Лични санкции срещу Путин звучат абсурдно

Президентът не се страхува от в. "Таймс", заяви говорителят му
20 апр 2014 19:55, Александър Попов
180
Лични санкции срещу Путин звучат абсурдно
Снимка: Reuters

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков определи като абсурд възможността САЩ да наложат санкции, които да засегнат лични активи на руски държавния глава, възлизащи на милиарди долари, предаде Франс прес.

Още по темата

Британският консервативен вестник "Таймс" писа в петък, като се позова на анонимен източник от правителството на САЩ, че Съединените щати възнамеряват да накажат лично Путин, ако Русия изпрати войски в Украйна. Като  замразят негови лични активи за 40 милиарда долара в Швейцария, натрупани от участието му в руския държавен енергиен гигант Газпром и други петролни и газови компании.

"Това е пълна измислица от абсурден вид", заяви лаконично днес Песков в отговор на въпрос на руското радио "Ехото на Москва", пише БТА.

"Нашият президент следователно няма от какво да се страхува", попита тогава интервюиращият журналист.

"Във всеки случай не и от вестник "Таймс". Защо трябва да се страхува от санкции, още повече толкова абсурдни? Човек може само да се смее на толкова абсурдни санкции", отговори говорителят на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Владимир Путинсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Банкер преди 9 години
Вервайте ми. Путин нема толку фногу пари. И да има са фногу повече. Ако са повече не са в американски банки, а в щтвейцарски, а ако са в щтвейцарски банки хамериканците нема да ги барат щото и техните с там. Ако ги побарат путин ще нападне Хамерика. Ако не я нападне - ке падне.Може да са в китайски, но не вервам. А в български - може ама се не вервам. В Сирийски/..
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е брей,коя е тоя луд да държи таквиз пари на влог,тия пари са толкова много,че на тях им требе ежедневен оборот,а а та поефтинели,а а нещо поскъпяло,та тя и мащинката се върти като перпето мобиле,няма спиране,и всички милиардери от форбос да се съберат не могат да е уравновесят и според закона на равновесието тегли на една страна,затворете си очите кат Темида за да не се изкриви кантара.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе, това поредната приказчица за добро утро деца ли е или е бълнуване на изкуфяли дъртаци?
104
9
 
43
 
! Отговори
Лапай банана преди 9 години
Започва нова седмица за мен и това може би е последния постингв сайта. Ние Българите трябва да разберем, че освен руснаците ние нямамедруг на света - останалите искат само да но ограбят и използват.Преди 1990 ние имахме най-интензивни икономически отношенияс ГФР (Западна Германия) и очаквахме помощ и подкрепа от тях като обичаен партньор -- нищо подобно не се случи.Не вярвайте на никого - нито на З. Европа нито на САЩ,вярвайте в себе си, а ако дойде помощ, то ще бъде само от Русия.
103
6
 
5
 
! Отговори
сирил преди 9 години
"Прогресивно се увеличава делът на напълно амортизираните производствени фондове, който в края на 80-те години достигна 40-45 на сто (). Дългът на държавата към банките надхвърли 10 милиарда лв. (вътрешен дълг.). (...) Брутният дълг на държавата в конвертируема валута надхвърли 10 млрд. долара (външен дълг)(стр.4 от доклада).
102
3
 
3
 
! Отговори
сирил преди 9 години
До КрaсиГ. В своя доклад, изнесен на пленум на ЦК на БКП на 11.11.1989 г., той казва в прав текст: "В сферата на държавното и общественото устройство бе създадена обстановка сходна с феодалното управление () главната причина за създалото се положение бе неизживяната сталинска командно-административна система, монополът на властта, фактическият тотален контрол върху производството и разпределението, намиращ се в ръцете на бюрократичната върхушка (стр.3 от доклада). "Прогресивно се увеличава делът на напълно амортизираните производствени фондове, който в края на 80-те г
101
1
 
25
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Щяли да замразят.Ами след Украйна ще иде до Щвейцария да си ги отмрази.
100
0
 
8
 
! Отговори
сирил преди 9 години
До НФБКитайската компания Foxconn, която сглобява iPhone за Apple, повиши заплатите на служителите си с 25%. Както съобщава "Гардиън", компанията решила да вдигне възнагражденията заради зачестилите самоубийства сред работниците. Според данните на Foxconn през февруари средната месечна заплата на заетите е 285-397 долара. В момента там се трудят около 1.2 млн. души. Те работят шест до седем дни в седмицата по 14 часа на ден.
99
3
 
2
 
! Отговори
СИРИЛ преди 9 години
До Бойко не БорисовТи видя ли някъде твърдение,че НЯМА ТАКИВА ПАРИ?????
98
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия хамериканци съвсенм изтрещяха!
97
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоЧовек,който от няколко години се готви за тая война,ще остави ли парите си на удобно за американците място?И дали съществуват реално тия пари?Е,не е сиромах,това е ясно!---другаде няма къде да ги остави , руските банки не са надеждни...
96
2
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Човек,който от няколко години се готви за тая война,ще остави ли парите си на удобно за американците място?И дали съществуват реално тия пари?Е,не е сиромах,това е ясно!
95
2
 
37
 
! Отговори
логично преди 9 години
Лични санкции не са толкова абсурдниАмериканците така действат-ако не могат да подкупят някой държавен глава-убиват гоНапр.Садам,какъвто и да е,но можеше да го съдят поне
94
9
 
7
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Шистов газ само ще помогне да се укроти положението ! Долу ръцете на САЩ от швейцарските сметки с $....нека си ги харчи !
93
2
 
9
 
! Отговори
до Peshonizer 2 преди 9 години
Снимки на Меркел и то без бански публикуваха в мрежата още на първите избори в ГерманияТова беше направено от нейния щаб,за да се докаже категорично от кой пол е
92
24
 
10
 
! Отговори
Шоп побратим преди 9 години
Оти му требеше тоя Крим като и без това си беше негов ?...сега, че бере само ядове. Мани ами ръгна и къде бракята си...славянин бил.
91
1
 
3
 
! Отговори
до 148 преди 9 години
До АнонименА твоята участ е да си илитерат - първи вид!
90
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-накрая и тоя комунистически престъпник да изгори с парите си. Така му се пада за всичкото зло причинено.
89
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето защо Пичкин толкова настоятелно си налага мнението за Южен Поток. Да ама другаря комунистически престъпник няма да има такъв проект и милиардите ти ще бъдат замразени. Аахахаххааха да си ги беше крил под дюшека :)))
88
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименExxon Mobil се отказва от проучванията за шистов газ в Полша-----те и от българия ще се откажат, вашата участ е да сте роби :)