Полша готова да приеме войски на САЩ

Външният министър иска сигурност в Източна Европа
20 апр 2014 22:34, Александър Попов
358
Полша готова да приеме войски на САЩ
Снимка: Reuters

Полша е предложила на САЩ и НАТО да приеме американски войски на своя територия във връзка със събитията около Украйна, съобщи полският външен министър Радослав Шикорски в публикувано днес интервю за вестник "Вашингтон пост", съобщи БТА.

По думите на министъра той вече е обсъдил въпроса с държавния секретар на САЩ Джон Кери и върховния Главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав.

"Смятаме, че след като изминаха 15 години от нашето членство в НАТО и в светлината на събитията в Украйна, този
регион заслужава да му се предоставят гаранции за сигурност", посочи Шикорски.

Той отбеляза, че такава гаранция трябва да стане разполагане за постоянно на войски на САЩ в източноевропейски страни, в това число в Полша.

"Американска база и военна бригада има в Германия. Американски бази има във Великобритания, Испания, Италия, Турция. И само в Полша присъствието на американски войски е малко", добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: НАТОСАЩПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЛЯЦИТЕ И РУМЪНЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРЛТИВ РУСИЯ!!!
253
0
 
2
 
! Отговори
ppancho преди 9 години
Проговорете на руски в Полша.Където и да е...но много внимавайте: ))).Последно допуснах тази грешка на един паркинг в Краков.След дълго шофиране един пиян просяк ме помоли за милостиня...Полския ми се видя познат и му отговорих на руски ...Бах ти човека-побесня погна ме ,настоя да разбере дали съм руснак...Никога не съм усещал толкова осезаема омраза от непознат...После до края карах на английски ...и се оказаха много симпатични хора...искам да кажа ,чче разбрах какво е да си съсед с Русия: )))
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Италиански войникma ti si lud be.Italianskata "armia" niama nishto obshto sus voiska.tIA SE DUNI PO ABSOLIUTNO VSICHKI NAPRAVLENIA.Za vsiaka italianska operacia se otdeliat dopulniteni chasti ot nemskata armia.
251
0
 
6
 
! Отговори
european преди 9 години
по омразата им към Америка българите са равностойни на талибаните!
250
1
 
3
 
! Отговори
Говорить Москва преди 9 години
Дано да са готови да приемат и няколко ядрени ракети при първото рязко движение на янките в Полша, ние вече пренацелихме няколко ракети специално към Полша.
249
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
еееее... лешоядите идат...
248
3
 
7
 
! Отговори
giayr sma4kan преди 9 години
ebaxti polacite nasraxase oshte predi da e stanalo neshto siriozno i xop vikat za pomosh,zencovci
247
2
 
6
 
! Отговори
До 305. преди 9 години
Сигурно е жалко че не сме още под турско и да не говориш български вече !
246
2
 
4
 
! Отговори
жалко... преди 9 години
Не стига, че си нямате понятие от история, ами сте и неграмотни на всичкото отгоре... Дано руския език повече да ви се отдава господа разбирачи!!!
245
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да е и от дедо ти цитата , прегърни го. Аз съм българин !
244
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
антихриста е в кремъл.анатема анатема анатема
243
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
298. Какво Русия да спомене добро за България бе , нали на картата , от Освобождението се пише Името България , какво ще се разправят повече с Турция ! Турците напускат пределите ни и си отиват в Турция. Ама то бива простотия , но се чудите къде да ръчкате !
242
4
 
7
 
! Отговори
european преди 9 години
това са цитати от Раковски, писани през 1859 г. бе *** съветски!
241
2
 
6
 
! Отговори
Хей European преди 9 години
Ти си турчин , скрий се там дето си и не се опитвай да си загрижен за България , защото злобата те тресе !
240
1
 
6
 
! Отговори
298 преди 9 години
И милото ти отечество 5 века не може да мръдне от 1 мил. Население . Избивани, потурчвани и отвличания!Хайде и ти си един турчин, що се правиш на ударен ! Загрижил се за милото му отечество !
239
9
 
6
 
! Отговори
european преди 9 години
и още от Раковски, майка ви русофилска -Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала...
238
4
 
4
 
! Отговори
european преди 9 години
и още - От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество.
237
7
 
5
 
! Отговори
european преди 9 години
и още от Георги Раковски - Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.
236
8
 
4
 
! Отговори
european преди 9 години
русофилите - при Доктор Сър Пичук !!! (laugh)
235
8
 
5
 
! Отговори
european преди 9 години
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!Георги Раковски1859