"Кметът" на Славянск заплаши с убийство Аваков

Пономарьов щял "лично да застреля" вътрешния министър на Украйна
Обновена: 20 апр 2014 21:16 | 20 апр 2014 20:36, Александър Попов
272
"Кметът" на Славянск заплаши с убийство Аваков
Вячеслав Пономарьов. Снимка: Reuters

Самопровъзгласилият се проруски кмет на град Славянск Вячеслав Пономарьов запплаши с убийство вътрешния министър на Украйна Арсен Лаваков.

Лаваков обяви, че ще посети в скоро време източната част на страната, за да провери частите на Националната гвардия, разположени в отговор на проруския бунт. За визитата му Пономарьов бе повече от лаконичен, че няма да му стисне ръката и лично ще го застреля.

Още по темата

По-рано през деня сепаратисткият лидер поиска Русия да се намеси, за да защити тези, които се борят срещу "украинските националисти". Вячеслав Пономарьов призова Русия да прати оръжия, ако не може да изпрати войски, предаде Франс прес.

"До руското правителство и президента Владимир Владимирович Путин: искаме помощ. Ако не можете да изпратите
мироподдържащи сили, дайте ни оръжия", обърна се Пономарьов към Путин в изявление пред журналисти.

Той обясни, че проруските активисти се нуждаят от оръжия, тъй като нямат достатъчно, а украинската армия разполага с авиация и бронирана техника.

"За момента Русия не е отговорила" на този апел, уточни Пономарьов и допълни, че не е имал никакъв пряк контакт с Русия.

Четирима души бяха убити през нощта при престрелка на импровизиран контролен пункт, издигнат от проруските активисти на петнайсетина километра от Славянск, отбелязва Франс прес.
 
Днес бойците на многобройните блокпостове в и около града изглеждат все по-нервни, като, за разлика от предишните дни, проверяват внимателно повечето автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 9 години
Явно си се родил скоро или не си внимавал в час по история.Не забравяй че идеологът на руските комунисти бе юдеинът Ленин който срещу скромна сума пари от германия успя да смени управлението в Русия от Феодално династическо в комунистическо тоталитарно.Няма да се учудя ако станем свидетели как някой днешен комунист успее да смени и сегашният тоталитарно олигархически модел на управление в Русия с друг по модерен срещу скромна сума пари само че не от Германия.
190
1
 
1
 
! Отговори
Kiev Chicken преди 9 години
Ако не ви харесва русофилията тука се връщайте обратно в soroscafe.bg CIApool.bg и NATOvnik.bg
189
0
 
1
 
! Отговори
чичо томовата колиба преди 9 години
Скоро ще страдат всичките руски богаташи изнесли на запад парите изсарани от продажбата на природни ресурси.
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ имало 200 000 клошари? В Русия има два пъти повече на два пъти по-малко население.
187
5
 
5
 
! Отговори
ЛГТГТГТГП преди 9 години
Този в Славянск е легитимен-избран от хора-онези в Киев са избрани от САЩ и са за растрел.
186
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен237Ти къде видя по света комунизъм бе? Тази идеология никога не е съществувала(никъде)! Само в болните ви промити мозъци!
185
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жестокостта, отмъщението и подлостта са главните характерни черти на КОМУНИСТИТЕ.
184
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъс сигурност простаците в България не са червени или сини - те са племе със свой особен цвят и мигрирарт в политическото пространство - например от 2009г. насам се видя, че най-големите простаци се обединиха във формацията герб - аз лично се убедих в това, работейки за важна държавна институция тогава. След 2-3 г. ще мигрират и ще основат някоя нова абревиатура, за да продължат да смучат соковете на народа
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този от Новочеркаск през 1962 г., беше принудено за купува десетки милиони тонове храни. До време потокът нефтодолари позволяваше да се лежи безгрижно. Но от средата на 80-те години потокът се съкрати заради рязкото снижаване на цените на петрола: от 27 долара през 1985 г. до по-малко от 10 долара през 1986 г. Допълнителен удар по доходите на бюджета нанесе антиалкохолната кампания, постъпленията от данък оборот се съкратиха през 1987 г. в сравнение с 1984 г. с 8 милиарда рубли.
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименПо данни на Института за международна икономика и международни отношение на РАН, през 1980 г. съветските предприятия са харчели за единица готова продукция 2.1 пъти повече електроенергия, 1.8 пъти повече стомана, 2.3 пъти повече цимент и 7.5 пъти повече торове, отколкото американските. Производителността на труда в съветската промишленост е растяла бавно. По данни на икономиста Валентин Кудуров, през 1963 г. тя е била 35% от равнището в САЩ, през 1987 г. - 24%. Земеделието не е осигурявало страната с продукти. Партийното ръководство, страхувайки се от гладни бунтове като тоз
181
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сегашните лидери на майдана са олигарси, крали ресурсите на Украйна и руски газ. И ритат срещу Русия, защото им реже клона. Запада ги оставя да си крадат, но иска и своя дял(кредити, пазари и т.н.). Ситуацията е като в България. Група олигарси с партиен(партията майка и хранилница) произход крадат бюджетни пари по 2000 различни схеми, а народа обеднява. Хвала на БСП и производните му. Свинята става евродепутат а Станишката храни Моника, за да се прави на негова съпруга.
180
4
 
13
 
! Отговори
петков преди 9 години
те това е посрещане
179
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За САЩ пишеш имало 200 000 клошари. За Държава от 300 000 000 това прави 1 клошар на 1500 жители. И голяма част от тези клошари са клошари, защото са или наркомани или алкохолици или просто болни хора без шанс. *** в района на странжата или родопите и се огледай колко възрастни хора живеят като просяци под ръба на мизерията. Последната статистика за България, която четох, казваше, че над 25% от населението живее под ръба на мизерията. Сравни 1 на 1500 в САЩ с 1 на 4 в БГ.
178
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко инвестирани пари, заради които майдановските фашизирани лидери се взеха на сериозно, и върнаха Украйна със 70 години назад. Какво ги бърка подстрекателите, че довчерашни приятели днес се озлобяват един срещу друг и се избиват.
177
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКак па всеки път в тоя форум по едно и също време се появяват Тервел и ТОДОР ХРИСТОВ :))) -------------------И "Леле че народ" :))) Плюс още един "Анонимен" с който Тошко си разменя умни мисли. Тодорчо е превъртел, мани го.
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо2013 вече има ръст,верно скромен-22хиляди---------------2/3 от тях не са руснаци.
175
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРЕЙ КОЛКО ИЗПРОСТЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД УЖАС АМИ ТО Е РАЗБИРАЕМО ОПРАВДАНО ДО НЯКЪДЕ , КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД КАКВИ ИДИОТЩИНИ СЕ ПУСКАТ ПО ТВ ЕФИРА КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД КАКВИ ПРОСТИ И НЕГРАМОТНИ УПРАВНИЦИ СА БИЛИ НА ВЛАСТ И КАТО СЕ ИМА НА ПРЕДВИД ЧЕ ГОНИТЕ ДА СТИГНЕТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НАЙ ПРОСТАТА НАЦИЯ НА СВЕТА ТОВА СТЕ СИ ПОСЯЛИ И ТОВА ЩЕ СИ ПОЖЪНЕТЕ.
174
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИТО СЪМ МЪРЗЕЛИВ ,НИТО СЪМ БЕДЕН НИТО СЪМ ЧЕРВЕН А НАПРОТИВ ДОРИ СЪМ МНОГО ДОБРЕ И НЕ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ ТАКА ЧЕ ЗАМИСЛИ СЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ПОРЕДНИТЕ ТВОЙ ГЛУПОСТИ ***,
173
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""ДЕ ДА ИМАХМЕ И НИЕ ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ КАТО ПУТИННЯМАШЕ ДА СМЕ СЕГА НА ТОВА СРАМНО ДЕРЕДЖЕ , ""...............................................................................................На това срамно дередже си, защото си мързелив, ***, червен *** ... и никой не може да те спаси от собствената ти капутщина ...дори Путин !
172
4
 
5
 
! Отговори
maple преди 9 години
Nad 4 000 deca bezsledno iz4eznali za minalata godina.Ne namereni i tova samo v raiona Quebec. S4ita se,4e prestapnosta tam e nai-niska v svetoven ma6tab....nqmam dumi.