Украйна обяви Великденско примирие

Прекъсва се активната фаза на антитерористичната операция
Обновена: 20 апр 2014 10:19 | 19 апр 2014 19:09, Елка Василева
48
Украйна обяви Великденско примирие
Снимка: Reuters

Украинското правителство заяви, че няма да атакува проруските сепаратисти през великденския уикенд, в момент когато неговите съюзници САЩ заплашиха Москва с нови санкции, ако не убеди радикалите да се предадат, предаде Ройтерс.

Още по темата

Кремъл отрича да има контрол над въоръжените лица, които искат украинските източни райони да последват Крим и да бъдат анексирани от Русия. Москва упрекна Вашингтон, че се държи с Русия като с "провинил се ученик" след споразумението им в Женева от четвъртък, според което украинските радикали трябва да се разоръжат и да напуснат окупираните сгради.

Правителството на Украйна, което изпитва недостиг на ефикасни сили, не показва особени признаци да се опитва да си върне над десетина кметства, полицейски управления и други обекти, завзети през последните две седмици, въпреки че обяви началото на "антитерористична операция".

Външното министерство на Украйна обеща, че "прекъсването на активната фаза на антитерористичната операция" е сред правителствени инициативи за успокояване на кризата, които бяха огласени вчера вечерта, посочва Ройтерс.

Говорителка на Службата за сигурност на Украйна каза днес, че прекъсването е "свързано с прилагането на Женевското споразумение и Великденските празници", посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
Ходел на море в Турция и Гърция, за да не вижда руснаци... аха. Там руснаци няма, гарантирано:)))) Значи тук има хотели например само с германци и човекът може да ходи там. Ставане сутрин, плюскане (маслото се гъчи с лъжица), киснене в басейна (дори хотелът да е на брега), дартс, немска естрада, плюскане, киснене в басейна, плюскане и пукане до припадък. Към 4-5ти ден в дневния режим заема място и диарията.
38
1
 
3
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Украйна обяви премирие .. да украинската армия може би, но мутрите "правосеки" както ги наричат там продължават с нападанията, тази нощ са атакували пост в покрайнините на града и са убили от 1 до 3 човека, с ответен огън са убити 2 "правосеки". При бягството си са оставили част от въоражението си .. интересното е, че то не е на въоръжение в укр. армия, американско производство /пластичен експлозив, патрони тип "дум,дум", картечница и т.н /.. как ли са се оказали у тях !?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ---борят се за правда и свобода а всички са със маски на лицето.Това ме навежда на мисълта че има нещо нередовно.Щом като са убедени че правдата е на тяхна страна би трябвало лицата им да са открити и да бъдат горди че я защитават.Или може би са платени наемници...
36
2
 
4
 
! Отговори
киро преди 9 години
Като е обявила примирие, защо напада и убива невъоръжени хора. Днешната украинска власт е двулична, страхлива и лъжлива. Никой не и вярва.
35
2
 
3
 
! Отговори
Кой ще следи? преди 9 години
Кой ще следи, дали Сащ ще изпълнят задълженията си от Женева? Дали ще разоръжат бандюгите от "Правый сектор"? Кой и какви санкции срещу Сащ ще наложи, ако те не си изпълнят задълженията?
34
2
 
3
 
! Отговори
няма да атакуват преди 9 години
Украинското правителство заяви, че няма да атакува проруските сепаратисти през Великденския уикенд. Само ще изпрати четири джипа с тежковъоръжени бандюги от "Правый сектор" в Славянск! Които няма да атакуват, а само ще колят мирните жители!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Христос Воскресе!На всички антибългари ще кажа:България се пише винаги с главна буква.Да миеш *** дори в САЩ едва ли е толкова приятно,но за *** които нямат друг шанс е добре.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекъсва се активната фаза на терористичната операция.
31
1
 
2
 
! Отговори
калвача преди 9 години
По кротко,пишещи братя, не забравяйте че слънцето изгрява винаги от изток. От там е идвала и пак ще дойде свободата.
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне ми дреме изобщо на кво море ходиш бе ***, американски *** слуга, некадърник продажен турски, върви да миеш тоалетните в щатите и не ми се прави на брокер от Уолстрийт, панелен таласъм такъв !--------шшшш, ало я по-спокойно го давай.не ми обяснявай неща които не ги разбираш, в америка и тоалетни да миеш пак си по-добре от българия
29
1
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До ЕU citizenГръмнисебе! Ще има толкова Русии, колкото Владимир Владимирович си иска!Анадънму, търки?
28
1
 
18
 
! Отговори
лъжеш! преди 9 години
До ЕU citizenФашизмът идва от Европа, а не от Азия. Мусолини и Хитлер са европейци, а не азиатци.
27
16
 
2
 
! Отговори
Уинстън Чърчил преди 9 години
Господа! Депутати и лордове! Днес война ни е обявила малката балканска държавица България. В която си честитят ходенето на баня. Сами разбирате с какви хора си имаме работа.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА,ХА,ХАААА...Това,което пишеш е много странно. Защото Уинстън Чърчил видял джакузи за пръв път в живота си в дачата на Сталин по време на посещението си в Москва през войната. И като се връща в лондон поръчва да му направят същото. Самият Чърчил описва това в мемоарите си. А на път към Москва единият британски самолет се поврежда в Иран и руснаците превозват част от делегацията със свои руски самолети. В това време Чърчил чака в Москва хората си.
25
5
 
13
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
а жена ти разправи ли ти как руските солдати след като се измият, са и се изреждали бе некадърник ? ако ти ес е родило бяла дете със сини очи д азнаеш че е от правилната раса, а не то такъв черен катър като теб хе хе хе
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ми дреме изобщо на кво море ходиш бе ***, американски *** слуга, некадърник продажен турски, върви да миеш тоалетните в щатите и не ми се прави на брокер от Уолстрийт, панелен таласъм такъв !
23
2
 
33
 
! Отговори
спомен от Великден преди 9 години
Американците бомбардираха Сърбия в 1999 г точно на Великден. И дори на самия Великден не спряха бомбите. Имаше загинали сърби на самият Великден-1999г.
22
35
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 9 години
ДОБРЕ ЧЕ ТАЯ РУСКА *** ХОДИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА В ГЕРМАНИЯ , ТА ВИДЯ КАК ЖИВЕЯТ БЕЛИТЕ ХОРА.!ЖЕНА МИ , МИ РАЗПРАВЯШЕ КАК СЕ ЧУДЕЛИ НА ВОДАТА КОЯТО ИЗЛИЗАЛА ОТ СТЕНАТА В КУХНЯТА !РУСКИТЕ СОЛДАТИ СИ МИЕЛИ ЛИЦАТА В ТОАЛЕТНИТЕ ЧИНИИ И РУГАЕЛИ ,ЧЕ ВОДАТА ТЕЧЕ МНОГО БЪРЗО!ИЗОБЩО , *** ПРИМИТИВНА *** ---КАТО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ ***!!
21
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв фашизъм , бе *** руски ***....?!На тия *** руски пиянки , им дай водка и им чети весници от преди 50 години с болшевишки простотий!ТЕ СА ТОЛКОВА *** И ПРИМИТИВНИ , ЧЕ НЕ ЗНАЯТ ДАЖЕ В КОЙ ВЕК ЖИВЕЯТ!!Покрай тия *** ,вече ннамразих и нашето море ...хода само в Гърция и Турция! АМАН ОТ ТИЯ СМРАДЛИВИ ПИЯНИ МУЖИЦИ !
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нет фашизму! Слава России!