Комендантски час в Славянск

Според Киев сблъсъкът в града е руска постановка
20 апр 2014 18:13, Александър Попов
94
Комендантски час в Славянск
Снимка: Reuters

Кметът на източния украинския град Славянск обяви, че от днес, т.нар. народно опълчение на Донбас въвежда комендантски час - от полунощ до шест сутринта.

Тогава ще е забранено движението на "граждански лица" из града, с изключение на сътрудниците на оперативните служби, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

През изминалата нощ на подстъпите към Славянск, в района на село Билбасовка, където има пост на проруски сепаратисти, се стигна до престрелка между тях и група въоръжени лица.

Според кмета пристигналите с четири коли били бойци на дясната украинска групировка "Десен сектор", които не пожелали да спрат за проверка и открили огън по местните отряди, контролиращи достъпа до града. Пономарьов съобщи, че в резултат на престрелката са убити петима души - трима от бойците на "Десен сектор" и двама от силите за самоотбрана на града.

Украинската полиция и разузнаване обвиниха Русия, че е инсценирала фаталния инцидент, предаде Ройтерс. В изявление на украинската служба за сигурност се казва, че става дума за постановка, дело на "въоръжени нарушители на реда и саботьори, които тероризират местното население в района на Славянск" и действат с подкрепата на руското военно разузнаване ГРУ.

"Десен сектор" също отрече да е замесен в случилото се. Украинското вътрешно министерство заяви, че откакто проруски въоръжени лица са завзели по-рано този месец властта в Славянск, украинската полиция не може да действа там. То твърди, че подозрително бързо на мястото на инцидента са се озовали оператори на руски телевизии, и вижда в това потвърждение на тезата, че става дума за постановка, която е трябвало да бъде отразена в новините по руските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Луц и Фер преди 9 години
Духът е изпуснат отдаавна - на нас ни остава само да чакаме.
67
6
 
14
 
! Отговори
антиславянския Киев преди 9 години
Отведнъж като ги притиснаха натясно, от Киев заявиха,че водели партизанска война срещу/собственото си/население на СлавянскМоже да кажем,че в Киев са антиславяни
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че Русия и Украйна са едни пропаднали и криминални държави!Все пак Русия е империя, докато Украйна е млада държава, която не е много ясно дали ще я бъде. Нейните пороци обаче са изцяло наследство от руското и съветско господство!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайностите не са нормални. Русофили и русофоби се държат като запалянковци.Имам приятели руснаци, украинци, канадци, американци, индиици, китайци и какви ли не. Такава злост като българската не съм виждал никъде.
64
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежлива каня всички русофили да се заселят в Сибир.Товорищ Лили-Путин им е осигурил работа в степта. Сега имате шанс да емигрирате и да получите руски паспорти. Ако ми пишете минуси значи не ОБИЧАТЕ РОССИЯ.
63
9
 
11
 
! Отговори
сд преди 9 години
Защо никой не емигрира в Русия се чудя
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не е ясно дали някой е бил убит и изобщо има ли убит. Тоя град се държи от руснаците и никой не може да провери какво е станало. Отначало лъжеха за 5 човека, после за трима, сега стана само един.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея украинци са много тъпоумни да вярват на глупостите на правителството си. Кой ще се съгласи да участва в инсценировка и да бъде убит като се представя за активист от десен сектор. Дори и украинец не може да бъде такъв ***.
60
1
 
7
 
! Отговори
до Сър Пичук преди 9 години
Тежко болен индивид
59
4
 
18
 
! Отговори
киро преди 9 години
Ураинските власти и Десен сектор лъжат, че нямат нищо общо с нощното нападения над Славянск. Защо ли западната преса не се осъжда това нападение довело до убийство на хора.
58
8
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Иновативен метод за лечение на:-комунизъм-русофилия-путинофилияГарантирани резултати, само 6 месеца след началото на терапията. Ниски цени и отстъпки за по-големи групи. След приключване на лечението гарантирам, че Вие ще бъдете болен американофил и ще плюете путин на майка до 10-то коляно. Доктор Сър Пичук очаква вашите обаждания и заявки през уикенда от 14 pm. до 18 pm.
57
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да защищаваш агресора, какъвто е Русия, а тя винаги е била такъв, е признак на глупост и безсрамие. През 1932-33 Сталин организира мор чрез глад в Украйна, заради техния национализъм.Десет години преди това такъв глад е спретнат на Татарстан, държавата в чиито предели е била Волжка България.ПРактиката е на мястото на умрелите да се заселват руснаци.Руската политика винаги е била *** и подла.
56
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че е постановка. Много удобно точно на Великден ги нападат изневиделица, че и със "символика на Десен сектор". Руски простотии... Оказа се, че лъжат и е убит само един човек, а не петима.
55
10
 
18
 
! Отговори
въпрос? преди 9 години
Защо най тъпите писания отностно каквото и да е са от русофоби?
54
1
 
8
 
! Отговори
про полските преди 9 години
*** са си най големите ***...
53
4
 
19
 
! Отговори
Добре де преди 9 години
Добре де, Обамата поддържа подслушвателната служба NSA, която ежедневно подслушва 5 милиарда телефона в цял свят. Защо Обамата не публикува, от засечките, маршрутите на нападателите, телефонните им номера и имената им? Така Обамата ще помогне за изпълнението на договорите в Женева. В противен случай, Обамата ще саботира споразуменията!
52
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тея на снимката от комедиен сериал ли са излезли ?
51
1
 
16
 
! Отговори
блиц и 24 часа: преди 9 години
Блиц:Заловен активист на Десен сектор разкрива истината.Екстремистите влезли въоръжени в града. Кметът е казал истината.24 часа: Украинската рада разоръжава ексремистите от Десен сектор.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 68Русия има потенциал за топ3 икономически развиващи се.След Олимпиадата, огромните находищата на нефт и природен газ в северен кавказ, и политиката на Путин, Руската федерация ще присъства все повече в международните отношения към развиващите се и развити страни !
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато правиш постановки ,обикновенно ти остават живи актъорите,а тея като гледам са ги изпарили.Ако е реално руска постановка ,то тея са играчи без аналог в света.