Русия: Работата по "Южен поток" продължава

Москва продължава консултациите с ЕК
Обновена: 18 апр 2014 18:07 | 18 апр 2014 13:03,
166
Русия: Работата по "Южен поток" продължава
Снимка: архив, Reuters

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта "Южен поток", това няма да се отрази на осъществяването му, заяви днес пред журналисти енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Реализирането на проекта протича според предвиденото в международните спогодби, затова не може да бъде спрян", добави министърът.

Още по темата
Министерството на енергетиката в Москва продължава консултациите с представители на Европейската комисия, посочи Новак.

Вчера Европейският парламент призова газопроводът Южен поток да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС. Евродепутатите се произнесоха по този въпрос с гласуването на резолюция на последното пленарно заседание за своя мандат.

Икономическият министър Драгомир Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на „Южен поток“, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.

Той предупреди, че „Южен поток“ може да се превърне в политическа жертва, защото и Европа се готви за изборите. „Ако ЕНП спечели изборите, „Южен поток“ ще бъде спрян“, категоричен беше той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анкара има намерение да обсъди вариант за строителството на тръбопровод не по дъното на Черно море, както е планирано, а по суша. Заявлението на Турция прозвуча на фона на спирането от Европа на преговорите с Русия по нормативното утвърждаване на Южен поток. Анкара решила да се възползва от тази пауза.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_18/SHHe-premine-li-JUzhen-potok-prez-teritorijata-na-Turcija-2645/
112
1
 
2
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
"До червенотиквените комуноиди - вие наясно ли сте, че Русия иска да е собственик на тръбите на територията на страната..."Ми много ясно, че те ще са собственик на тръбите, след като проекта, технологията и инвестициите са техни. Работа на НАШИТЕ п*тьовци е да договорят така нещата, че да се облажим от преминаването на тръбите на наша територия (размера на транзитната такса). Излез от тоя комунизъм бе! Никой не е длъжен да ни дава нещо безплатно, щот сме големи пичове!
111
2
 
9
 
! Отговори
ДА НА ЮЖЕН ПОТОК! преди 10 години
БОЙКОТ НА ЕВРО-ВОТА, ДРУГАРИ!НЕКА ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ БОРИМ ЗА ПРЕМИНАВАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ!НЕКА ПОКАЖЕМ , ЧЕ НЕ СМЕ РОБИ НА ЕС, А СМЕ РУСИЯКАЖЕТЕ ТВЪРДО "НЕ" --НА ЕВРОИЗБОРИТЕ!!!
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през крив макарон ще има ЮЖЕН ПОТОК,ПО-СКОРО ШЕ ИМА НАБУКО
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме ми за руснаците
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Делян Пеевски ще ни пази от ПутинТой е голем
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веитата се радват сега
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Южен поток" щял да мине през курилските острови за по-сигурно !?
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека се карат,нека.Тъкмо ще се разсекретят разработките за работа на двигателите с вътрешно горене не с нефто продукти.Давайте дръзайте се,аз ще чакам.
104
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе откъде накъде някакви си на*ани ще ни дават наклон.И не само на нас а и на още поне 6-7 държави от Южна Европа.Ще строим Южен Поток!
103
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците могат да карат коли и да ползват компютри, произведени в Китай и Русия, но газ и нефт в такива количества и на такава цена Европа НЯМА от къде другаде да вземе. Както и България де. Всяко други изказване е или плод на незнание и глупост, или просто лицемерие. В България като скочи нафтата с 20% и увеличават всички стоки 2 пъти. А да не мислите, че в Европа е различно? А скъпа стока се изнася трудно. И икономиката спада. Защитавайте си интересите, господа. Купуваш евтино, продаваш скъпо
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гогато застанеш на сергията с картофите и видиш две касетки с еднакво качество, но на различна цена, кои ще купиш? Особено при положениеч че по - евтините са и по чисти? Ами цеия запад си защитава интересите. Защо южна европа да не се снабдява от Германците с руски газ, а да се снабдява от България??? Е за това не ни дават да построим Южен поток. Просто германците са твърде влиятелни.
101
3
 
9
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Със 2 ръце съм ЗА Южен Поток,ама руснаците НЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ,защото ако Европа и САЩ им спрът стоките,които купуват на най-ниски цени ( природни ресурси ) точно за няма и 1 година рублата ще се изравни със паричната единица на Папуа Нова Гвинея,не забравяйте кой определя пазара - най-големия потребител,а това е САЩ,печатат си доларите не казвам дали е правилно или не,ама *** им кажи нещо :)
100
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До червенотиквените комуноиди - вие наясно ли сте, че Русия иска да е собсттвеник на тръбите на територията на страната и да не плаща нито цент транзит на България?
99
3
 
15
 
! Отговори
СТОЙНЕВ КАЗА СЪЩО: преди 10 години
...ЧЕ ЩЕ СЕ ПОДЧИНИ НА РАЗПОРЕЖДАНИЯТА НА ЕС!!!!!!!...И НЯМА НАЧИН ДА НЕ ГО НАПРАВИ!!!ИНАЧЕ ---НЕМА ПАРИ ОТ ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/...А ...ЗА ЮЖЕН ПОТОК---БЪЛГАРИЯ МОЖЕДА СЕ БОРИ ...КОЛКОТО СИ ИСКА..ХА,ХААА../
98
6
 
2
 
! Отговори
PORTOKOLA преди 10 години
A RIFIRENDUMA KOGA E ? BULGARISTA SE PRISAEDENIAVA KAM TURCIA !
97
15
 
7
 
! Отговори
SS преди 10 години
SMART ZA RUSNACITE !
96
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГРОБ за ЕС и НАТО"Браво на Русия,ще има евтин газ за България,колкото и да грухтят евросвинете!!!"Точно така! Защото сме социалисти, както казва специалистът по съветските униформи! Ей това да си мега-*** не е лесно...
95
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 5 години русия ще се моли някой да им купува газта и нефта.китайците са съгласни ама на половин цена
94
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комисионните от руската газ за мафията са големи и няма да ни дадат да добиваме своя