше да се измисли нов начин да се контролира и манипулира данъкоплатеца, та САЩ измислиха, т.е. финансираха тероризма
3
7
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Кой покрепя Ал Кайда , още ли не си разбрал , че има и ислямисти , но това не са всички бунтовници ,а само част и ако беше ударен Асад щяха да ударят и нея
2
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Като е екстремистка Алкайда, защо я подкрепят в лицето на бунтовниците в Сирия?!
1
2
 
18
 
! Отговори
eko72 преди 10 години
Ако нямаха постоянна завоевателна политика, нямаше и постоянно десетки терористични групировки да ги заплашват