САЩ плашат Русия с нови санкции

Вашингтон следи отблизо дали Москва ще изпълни ангажиментите си
Обновена: 18 апр 2014 22:53 | 18 апр 2014 22:00,
138
САЩ плашат Русия с нови санкции
Снимка: БТА

Белият дом предупреди, че Русия ще бъде подложена на по-тежки санкции, ако не изпълни постигнатото вчера в Женева международно споразумение за Украйна или ако изпрати войски в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

"Тези санкции може да включват значими сектори от руската икономика", заяви съветничката на президента Обама за национална сигурност Сюзан Райс.

Още по темата
Тя посочи, че Вашингтон следи отблизо дали Русия ще изпълни ангажиментите си да използва влиянието си да накара проруските сепаратисти в Източна Украйна да се разоръжат и да напуснат окупираните административни сгради.

Великобритания и САЩ очакват незабавни стъпки от страна на Русия за изпълнение на женевските договорености по Украйна, заяви от своя страна британският външен министър Уилям Хейг след телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

"Разговарях с държавния секретар Кери във връзка с женевското споразумение по Украйна. Постигнахме съгласие, че е необходимо да видим спешни действия от страна на Русия", заяви Хейг.

Британският външен министър отбеляза, че според него жизненоважна роля по украинския въпрос трябва да изиграе специалната наблюдателна мисия на ОССЕ.

По-рано днес сепаратистите заявиха, че не са обвързани от споразумението, сключено вчера в Женева между ръководителите на дипломацията на САЩ, Русия, Украйна и ЕС.

Украинското правителство пък предупреди, че може да предприеме по-конкретни действия следващата седмица, ако проруските сепаратисти не преустановят окупациите си на административни сгради съгласно вчерашното международно споразумение от Женева.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
От новите санкции най потърпевша ще е Европа.Време е ЕС да се еманципира от САЩ.Като са толкова щедри тези *** що не ни пратят 3-4 милиарда и на нас безвъзмездна помощ?
103
1
 
16
 
! Отговори
Garibaldi преди 10 години
До СпонгиНяма начин да се разбереш със *** и гербери продажници . Те не мислят самостоятелно. Каквото и да им кажеш, те ще ти отговорят така както са ги инструктирали. Те дори не са русофоби. Те са дупедавци на диктаторите от Вашингтон. Русия и Путин са силните на деня!!! Империята на Злото се ръководи от *** с БАНАНА, Диктатор във Вашингтон!
102
1
 
13
 
! Отговори
НЕД преди 10 години
Много нагли сащ но историята ще ги съди искуствена държава без корени и идентичност създадена от западна европа за да им спестява средства за военен бюджет :референдум за южен поток в българия
101
3
 
21
 
! Отговори
Garibaldi преди 10 години
До UliСега модерните радари на ракетите С400 няма да ги допускат да си хвърлят бомбите и щехвърчат ламарини от алумин преди да наближат целите си. А умни те им ракети с обогатен урансъщо ще бъдат прихващани във въздуха и унищожавани.Сега ще разбере САЩ мощта на Русия.
100
2
 
25
 
! Отговори
Uli преди 10 години
САЩ дълго време бяха единствени на върха и заживяха като властелини на света - раздават правосъдие, налагат санкции, заповядват как да живеят хората в пустините и джунглите. За НАТО няма сухопътна война (виетнамците ги убиваха яко) и сега си пускат бомбите отгоре. И каква демокрация налагат с бомби? Убиват мирни граждани и навсякъде положението става по-лошо! Животът в Украйна не беше добър, но НАТО го направи АД!!! Но Русия не е Либия, Сирия, Ирак, Афганистан.
99
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочел от западната *** преса тавадиш Владимир Владимирович Путин,че САЩ готвели нови санкции на Русия ,въздъхнал ,почесал се по рошавите топки и си го преместил от единия крачол в другия.....
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ да престанат да е изявяват като еднилични собственици на света.Управляващите да отворят архивите си и да прочетат,/ако са забравили/колко заговори против законноизбрани правителства са осъществили и колко милиона цивилни и военни граждани са погубили.ООН да престане да бъде маша в ръцете на тези международни терористи,"борещи се"срещу тероризма,сеейки смърт по света и да свика Съвета за сигурност,за да ги санкционират,съгласно Устава.
97
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато ционистите от пиндостан и гейовете от третия по,в ЕС плашат руската мечка със санкции,то още през този месец в Китай на официално посещение пристига Путин ,който там ще подпише договора за газопровод на Русия към Китай в същото време от преди няколко дни стартира в градове от подграничните райони на Китай и Русия безмитната търговия между двете страни,като корвентируеми валути в тези райони ще бъдат рублата и йоана ,заобикаляйки долара
96
1
 
24
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Плашат,нападат,убиват,организират "демократични" революции..........Нямам търпение да видя фалшивият им долар сринат и фалирал.Искам да видя тогава как ще смучат облаги от останалия свят.
95
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ плашат Русия с нови санкции-kakво друго им оставa
94
2
 
25
 
! Отговори
киро преди 10 години
САЩ се опитват да плашат Русия? Американците сигурно го правят защото много са изплашени.
93
2
 
16
 
! Отговори
и сега преди 10 години
и сега след тези заплахи на триполовите гейове Путин така се уплаши, че се чуди от левия в десния или от десния в левия крачол да си го премести
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То сигурно и Унгарците няма да одобрят санкцийте. Защото очакват ГАЗ от Южен поток . И Чехия и Унгария си гледат интересите , разбрали са че друг няма да се загрижи , а не че са приключили с комунизма . Не са ли всички приключили ? Чехия даже изживя такава криза в началото ,Само че Българските правителства се побъркаха да разграбят , да продават и това което са държавните ни интереси и накрая и фондовете на ЕС .Само някой да дойде и веднага ще чуеш ( както каза Плевнелиев ще вземаме газ от южн
91
3
 
30
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 Да те светна,че парламента в Чехия не е одобрил санкции срещу Русия. А президентът им се е изцепил ,че Тимошенко си е мутра По-добре са,защото си гледат интереса на държавата. Нашите политици гледат интереса на който им плаща повече. Било е така далече преди 1944 Та затова от малоумието на политиците ни ,сме преживели 2 национални катастрофи,които са ни превърнали в това каквото сме.
90
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само РУСИЯ , ВЕЛИКА СТАНА И УМНИ ПОЛИТИЦИ ,КОИТО НЕСЕ ПРОДАВАТ КАТО НАШИТЕ БЪЛГАРИ ЗА НЯКОЙ ДОЛАР
89
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ дане плашат гаргите , че тези намеси в други държави нее тяхна работа , това неим иИРАК , ЮГОСЛАВИЯ , ЛИБИЯ и тн,,,,,к , тука щеси намерят майстора
88
1
 
10
 
! Отговори
бънди преди 10 години
до 93 одисеичоти пак цъфна сега се правиш на геополитик неразбра че си безкраино постенщо неси гледаш колонизаторският блок ами се напъваш с мишият си мозък на глобални проблеми дето въобще не ги разбираш
87
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ така натисна Европата , еврото да не тръгне надолу , за сметка на долара ?Ще им доставят газ , като санкционират Русия , Пак Руски газ де , само че Русия ще го изнася за Китай , Ирак , Турция , да не говорим за Латинска Америка !
86
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е тъжен. Ще има санкции.Сега кой ще внася МакДоналдц в Русия!? А КФС?! Кой ще им доставя ГМО храни?! Кой ще им казва, че гейовете, еднополовите бракове, содомията, кръвосмешенията, триполовите *** и т.н са хубави неща?Ужас. Горките руснаци, Ще се отърват от американските суровинни компании безапелационно и по желание на Обама! И после няма да ги пуснат да се върнат?!Ужас....Да ги ожали човек руснаците...
85
1
 
11
 
! Отговори
До 93. преди 10 години
България се управлява от корумпирани - по всяко време ! Още Вазов ги е нарекла "демократи ", наричай ги както искаш - комунисти - същите тези са капиталисти - те имат милионите . Не ги интересува как ще ги наречеш - ще продадат и теб и вече са го направили !