Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!

Москва смята за недопустими заплахите за нови американски санкции
Обновена: 18 апр 2014 22:53 | 18 апр 2014 22:53,
648
Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!
Снимка: БТА

Русия отказва да бъде държана за единствена отговорна за спазването на Женевското споразумение за Украйна, както се опитват западняците, и смята за недопустими заплахите за нови американски санкции. Това заяви по телевизия "Россия 1" говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Той освен това за пръв път потвърди, че близо до украинската граница има руски войски "заради ситуацията" в тази страна. "Западните ни колеги се опитват да прехвърлят отговорността върху нас. Трябва обаче да се подчертае, че това е колективна отговорност", заяви Песков, имайки предвид сключеното вчера споразумение в Женева за успокояване на кризата в Украйна, подписано от ръководителите на дипломацията на САЩ, Русия, Украйна и ЕС.

Още по темата
По-рано днес проруските сепаратисти в Източна Украйна отказаха да спазват това споразумение, в което се предвижда разоръжаване на всички незаконно въоръжени групировки и напускане на окупираните административни сгради. Те продължават да настояват за оставка на проевропейските власти в Киев.

Още вчера САЩ изразиха съмнение дали мерките в споразумението ще бъдат приложени и заплашиха Русия с нови санкции ако това не стане.

"Да се заявява, както бе направено на най-високо ниво във Вашингтон, че ще се разгледа как Русия изпълнява ангажиментите си не може да благоприятства атмосферата на диалог. Не може с Русия да се държат като с провинила се ученичка, пред която размахват някаква хартия, където се отбелязва с кръстчета дали си е направила домашните. Това е невъзможно", заяви говорителят на Путин.

Той за пръв път потвърди, че Русия е разположила войски, до 40 000 войници според Запада, близо до границата с Украйна заради кризата в тази страна.

"Имаме войски в различни области, има войски и близо до украинската граница. Някои са базирани там, други бяха изпратени в подкрепление заради ситуацията в Украйна. Русия все пак е напълно суверенна държава и е свободна да разполага войски без никакви ограничения във всяка точка от територията си", каза Песков.

"Да се твърди, че тези войски имат нещо общо със събитията в Украйна, че оказват някакво влияние, е абсолютно невярно", отбеляза той.

В Кремъл разчитат, че ситуацията в Украйна няма да стигне до етап, в който ще се наложи международната общност да прибегне до използване на въоръжени сили, заяви Песков в отговор на въпрос при какви условия Русия е готова на военни действия.

"Дори не ми се иска да отговарям или да правя прогнози за такъв изход. Ако, не дай Боже, ситуацията се развие по най-лошия сценарий, ако властите в Киев, които се представят като власти, се окажат неспособни да вземат мерки за решаване на кризата, която се развива в източната част на страната, ако партньорите им на Запад се окажат неспособни да им окажат необходимия натиск, тогава цялата международна общност ще се замисли за уреждане на тази криза. И тогава няма да остане място за лицемерие. С лицемерие криза не се решава", заяви говорителят на руския президент.

Песков отбеляза, че решението за присъединяване на Крим към Русия е било взето лично от Владимир Путин. "Решението бе взето лично от него. И именно резултатите от референдума (в Крим за присъединяване към Русия) дадоха възможност на Путин да направи този отговорен и подкрепян от цялото население избор", каза Песков.

В Кремъл смятат, че развитието на Русия в последните години я е направило привлекателна за други страни, които заявяват готовност за интеграция, каза Песков в отговор на въпрос за призивите в Приднестровието за присъединяване към Русия.

"В съвременния свят на определен етап някои страни стават привлекателни за други. Русия става привлекателна и започва да работи принципът за самоопределение на народите. Към всеки конкретен случай трябва да се отнасяме внимателно", отбеляза Песков.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
0
 
4
 
! Отговори
Сащ-мангали преди 10 години
СССР не е Русия,защото сега в Русия действа закон ,защитаващ правата на вярващите хора. Това е основната разлика с комунизма,който насаждаше атеизма с огън и меч и пращаше хората в лагери.Сега с Бога напред тая страна ще успее.Украйна -начело с баптист и сциентолог е само една маша на янкитеСАЩ поклажда всякакви конфликти за да краде нефт и газ.Нещо като наште ***,дето крадат ток и жици
486
0
 
5
 
! Отговори
фактически преди 10 години
Много повече общи неща имаме с Източно - Православна Русия,отколкото със сектантите в САЩ.
485
0
 
1
 
! Отговори
Ven преди 10 години
До хахаНямам такива наблюдения за "насрана ученичка". По скоро гледам как Европа върти едни нежни закани като ку...
484
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прабългарите сме клон от великите монголи на чингиз хан.нашата родина е азия и естественото ни място е в евразийския съюз. ние нямаме нищо общо с евро американските народи
483
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
евразия ще е съюз в който мнозинството ще са тюрките и там ще се върнем към истинските си корени.
482
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прабългарите сме тюрки и нямаме нищо общо с Европа и америка
481
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пропусна Таджикистан и азербайджан
480
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не щем Европа,напред към евразия заедно с братските Казахстан Туркменистан узбекистан
479
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия настъпа мотиката
478
4
 
2
 
! Отговори
кур за 560 преди 10 години
..и за всички останали умствено изостанали русофили! ами ако решим да не ви плащаме, къде ще ходите бе, чистачи :D лъскачи на обувки, миячи на клозети :D :D Ние можем без необразаовани маймуни, но вие не можете без нас.
477
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всравай, страна огромная!Мьi с Вами, русские Братя!
476
6
 
8
 
! Отговори
до путлер преди 10 години
Вярно стар си вече да си ученичка ,но със сигурности си женски полов орган.
475
16
 
6
 
! Отговори
хаха преди 10 години
При наличието на толкова много русофили, държавата ни дейтсвително е най-малкото ***.Сега дъндито като си разходи кучетата ще дойде да напише нещо.
474
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Русия. Гнус ме е от лапачите на хомосексуалния ислямски запад ,който определя великата ни държава на ***.
473
0
 
0
 
! Отговори
до 551 преди 10 години
поздрав https://youtube/watch?v=frjqa_GdkG0bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%A0%D0%B8%D0%BC
472
22
 
4
 
! Отговори
на бас преди 10 години
На бас се хващам, че всички русофили са или машинни операторчета, или шлосерчета в разни заводи в най-добрия случай, а в най-лошия безработни или подопечни на служба "Чистота". Човек който разбира живота никога не би бил на страната на Русия!
471
10
 
2
 
! Отговори
до 551 преди 10 години
Неграмотнико, поинтересувай се повече от история, и ще видиш каква е ролята на Московското княжество в това България да се озове под османско иго.
470
0
 
4
 
! Отговори
до 550 преди 10 години
Националисте, научи българския.
469
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече чета коментарите ви, вече 6 години извън Родината ми, все повече ме отдалечавате от нея...баси скотовете сте, вместо да се обедините вие се ядете, като канибали. Вярно е, тази държава трябва да се закрие и да се открие наново.
468
4
 
10
 
! Отговори
баи Ганю преди 10 години
До 548 жалки сте Бабати Ванга пасти да яде пред тебе .Ти просто не си от тази планета.Всички които разсъждават различно от такива като тебе са *** русофили и комунисти.Жалки и елементарни хора сте.За твое сведение не Русия ще ни истрие/защото тя ни създаде като държава неграмотнико/,а ние самите /българите/ще направим това.