В Женева започват трудни преговори за украинската криза

При провал САЩ заплашиха с нови санкции срещу Русия
17 апр 2014 07:44, Елка Василева
35
В Женева започват трудни преговори за украинската криза
Снимка: БТА

Женева днес е домакин на четиристранни преговори, посветени на кризата в Украйна.

В разговорите участват Русия, Украйна, ЕС и САЩ. Те ще бъдат представени от руския външен министър Сергей Лавров, украинския външен министър Андрий Дешчица, дипломат номер едно на ЕС  Катрин Ащън и американския държавен секретар Джон Кери.

Още по темата

Разговорите се очертават трудни. Москва иска федерализация на Украйна, но проевропейското правителство в Киев е против тази идея, защото тя застрашава Украйна с разпадане, предаде Франс прес.

Разговорите започват и на фона на напрегната обстановка в източната част на Украйна, където проруски активисти окупираха сгради в редица градове, а правителството започна антитерористична операция.

В случай на провал на срещата САЩ заплашиха с налагане на нови санкции срещу Москва. Според Държавния департамент те може да засегнат повече физически лица, отколкото досегашните санкции, и дори да забранят достъпа до някои ключови икономически отрасли като мините, енергетиката и финансовите услуги, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
До Анонимен 30Понижението на курса на рублата е добре дошло за руската икономика, тъй като по този начин става още по-конкурентоспособна и усилва износа си.Дори Световната банка не можа да не ги похвали за това.Ти руснаците не ги мисли ....
28
0
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Като гледам,киевските *** правят всичко възможно да провалят преговорите-такова е нареждането отвъд океана!Само че когато руснаците стигнат до Киев,вратите на US-амбасадата може да се окажат добре заключени.Но....кой каквото си е постлал!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДанчоПобеда? Виж курса на рублата за три месеца назад. Русия знае какво направи и се стяга за поредната си криза. Велика страна с велики умове и велики дураки. К сожеление.
26
0
 
17
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Немога да разбера защо Европа се връзва на глупостите на шимпанзето... Реално колкото украйна има претенции за Крим толкова и ние можем да имаме претенции за Македония или западните покрайнини дето се намират в Сърбия... Те референдум си проведоха.А благодарение на руснаците населението там не ходи с ***...
25
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 10 години
НЕ СЕ КОСЕТЕ.....ЯНКИТЕ ВСИЧКИ ГИ МРАЗЯТ. ПРИ ТОЛКОВА НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ ОТПРАВЕНА КЪМ ТЯХ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВСЕ НА ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА - ЩЕ СЕ УДАВЯТ.....
24
0
 
24
 
! Отговори
Санкции било преди 10 години
"В Женева започват трудни преговори за украинската криза При провал САЩ заплашиха с нови санкции срещу Русия "Какви са тези преговори със заплаха ????Това преговори или ултиматум е????А доколко ултиматумите на притенциозния Обама ще свършат работа - всички си знаем, че са просто заплахи и няма да минат.Русия да не е Виетнам, Ирак, Сърбия или нещо подобно, че да им се огъва на тия слабоумници САЩ, дето водят война главно чрез медиите и банките, МВФ и други подобни???
23
1
 
11
 
! Отговори
До Hells Bells преди 10 години
Ами да загубят!Кой каквото прави на себе си го прави! Защо поддържат САЩ! Сичко мара втасала...Вместо да им скръцнат на янките със зъби, те им се водят по акъла. Ох как искам Русия да им скръцне, че да видят къде зимуват раците. Абе от втората световна война са минали 70 години, още са живи ветерани, немците настъпват на същата мотика. Мислех, че Меркел поне има повече акъл!
22
0
 
27
 
! Отговори
Shark преди 10 години
САЩ нямат работа на тая среща!!!!
21
1
 
24
 
! Отговори
Данчо преди 10 години
Гледайте в 11:00 наше време пресконференцията на Путин по Руските телевизии,да видите как се държи един победител!Обама също ще гледа.........
20
0
 
11
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
До Анонимен 15 ти май не разбираш ,че ЕС е жертва на криптоюдейския заговор както и в предишните войни ! При санкции най-много ще загуби ЕС и периферните провинции като България!
19
0
 
5
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Тоя от танка нещо много махмурлийски гледа
18
0
 
23
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Още преди да е започнала тази среща се знае резултата,ще стане същото както с срещите за Сирия САЩ не искат мир,те живеят от войни и кръв настъпили мир край с САЩ!!!
17
0
 
45
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Е колко кръв да иска Русия? Не са се разхвърчали около САЩ и не разполагат свои бази у съседи на САЩ. Обратното е случая. Ама прости и продажни хора на тоя свят бол.....
16
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смазвайте рускяит ***!Свобода за Украйна!
15
0
 
2
 
! Отговори
до номер2 преди 10 години
Виж коментар 15
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая криза Ес я създадоха изкуствено по Интернет
13
0
 
2
 
! Отговори
Човекът преди 10 години
Заблуденвци
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее Русия и да се слави името на Путин - най-големия миротворец в днешния свят! Мачкай, Путин. Мачкай евро-фашистите!!!
11
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалистическата помийна яма, изметта на обществото събрана в тази смешна и жалка фашистка държава наречена Русия трябва да бъде зачеркната от международната сцена. Нека да тъне в мизерия и изолация!
10
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само така! Смазването на кремълското джудже трябва да е бавно и мъчително! Нека страда лилипутинското недоносче както страда украинския народ заради руката агресия и тероризъм, които *** Русия сее в една "братска" държава!