Загиналите от южнокорейския ферибот достигнаха 49 души

Опечалени и полиция стигнаха до сблъсъци
20 апр 2014 07:43, Александър Попов
3
Загиналите от южнокорейския ферибот достигнаха 49 души
Снимка: Reuters

Разгневени близки на стотици изчезнали хора при потъването на южнокорейския ферибот влязоха в сблъсъци с полицията днес, когато водолази от бреговата охрана извадиха още тела от плавателния съд и броя на потвърдените смъртни случаи нарасна на 49 души, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА. Те са били намерени вътре в корпуса на потъналия плавателен съд.

Още по темата

Продължава издирването на останалите 253 пасажери, които продължават да са в неизвестност, повечето от тях ученици.

Спасители откриха 16 тела тази нощ, а бреговата охрана съобщи, че крановете няма да бъдат разположени, за да вдигнат кораба в изправено положение, докато не бъдат открити останалите.

Шестдесет и девет годишният капитан Ли Чжон-сок бе арестуван вчера по обвинение в небрежност при изпълнението на служебни ангажименти, заедно с други двама членове на екипажа, сред които третият му помощник, който е управлявал ферибота в момента на преобръщането.

Общо на борда е имало 475 пътници и екипаж, от които бяха спасени 174.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен ме дразни само как експлоатират празните надежди на близките. За какво изобщо водят пътниците "изчезнали", след като всеки е наясно, че дори и някой да бяха се спасили в пълни с въздух кухини, след толкова мотане ще са се задушили.Много ясно, че ще има сблъсъци - само лъжат хората да се надяват докато попълват бройката до 301, докато от кораба вадят единствено трупове.Най-*** е, че ако бе им бяха казали да си седят в каютите, повече от тия деца щяха да са спасени...
2
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 9 години
На 69 години как искаш да управлява кораб.На теория и капитан на 40 и на 70 е едно и също но на практика е голяма разлика.Но политиците са теоретици.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия останалите 253 пасажера вече са се надули и побелели до неузнаваемост във водите. Истински кошмар за водолазите, но к'во да се прави. Голяма трагедия.