Путин взел еднолично решението за анексия на Крим

"Разширяване на НАТО ще бъде сериозна заплаха за Русия"
Обновена: 20 апр 2014 10:19 | 19 апр 2014 21:43, Елка Василева
284
Путин взел еднолично решението за анексия на Крим
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин взе еднолично решението за  анексиране на Крим от Русия миналия месец, заяви говорителят му Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

 "Това бе лично решение на държавния глава. Само той можеше, бе длъжен и взе това решение", каза тази вечер Песков пред руската телевизия ТВЦ. Той подчерта, че Путин е решил да анексира Крим, след като е станал ясен резултата от референдума, на който огромното мнозинство от жителите на украинския полуостров се обявиха за присъединяване към Руската федерация.

Песков обърна внимание, че руският президент се намира на пика на своята популярност. Ставаме очевидци на феноменално обединение на руското общество около патриотизма, изрази задоволство той.

Говорителят на Путин увери, че Русия е по-заинтересована от останалите страни от една стабилна, спокойна и предсказуема Украйна. Тя е нашият най-близък съсед, подчерта той.

Още по темата

Песков коментира, че на власт в Украйна са дошли марионетки, подставени лица на организаторите на Майдана. Те бяха признати за легитимни ръководители на страната само няколко часа по-късно от САЩ и ЕС, не скри недоумението си той.

Песков посочи, че Русия разглежда няколко сценария за развитие на събитията в Украйна в коментар на събитията в югоизточната част на страната, където проруски настроени активисти са окупирали административни сгради и не се подчиняват на централната власт. Нито една страна не може да се отнася с безразличие към война край своите граници, аргументира се той и увери, че "необходимите мерки ще бъдат предприети". В същото време той наблегна на това, че Русия не е изпратила представители на своите спецслужби в Украйна.

Песков не изключи възможността да бъде включен в западни списъци със санкции. Предприемането на наказателни мерки срещу представители на руското ръководство е неправомерно, предупреди в същото време той.

Говорителят на Путин предупреди, че ако НАТО продължи да се  разширява и направи още една крачка към руските граници, това ще предизвика преначертаване на цялата европейска архитектура за  сигурност.

Евентуалното разширяване на алианса ще бъде сериозна заплаха за Русия, тъй като "НАТО не може да престане да бъде военна организация". И Русия ще бъде принудена да предприеме мерки за гарантиране на своята сигурност, отбеляза Песков, без да даде подробности.

Що се отнася до възможността за присъединяване на Украйна към НАТО, говорителят на Путин изрази надежда военно-политическото бъдеще на тази страна да не предвижда  такова членство, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Анонимен 269:Ти явно си от путинския тип "съветски хора". В главата ти бучат настъпления, боеве и прочее псевдогероични глупости. А нещата са прости. Русия е изостанала страна, която освен "патриотизъм" и самочувствие на световна сила (каквато отдавна вече не е), няма какво друго да предложи на гражданите си. А понеже голяма част от тях с "съветски хора" - т.е. не граждани, а поданици на поредния комунистически "цар" (днес - ***), номерът минава. Особено като се смаже с водка. После плачат
182
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Ами, при "хозяин"-а Сталин "феноменалното" "обединение на руското общество около патриотизма" беше по-голямо, отколкото при ***. А цената беше към 60 милиона насилствено отнети живота на съветски граждани - руснаци, украйнци, белоруси, латвийци, литовци, естонци, грузинци, арменци, румънци, немци, българи, казахи, татари, тюркмени, таджики и т.н. През гражданската война, колективизацията, чистките преди втората световна война, войната, чистките след нея. ФЕНОМЕНАЛНО, а!
181
0
 
3
 
! Отговори
малко история преди 9 години
"Междувременно казаците в южните части на днешна Украйна водят постоянни войни с трите си силни съседа - Жечпосполита, Московското княжество и Кримското ханство, васално на Османската империя"/Уикипедия/
180
1
 
3
 
! Отговори
Хаджи Димитър преди 9 години
Путине, Владко, брат да си ми. Само на тебе не съм се оплакал. Аз съм от ***. Чок тарапана брат. Аз работя в една охранителна фирма БГ-СОД. Охранявам общински обикт. Всеки месец общината им превежда парите а за нас кукиш. А собствениците са бивши полковници от МВР. Молихме ги за Великден. Поне за този голям празник,дайте заплатите за февруари. Е,няма брат. Владко, и твоите комунисти ли са същите,и те ли са мошеници и терористи,и твойто ли МВР създава такива кадри??? Ну скажи брат.
179
1
 
1
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
И Шарл де Гол вземаше еднолични решения едно време. Той представляваше Франция и изпълняваше съдбата й. Неслучайно голистите уважават Путин, а де Гол уважаваше Сталин. Вярно, че изглежда Путин се опитва да направи или поне заложи корпоративна държава, което си е вид фашизъм. Друг въпрос е има ли изобщо друг избор.
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който посяга на имота на ближния си бог ще го накаже ! Амин !
177
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крим си е руски, престанете да изопачавате и историята и истината. Популярността на Путин в Русия расте не с дни, а със часове. Това е обективната реалност, другото са си празни приказки за промиване на мозъци. Подготовка и оправдания за нови агресивни действия насочени към Русия. Тя няма накъде повече да отстъпва, логично започва настъпление в икономическата, политическата и военната сфера.
176
4
 
19
 
! Отговори
кирливи ризи преди 9 години
Като се обединиха двете Германии на никого не му беше чудно.Сега някои хора не са поискали да са американски слуги и пак не е чудноРъководството на Украйна е компроментирано по времето на Тимошенко с доказани зависимости от разни мафиотиНищо чудно,че хората не ги следват.Просто тия нахалници яхнаха протеста на хората То и протестът беше съмнителен. Какви бяха тия ''командировки'' на наште ранобудни студенти и други такива.Появяват се съмнения за финансиране от външни сили.
175
3
 
5
 
! Отговори
до любопитен 264 преди 9 години
Ако ти кажат ,че е в рубли, ще искаш и на теб да дават, а ще трябва и нова банкова сметка да си разкриешДосега ти плащаха в долари, сега и в рубли искаш
174
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Естествено, че ще е едноличноДвулично ли да го вземе?!
173
5
 
6
 
! Отговори
До любопитен преди 9 години
Веднага ти отговаряме-питай жена си.
172
14
 
9
 
! Отговори
любопитен преди 9 години
Само да попитам русофилите -драскачи, в рубли или лева ви плащат от руското посолство да сеете путинска пропаганда ?
171
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брилянтен Путин.Разказа играта на самопровъзгласилите се световни господари.Направо им смачка фасона,затова сега *** като прасета,кога ги скопяват.Това е велик момент в човешката история,създаден от един велик човек.
170
13
 
12
 
! Отговори
до 258 сашо преди 9 години
Сашо, интересите на Русия не са БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, а напротив! Не виждам причина за твоето въодушевление и роболепие!
169
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аналози в историята на еднолично взети решения колкото искаш! Не е известен обаче успешен край наповечето от тях!
168
18
 
6
 
! Отговори
аншлус преди 9 години
Товарищ Путин /*** /е фашист плюс нацист, това показват научните анализи за неговия режим! Той успя да обедини в едно Мусолини и Хитлер. Света трябва да се стресне овреме и да спре този нацист преди да е направил референдуми от Владивосток до Ванкувър и обратно!
167
5
 
24
 
! Отговори
Чочо преди 9 години
Тази операция в Крим трябва да влезе в учебниците без истрел без жертви параризира 20 хил.Украйнска армия и постигна своето.
166
8
 
30
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Затова Путин е признат за най добър политик той отстоява интересите на Русия до край.
165
4
 
25
 
! Отговори
киро преди 9 години
Решението взето, работата свършена, това е. Малцина са тези, които го могат.
164
6
 
21
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Браво на Путин така се действа!