Директор се обеси заради децата на корейския ферибот

Зам.-шефът на училището, от което са децата, беше спасен при инцидента
Обновена: 18 апр 2014 14:57 | 18 апр 2014 14:25,
26
Директор се обеси заради децата на корейския ферибот
Снимка: БТА

Заместник-директорът на училище близо до Сеул, ученици от което изчезнаха при потъването на ферибот в Жълто море преди два дни, бе открит днес обесен. Според медиите става дума за самоубийство, предаде Франс прес.

Тялото на 52-годишния Кан Мин Кю бе намерено близо до гимназията, където са събрани близките на жертвите и на 268-те изчезнали. Тя е разположена на южния остров Джиндо, недалеч от мястото на трагедията.

"Причината за смъртта предстои да бъде установена", заяви полицията пред АФП.

Още по темата
Южнокорейската агенция Йонхап цитира изявление на полицията, според което трупът на загиналия е намерен да виси от дърво и случаят прилича на самоубийство.

Училищният служител бе сред 179-те оцелели в корабокрушението край южните брегове на страната в сряда сутринта. 352-ма от общо 475-те пътници на борда бяха ученици екскурзианти от гимназията Дануон в Ансан южно от Сеул, напомня АФП.

Официалните власти потвърдиха 28 смъртни случая при инцидента, но се очаква броят им да нарасне, отбелязва Асошиейтед прес.

Спасителната операция продължава. Роднини на изчезнали пътници обвиниха капитана на ферибота за трагедията. Според тях той и някои от членовете на екипажа са били сред първите хора, напуснали плавателния съд.

Следствени данни показват, че по време на преобръщането фериботът е бил управляван от третия помощник-капитан, а капитанът може дори да не е бил на мостика.

Капитанът и компанията, притежаваща кораба, се извиниха за загубените животи, но не признаха да са отговорни за злополуката.

Сред евентуалните причини за потъването на ферибота, върху които се е съсредоточило следствието, са небрежност от страна на екипажа, проблеми с натоварването на кораба и структурни дефекти, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: фериботЮжна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
До Циника преди 9 години
Не си прав. Такава им е културата. Южна Корея е на едно от първите места по самоубийства в света (ако не и на първо). Такова им е възпитанието. Това е огромен срам за тях и за семействата им. Там ако "очерниш" репутацията си, си буквално отритнат от обществото и в много случаи дори от семейството си.
19
0
 
0
 
! Отговори
Deyja преди 9 години
Стига сте се правили на оригинални с подмятания за БГ политици, имайте малко уважение към трагедия случила се в друга държава. Ако няма какво да кажете по темата, не коментирайте.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С такива статии не давайте идея на политиците ни да се самоубиват,защото ако ги гризне съвестта,няма да останат такива.
17
1
 
2
 
! Отговори
до 15 и 16 преди 9 години
Абе *** каква е неговата грешка в случая? А и самоубийството е най-егоистичната постъпка.
16
4
 
3
 
! Отговори
jane преди 9 години
Аз пък смятам, че постъпката му е достойна. След като е сгрешил, и грешката му ще струва вероятно стотици животи на ученици (макар и грешката да не е само негова), няма никакъв друб полезен ход, освен да сложи край на живота си. Какво друго би могъл да направи? Каква полза би имала вината му - ще върне ли животите, ще помогне ли на близките на загиналите да преодолеят мъката? Нищо повече не може да направи. Пък и кармата ще си я носи, така че наказание ще има.
15
4
 
1
 
! Отговори
Циника преди 9 години
това което е направил този човечец е желание да избяга от чувството си за вина и от чувството за отговорност. Така той дори не е направил опит да изкупи своята вина и да поеме своята отговорност. В този смисъл постъпката му може да е разбираема и да предизвиква съчувствие, но в никакъв случай в нея няма нищо за възхищение.
14
0
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Анонимен Те не се извиняват ти искаш да направят висшата морална постъпка
13
3
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Орешарски дали е прочел тази статия, да види на къде води кораба "България"
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, ако беше тук прието, целия парламент барабар с всички олигарси и секретарките им щяха да се самоубият.Но те си направиха секуро и сепъТко. И са живи и здрави и си правят кефа.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки че според нашата вяра самоубийството е грехота подобни постъпки не могат да не предизвикат нашето възхищение. Хора като този директор се извисяват над останалите със своя морал. Някои може и да не го разберат.
10
0
 
19
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Страшни математики има в тези статии - типичен пример колко може да се вярва на новините. В статията, озаглавена "Ферибот с около 450 пътници потъва край Южна Корея" (линк вдясно от статията) пише, цитирам: "Поне двама са загинали, 368 са спасени". В тази статия, обаче, се казва: "където са събрани близките на жертвите и на 268-те изчезнали.". 28 са обявените смъртни случаи. В задачата се пита - колко души е имало на борда?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук БКП-клонингите си правят СЕКУРО.Щото искат НИЕ да им направим СЕПУКОто...Амин!
8
0
 
49
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
На едно изложение японеца си направил харакири,защото машината се повредила при демонстрации.Германица се прострелял поради същата причина.Българската машина също се повредила и нашия човек отишъл в бара да удари една водка за утешение.След като имало запитване каква е съдбата му,казали,че си направил курокири.Пре4водача уточнил че е жив и здрав,а само си го е преместил от единия крачол в другия.Това правят и нашите политици...
7
3
 
39
 
! Отговори
69704 преди 9 години
Драги БГ политици, призовавам ви да последвате светлия пример на Кан Мин Кю.Сами си знаете за какво.
6
21
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Do Boiko Borisov;Obesi be ne6tastnik!
5
0
 
54
 
! Отговори
Мина преди 9 години
Явно заместник-директора е с добро сърце, не може да преживее ужаса за загиналите деца. Много внимателно трябва да се обмислят такива пътувания, особено що се отнася за деца.
4
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до министър-председателя: обеси се бе, ***!
3
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до парламента: обесете се бе, нещастници!!
2
0
 
85
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Хората с чест слагат карай на живота си,когато по тяхна вина са отнети човешки животи. При нас виновните за тоталната катастрофа на държавата литват до върховете на иерархията и стават по-силни и по-нагли.Колкото си по-виновен,толкова по-бързо стигаш върха.За тях важи правилото -или аз,или никой.
1
0
 
116
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 9 години
Тука не се бесят, отиват евродепутати.