Над 1600 имигранти са арестувани в Москва

Това стана след сблъсъците, последвали убийството на руснак
Обновена: 15 окт 2013 09:50 | 15 окт 2013 08:52, Елка Василева
27
Над 1600 имигранти са арестувани в Москва
Над 1600 имигранти са задържани в Москва. Снимка: Reuters

Над 1600 имигранти бяха арестувани вчера в Москва след сблъсъците в руската столица, последвали убийството на етнически руснак от мъж, за когото се смята, че е кавказец, предаде Ройтерс.

Около 200 местни жители се събраха снощи за втора поредна вечер на протест в квартал Бирюльово с искане за по-твърда политика към трудовите имигранти.

Още по темата

Правозащитни групи от своя страна предупредиха имигрантите в Москва от Централна Азия и Северен Кавказ за повишен риск от нападения.

25-годишният Егор Шчербаков е бил намушкан с нож до смърт в Бирюльово в четвъртък вечерта пред своята приятелка.

Трудовите имигранти, предимно от бивши съветски републики от Централна Азия и Южен Кавказ, както и от руския Северен Кавказ, изиграха важна роля за дължащия се най-вече на износа на петрол и газ икономически подем, който преживя Русия през първото десетилетие на този век. Мнозина жители на столицата Москва обаче са недоволни от това масово преселване на хора от мюсюлмански страни и райони на Русия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
7
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
В Русия като убият руснак, убиеца го арестуват на следващия ден и покрай него още 1600 маймуни. У нас Кирил Рашков като уби българин в Катуница полицията го заведе на ПЕТЗВЕЗДЕН хотел да ни показва среден пръст оттам и после отнемай къде едвам го вкараха за година и половина в затвора, скоро ще излезе!Ей затова искам България да излезе от Евр(оп)ейския съюз и НАТО и пак да сме с Русия! С братушките винаги сме били добре!
18
3
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Снимката е страхотна. Руската държава не страда от тумора наречен " Толерантност".
17
2
 
17
 
! Отговори
Историк преди 10 години
Етническият въпрос /една от причините за разпада на СССР/ е много сложен за Руската федерация, в която живеят много ислямски етноси. Руските медии определиха за главни противници на Русия като държава Китай-външен и ислямът-вътрешен и външен. Русия е оцеляла като велика страна защото е преследвала целите си и се е борила с противницитеси навсякъде и винаги. Можем само да и завиждаме и да съжаляваме, че у нас не е така, макар и по вина на проруската комунистическа партия косвено издигаща исляма
16
2
 
19
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 10 години
Крайно време е да прочистим и нашия обор.
15
2
 
8
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Аиде честит им баирам.
14
4
 
17
 
! Отговори
Хюман Райтс Уотч преди 10 години
Добре е малцинствата да се обучат на тези стойки, тип патешко неходене :))
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия си е на руснаците и могат да си правят в нея каквото си поискат. Така трябва да е навсякъде.
12
4
 
16
 
! Отговори
Киркорчо преди 10 години
Искам да разберете, че Русия е многонационална държава и в нея живеят много черни от северен Кавказ: чеченци, дагестанци, абхазци, арменци и т.н.Тези хора е истински русиянци, такива, като руснаци. Имигранти- е друга работа и към тях няма въпроси. Имигранти няма на вън, за това, че веднага тях бият, в свободно от работа време те се намират в къщи, дори за храна не излязат от там. Става дума само за черни русиянци, които руснаци наричат (чурки). Това е съща омраза, като *** за българин.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде , който откъдето е
10
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как ли биха реагирали ако към техните емигранти в европа се отнасят по този нчин, само в Германия има над 1/2 милион официални руски емигранти и поне още толкова неофициални, да не говорим за балтииските страни Финландия и т.н.А иначе ако наистина толкова не харесват кавказците и азиатците проблема им е лесно разрешим, освобождават Кавказ и Азия от присъствието си и всичко е ОК :))) ама не им изанся
9
5
 
28
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Всяка империя си пати от наплив на мигранти от завладените територии. В Англия напаст са индуси, пакистанци, араби, ***, жълти. Във Франция гъмжи от ***, араби и жълти, руснаците си патят още от соца от кавказки ***. Хубавото на руснаците е, че не страдат от излишно лицемерие и лигавене и периодично им правят живота тежък, за да не забравят къде им е мястото. Може да дишат въздуха на Москва, може и бизнес да въртят, но не и да посягат на руснаци!
8
4
 
31
 
! Отговори
вас преди 10 години
браво на руснаците защитават своите а ние сме простаци които унищожават своя народ и дават предимства на чужденците затова децата ни избягаха в чужбина заради мръсниците които ни тъпчат
7
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми като не искат кавказци да се изтеглят от Кавказ, егати наглите руснаци окупирали северен Кавказ лишили хората от самоопределение пък после реват защо те се опитват да намерят препитание в другите им градове, и как може да наричаш тези хора емигранти, емигранти са руснаците в ЕС, ама ако към тях се предприемат подобни действия ще ореват целия свят
6
15
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До бъдинЧовече, първо бъди човек! Сирийците са напуснали чудесната си до преди близо две години страна, за да оцелеят, в смисъл - да останат живи. Ще ги приемем, както сме приели арменци, белоемигранти. Ние сме народ великодушен и само някои низши духом се косят, че "щели да ни изядат парите". Га ги едоха Софиянски, Надето, Костоф, Севлиевски, Миленчо и братче, Батко и Братко, Цецо, Боко, а ето - и Плевната, що не рива, бе?
5
0
 
8
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До БХКAz da vi pikaia na skapanata anti-bylgarska organizacia!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ot vlizstite ima mnogo po na 45-50 godini.Eee , otnachalo dokato nauchi ezika -minavat 5 godiniposle zanaqta - minavat oste 5 godini i dokato si nameri rabota - to e stanalo vreme za pensia!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С огромния брой имигранти, които се съсредоточават в големите градове, не се занимава всъщност никой. Всичко това е оставено на произвола на отделните предприемачи и диаспори.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2013_10_14/Vpros-na-grazhdansko-obshhestvo-i-drzhava-2883/Zasto nikoi ne pita vlizastite na granizata:Zasto idvat i kakwo tochno ste prawqt?
2
1
 
27
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До БХКВ БГ бегълците са приети по програма Ултра-Онинклузиф!Те знаят, че тук българи хранят *** и идват на готово!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всеки да си знае мястото!!!