Русия обвини чуждите медии, че изкривяват реалността

Москва недоволна от отразяването на Олимпиадата, Сирия и Украйна
Обновена: 18 фев 2014 11:26 | 17 фев 2014 16:57, Елка Василева
375
Русия обвини чуждите медии, че изкривяват реалността
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини чуждите медии, че изкривяват реалността при отразяването на Зимните олимпийски игри в Сочи, кризата в Сирия и обстановката в Украйна, предаде Франс прес.

"Както по отношение на престъпленията на различни режими, така и по отношение на Олимпийските игри има много примери, които показват наличието на абсолютно съзнателни опити да се оформя общественото мнение по определен начин и за тази цел медиите не се гнусят да прибягват до манипулации и преднамерени лъжи", заяви Лавров.

"Това се случва и по отношение на Олимпийските игри", добавя той в изявление, поместено на сайта на министерството.

Руската обществена телевизия укори през последните дни чуждестранните медии, особено западните, че наблягат на несъвършенствата на Игрите в Сочи и дори измислят нови, за да нарисуват по-мрачна картина, отбелязва агенцията.

"Вярно е, че предвид броя на чужденците, спортистите и поддръжниците, в момента е практически невъзможно да се лъже", заяви Лавров. "Но имаше опити", добави той.

Лавров заяви това в отговор на въпрос за предаване на Си Ен Ен, съдържащо критики към Русия. "Да използваш доминиращата си позиция в медиите за разпространяване на лъжи и за адаптиране на реалността към собствените политически интереси не предизвиква уважение към страните, които го правят", обяви министърът.

"Има много примери, в които различни медии, включително тази, която е заснела това предаване (Си Ен Ен - бел. АФП), показваха снимки от преди 10 години от събитията в Ирак, като се опитваха да ги представят за това, което се случва днес в Сирия", заяви той.

"Вижте например как днес западните медии отразяват това, което се случва в Украйна: идилична картина, при която мирни протестиращи искат справедливост и ред, а зверската власт ги смазва със сила", добави той.

"Всъщност се скриват много неща, които се случват в Украйна", отбеляза Лавров, който посъветва да се следят руските чуждоезични издания като Russia Today. По
думите му те показват с подробности с какви "открито екстремистки и антисемитски сили се сблъскват украинските власти" по време на антиправителствените протести.

В репортажите за Сирия руските медии, които се контролират пряко или непряко от държавата, най-често показват теми, заснети от страната на правителствените сили и акцентират върху престъпленията, приписвани на въоръжената опозиция. Спрямо Украйна се набляга на насилието и националистическите групи, участващи в протестите, пише БТА.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
3
 
19
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Колкото и да ви се вижда странно,но доверието от pro-западните идеологии ще бъде снето и лидерството пак ще бъде дадено на Русия,по принадлежност,заслуги и възможност.Разгледайте как във вековете,най-вече в след военната нова история, Русия до ден днешен е оплювана и нарочвана,при все,че е заемала защитна позиция,никога към никого не е имала териториални,икономически или други претенции.Въпреки моща си ,има правилните политици за адекватно мирно решение на проблемите.Разгледайте историята и сравнете !
268
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пък и Германия и тя е баси държавата всичко хубаво от евро съюза отива при тях всички заводи в източна и южна Европа са тяхни пък и не само заводи ами и магазини политичски сме напълно зависими ит германия.
267
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да руснаците са същите *** като американците и американците я пакистан я авганистан сега и сирия искат *** варварите са тея два народа.
266
4
 
20
 
! Отговори
обективно преди 10 години
Империите са според манатлитета на народа-носител и целите му: Русия винаги е искала да се обгражда с приятелски народи които да са буфер около дългата и граница. Затова когато Китай е бил нападнат от съюзни западни войски, Русия им е строила завод от другата и западняците са ги питали ЗАЩО?? и не са могли да проумеят! Това са Опиумните войни - Китай отказва повече да трови населението си с опиума внасян от западни банки и компании и те започват война.
265
5
 
22
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Друго си е направо да очистиш някой и друг журналист, какво ще си играем на "изкривяване на реалността", ама-ха! Таваришч Лавровски вероятно на 100% е убеден че такива като Анна Политковская трябва да млъкнат на всяка цена.
264
5
 
21
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Айде за всички страхливи седерастки ***, които ги е срам ДОРИ да се представят с елементарен символПОЗДРАВ: "Десятый наш десантный батальон", Готината мацка в you tube ще ви каже ,трябва ни победа, цената няма значение
263
5
 
20
 
! Отговори
Генерал Язов преди 10 години
До Анонимен Да предателите на социализма се наказват . Но че цивилизовала е Русия целия среден изток е факт който никой не може да отрече. Тя е главна сила и в борбата на народите за освобождение от запада. Виж само и военната мощ на Русия . Ракетите ни са непобедими . Всички настръхват като чуят руски ракети .Защо запада е упадъчен ами защото културата му е ниска.
262
6
 
20
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Бе нещо, много е паднало интелектуалното ниво на седерастията, много са зле майко(дете)продавците, даже и сериозна дискусия не може да се направи с тях. крият се като МИШКИ;-))
261
5
 
22
 
! Отговори
Дановски преди 10 години
До Анонимен 341Прав си. Много са тези с бомбите, но след 08.08.08 на всички тях им стана ясно, че Русия има сили, средства и най-важното - решимост да защитава своите интереси, а те не смеят да ударят. Военната мощ е необходима на РФ за паритет, не за нападение.
260
5
 
20
 
! Отговори
Генерaл Язов преди 10 години
До Aнонимен през 1926г Стaлин подписвa с руския пaтриaрх деклaрaция че прaвослaвието е официaлнa религия нa СССР и църквaтa ще провеждa социaлизъм.Дaже Политбюро a всеки 7 януaри е нa литургия в Кремълскaтa църквa . Рим не е бил сaмо христянски но и езически дето култa е бил към имперaторa тaкa че СССР е нaй великaтa държaвa в съвремието . Не случaйно се кaзвa Върховния съвет нa СССР
259
7
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Блажени са вярващите;-)) и разфасовчиците;-))
258
5
 
21
 
! Отговори
Генерaл Язов преди 10 години
До Aнонимен тук лъжеш Русия още с революциятa от 1917 и при обрaзувaнето нa СССР 1922 създaвa рaвни прaвa със създaвaне нa републики нa Съветския съюз. Днес тези нaроди слaвят Русия и СССР . погледни че всички модерни сгрaди в aзиaтскaтa чaст нa СССР сa строени по време нa Съветите.Но ти не ми отговори зaщо зaпaдa губи a СССР печели в третия свят
257
5
 
18
 
! Отговори
Генерaл Язов преди 10 години
До Aнонимен Рускaтa държaвa е приемник нa Визaнтия зa товa във величието си се нaричa Трети Рим
256
5
 
20
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Мухахахахахах, Мишок ,ПРАВДАТА е в 17 млн квадратни километра +Казахстан, Беларус, Украйна+ 3 млн км2 и хиляди ядрени оръжия, които могат да превърнат всяка една страна във филиал на АДА, независимо колко ИЗКЛЮЧИТЕЛНА е била;-))
255
3
 
20
 
! Отговори
Генерaл Язов преди 10 години
До Aнонимен 324 що зa лъжa бре.Русия е освободилa нaродите нa Среднa Aзия от номaдство и им е предостaвилa цивилизовaност.A зaпaдa е поробил цялa Aфрикa.Aзия и Aмерикa.Зaщо нaрпдите от третия свят сa съюзници нaСъветския съюз и не искaт стрaните от зaпaд. *** си
254
3
 
17
 
! Отговори
Генерaл Язов преди 10 години
До Aнонимен Советский генерaль медкикaменти не хочет.Ти и всички *** aнтикомунисти ще пиете хaпчетa много тъй кaкто сдс боклукa Филип Димитров си ги е пил нa 4 км преди 1989. Ние прaщaме нa хaпчетa не вие кaпитaлистите.Зaщото идвa победaтa нa Путин и ще мaрширувa съветскa aрмия във вaшингтон и токио кaто стaнaт нaшa губерния.
253
3
 
17
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Анонимен 328 приятел, не е ясно, какво искаш да кажеш, извинявай, моля.
252
3
 
19
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До Дановски,Обичам те(нищо хомосексуално), представил си цялата армейска красота ....Кефиш ме, "ПОБЕДАТА, не е в този, в когото е СИЛАТА, а е в този в когото е ПРАВДАТА(ИСТИНАТА)!!!!!!!!!
251
3
 
18
 
! Отговори
Генерaл Язов преди 10 години
до Aнонимен 324 и 323 Първо Китaй не е нa Мaо сегa a кaкто виждaш е съюзник нa Русия във войнaтa в Сирия.И се присъедини към БРИКС.Второ Нaшите руски съюзници Монголия Виетнaм и Лaос сa опaсaли Китaй тъй че се възрaждa Всемирнaя Социaлистическaя Системa и пaзaрa нa aмерикa в Тaйвaн ще рухне.И 324 Aнонимен ние имaме по силни от всички други рaкети и ще ги гърмим aмерикaнците тъй че дупетaтa им без гaщи ще остaнaт. A после ще прaтим в Сибир няколко боклукa отМaйдaнa нa Киев.A може и Ивaн Костов
250
3
 
21
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Влади-МирДа, това е вярно! Русия винаги помога на приятели си, ама Русия винаги е унищожава врагове си.