Чиновниците в Санкт Петербург дават по надница за Крим

Сумата е около 300 рубли или 6 евро на човек
Обновена: 28 мар 2014 20:23 | 28 мар 2014 20:23, Камелия Цветанова
142
Чиновниците в Санкт Петербург дават по надница  за Крим
Снимка: Ройтерс

Чиновници от Санкт Петербург бяха приканени да събират пари, за да помогнат на Крим - практика, която напомни времето на СССР, предаде Франс прес.

Чиновниците от местната администрация са поканени да дарят по една надница за възстановяване на Крим. Надницата на чиновник в местната администрация на града е 300 рубли /около 6 евро/.

Събирането на средства за Крим е доброволно, но чиновници, пожелали да запазят анонимност, разказват, че са дали пари под зоркия поглед на колегите си, които вече били направили дарение.

Според Александър Кобриски, общински съветник от демократическото движение Яблоко, нициативата напомня така наречените доброволно-задължителни инициативи от съветската епоха.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: чиновницинадницаКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
до 119 преди 10 години
Хайде анкетата да е такава-Какво предпочитате-лидер като Путин и Орбан да застане на чело на страната, за да я стабилизира и възвърне националното самочувствие , или да емигрирате-в коя да е страна по избор
77
1
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
От десет анкетирани бг граждани на въпроса руско или щатско гражданство искате отговора е щатско на 9 от анкетираните, а сега ми кажете защо е такав тенденцията.
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво сте тръгнали да ги мислите? Руснаците са толкова далеч от нас и не им пука за нас. Повечето живеят като скотове. Минималната заплата в Русия е по-ниска дори от тази тук. А колко малки нации са събрани под ботуша на федерацията и гладуват? Е, някои гладуват заради тях, а други се крепят на тях. Но при положение, че имаме по-добри условия не виждам защо трябва дори да поглеждаме на изток. Проблемите ни не идват от това с кого правим политика а от това какви политици излъчваме от народа си.
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 70-те години и тук в България имаше "САМООБЛАГАНЕ", "даряваш" шаст от заплатата си всеки месец, всъщност ти ги удържат директно на касата, за нещо си и това беше години наред. Оше през 1947 - 8 г.имаше т.н. "Народен заем за свобода " - всеки дава задължително. Така държавата осигуряваше средства за издръжка на III-ти Украински фронт 600 000 войниоци които окупираха България. Това да Ви напомня нещо ? И нас ни освобождаваха - ОТ НЕЗАВИСИМОСТ !
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До муспи 3522 надници по 6 евро = 132евро, т.е. 260лв/м, заплата. Та казваш колко е в Пловдив?
73
0
 
13
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
"Наконец, в одном из учреждений сумму также нужно указать самостоятельно, но, по словам источника нашего издания, существуют рекомендованные ставки для каждой должности от рядового специалиста до начальника отдела (минимальная 300 рублей)."============================Амиииии....Пак "партенка". Чудя се, колко трябва да си ***, за да напишеш подобна глупост.А знаете ли, че БТА е се субсидира от тъпата ни държавица?Да, аз плащам за да пишат глупости!Освен това, БТА е платен сайт.
72
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Значи заплатите във втория град на Русия са четири пъти по голями от пловдивските.
71
1
 
9
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Че кво му е лошото? Имаче някакви потъващи незнайно къде "благотворителни" смси като у нас ли?
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега йато си казахте кой колко взима, напишете и колко мислите, че ще взимате, ако сте в Русия.
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статията е манипулативна, но ясно се разбира ,че руснаците подкрепят и подпомагат Путин.От друга страна- ако всеки чиновник дари 5,6 евро , то един млн чиновници-а те са повече,( Русия е голяма страна)-това 5,6 млн евро-помощ само от чиновниците:)
68
0
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Знаещ 112Вероятно, всички тези оръжия от САЩ и ЮК в Русия щъркел донесоха на крилете си. Защо лъжеш?
67
0
 
0
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРshashlio,stiga usmardia se tuk ot voniashtata ti usta,imam rodnina ot parva linia v USrael,veche25godini e tam,ne moze da se pribere ot ogromni zadalzenia kam bankite im,a e na darzavna rabota tam,navremeto doidoha na kraka v kashtata mu ot am posolstvo da mu predlozat rabota i hubav zivot v USrael,dobre go naglasiha sega im e rob do drob,a beshe nay dobria v sof uneversitet,kolkoto do parite ti vzimam mesechno dvoino kolkoto teb no v evro ta ne mozesh me vpechatli stova
66
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приканват се и всички путинофили да направят дарение за тимуровските команди в Крим !
65
11
 
9
 
! Отговори
Смехория преди 10 години
А бе вие минусчета можете да ми слагате колкото искате. Нищо не си измислям. Едното го говоря от опит, а другото са достоверни статистически данни. А на мен ми дреме, че българина пак е решил да се прецаква с Русия, защото като нищо натам ще завие с това правителство. Аз съм лесен. Сега работя като ненормален по 20 часа на ден. Изкарвам си достатъчно да си храня семейството. Ако тук стане нещо, професията ми е такава, че си хващам багажа и продължавам другаде. Където си поискам. Вие му мислете..
64
3
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До Знаещ 112Ти виждал ли си американски или английски танк на картинка? Това нещо може да порази немски танк само на картинка.Американският ЗАЕМ за СССР е 11.3 млрд.$Американският ЗАЕМ за Великобритания е 31,4 млрд.$Нещо неефективно са действали ингилизите. За тез мангизи трябваше да овършеят Европата още 42-ра.Ама историята я знаем, нали?Нали си "знаещ", а?НАЛИ?
63
4
 
4
 
! Отговори
Смехория преди 10 години
До Аз съм *** но ...Завършил съм ФМИ на СУ с учителски права за учител по Математика и Информатика. В едно средно по престиж столично училище заплатите са около 600-700лв. Което наистина е малко.Жена ми работеше преди 4-5 години като продавачка в магазин е центъра. Работеше 2 на 2 по 15 часа и се връзваха около 750лв/месец.За строителите споменах, че като дете преди 15 години взимах по 10-15лв/ден като общ работник. Наскоро правих ремонт. Надницата на майстор е 35-50лв/ден и то евтин.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А уътре няма ли да организират ленински съботник?
61
0
 
3
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 10 години
Просто като гледам приятели и комшии малко са над 500 лв
60
1
 
0
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 10 години
До СмехорияВиж сега искам да видя заплати на продавачи, учители, говачи, строители...
59
2
 
0
 
! Отговори
Смехория преди 10 години
До Аз съм *** но ...Пардон, малко прекалих. Може би са около 3000лв.