Спрете окупациите, иначе ще действаме, предупреди Киев

Украйна не смята, че лагерът на Майдана трябва да се разтури
Обновена: 18 апр 2014 21:16 | 18 апр 2014 18:00,
143
Спрете окупациите, иначе ще действаме, предупреди Киев
Снимка: БТА

Украинското правителство предупреди, че може да предприеме по-конкретни действия следващата седмица, ако проруските сепаратисти не преустановят окупациите си на административни сгради съгласно вчерашното международно споразумение от Женева, предаде Ройтерс.

Външният министър Андрий Дешчица не даде подробности, а Киев и преди е заплашвал да използва сила, без да е последвало нещо особено след това.

Още по темата
Дешчица допълни, че въпреки исканията от сепаратистите в Източна Украйна правителството не вижда нужда, произтичаща от сделката си с Русия, да разтури проевропейския активистки лагер на площад "Независимост" в Киев.

Запитан на пресконференция дали има краен срок за прилагане на споразумението, съгласно което окупираните сгради трябва да бъдат освободени, той отговори, че се надява великденските празници този уикенд да успокоят напрежението.

В текста на документа от вчерашната среща в Женева е посочено, че всички незаконни въоръжени групировки са длъжни да бъдат разоръжени, всяка незаконно завзета сграда трябва да бъде върната на законните й собственици, а всяка незаконно завзета улица, площад или други обществени места в украинските градове и населени места, трябва да бъдат освободени, припомни ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
2
 
! Отговори
SS преди 10 години
Голямата беда на Украйна е, че и липсват големите национални герои, един Степан Бандера например. Едва ли политически лидери, възпитани и израсли с постулатите на Ленин и Сталин, могат да бъдат полезни на народа си...
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само си представям, как някой швейцарси *** блокира сметките на Путин... А после от 26 кантона останал само един към Швейцария, а останалите станали руски републики ;). А банката, блокирала сметките се разпродава за офисоборудване ;). Не си мислете, че руснаците немат механизми и лостове за влияние на световната сцена.
85
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ УКРАЙНА--ДАЛАВЕРАТА Е МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ----АМЕРИКАНЦИТЕ СА ПОСРАНИ И ИМ ТРЯБВА СПОКОЙСТВИЕ ДА ПРЕГЛЪТНАТ ГОРЧИВИЯ ХАП--РУСИЯ СЕ СЪБУДИ!!!!
84
4
 
7
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Знаете ли кой спечили войната във Виетнам . Също така знаете ли , че вече не важно кой е спечелил кой е загубил , най важното е в кого са парите . Защото по много начини могат да те принудят да клекнеш . Най малкото икономическите санкции може да смъкнат стандарта на живот на хората . По този начин ще се зароди народно недоволство , което води до размирици и дестабилизация на съответната държава . На много дребни душици , които драскат глупости и не се замислят им пращам много поздрави
83
6
 
3
 
! Отговори
бай Робинзон преди 10 години
Бай Петкане, за тебе може и да е цирк, но я по-добре си гледай бананите и кокосовите орехи...
82
4
 
16
 
! Отговори
Бай Паткан преди 10 години
"Спрете окупациите, иначе ще действаме, предупреди Киев".......пак ли ще има "антитерористична акция" хахахаха , цирка продължава !
81
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква сделка с Русия бе украинско министърче?Сделка има между Русия и САЩ. И тя е да се спечели време, без да има насилие.Време и тишина, за да слезе Украйна от темите на медиите и така да се замажат загубите на американците и печалбите на руснаците.В сделката няма и дума за Крим, за ЕС, НАТО, избори, руска армия. Тъй, че посоката е ясна.
80
2
 
3
 
! Отговори
знай са, знай... преди 10 години
Тя и на кадафито шапката беше леко кривната нанякъде си...
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бандеровци не разбират от дума. Виж спомени от ВСВойна- гражданска война от 1939 до 53 с по поне половин милион жертви от двете страни, при това убити с небивала жестокост.Обама, притиснат от кризата играе "ва банк" - заложи на антесемитите и фашистите- всеки знае,че е мюсулманин.Путин бе изненадан и действува импулсивно. То е и резултат от капитулацията в Либия.Тази криза е подготвена поне от 5 години. Резултат максимум за Русия - независима Галиция, аморфна структура Украйна и Изт Укр. за Ру
78
3
 
12
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
А забелязвате ли как е леко накривена шапката на Путин?????????????????????????
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, искам още.
76
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз искам подобен сценарий в България. Искам България да бъде част от една Велика Русия, а не жалка пионка на Брюксел."Mi ti v momenta si pionka na rusia , iskash oshte li ?
75
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До крадец е ***"Предполагается, что лидер России имеет на счетах в швейцарских банках 40 миллиардов долларов, которые могут быть заморожены, сообщает Times. "Tova shte e fun
74
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам подобен сценарий в България. Искам България да бъде част от една Велика Русия, а не жалка пионка на Брюксел.Путин е добре дошъл у нас с войската си!
73
5
 
47
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 10 години
До шопетоМалоумник, в България няма руско малцинство. В България няма територии като Крим, които да са със статут на автономни области.В България няма и територии, които някога да са принадлежали исторически на Русия.Сравнението ти е идиотско, както сте *** всички, които мразите Русия, а се наричате българи !Снайперистите на Майдана не бяха пратени от Путин. Путин нямаше интерес конфликтът да се разгаря. Напротив ! Русия имаше интерес протестите да стихнат, защото Янукович беше техен.
72
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Т'ва шопите все повече ме удивлявате колко сте ***.
71
47
 
4
 
! Отговори
шопето преди 10 години
До тия, които смятат *** за велик: Помислете, че утре може да разиграе същия сценарий и в България. Праща няколко снайперисти, които стрелят и по демонстранти, и по полиция. Следва сблъсък, после идва да защитава рускоговорещите и русофилите, които незнайно по кой закон и с какви пари накупиха наедро почти цялото черноморие. Спомнете си зловещите маски на уж протестиращите срещу високите сметки за ток и уж самозапалилите се, и уж самоудавилия се варненски митрополит.
70
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обръщение до властите в Киевот жителите на Славянск и Крематорск.Моля, не пращайте днес армията, защото борщът (манджата / супата) свърши и нямаме вече места за паркиране на БТРи и танкове.
69
20
 
4
 
! Отговори
крадец е пут преди 10 години
Предполагается, что лидер России имеет на счетах в швейцарских банках 40 миллиардов долларов, которые могут быть заморожены, сообщает Times.
68
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да Путин е държавник , а нашите в Парламента и правителството са си едни най-обикновени ..!!