Американски делфини ще участват в ученията на НАТО в Черно море

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини
Обновена: 21 апр 2014 07:46 | 21 апр 2014 07:30, Анисия Иванова
330
Американски делфини ще участват в ученията на НАТО в Черно море
Снимка Reuters

В летните учения на НАТО в Черно море ще участват американски бойни делфини, съобщи за руския в. "Известия", цитиран от ИТАР-ТАСС, говорителят на програмата за морски бозайници към американския военноморски флот Том Лапуза. Според нето това ще са първите натовски учения с участието на бойни делфини.

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини - известно е, че такива делфини подготвят единствено в Русия и САЩ, пише вестникът.

Лапуза казва, че ученията с участието на 20 обучени делфина и 10 морски лъва ще продължат една до две седмици (максималният срок за пребиваване на страни, които нямат излаз на Черно море, е 21 дни).

Задачата на американските делфини ще е да тестват нов антирадар, чието предназначение е да дезориентира вражески ехолокатори, а морските лъвове ще търсят мини и военни водолази. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ги предупредих партньорски янките, че русите имат оръжия от бъдещия свят, те ми пратиха някакви араби от Гуантанамо... ако не са евреите, хамериканците и обувките си няма да могат да вържат, ба си тъпанарите!
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя тестостеронови рамбовци, ако си нямате охтоподи, да ви услужим, м?
199
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Миналата седмица един Су-25 с новата система за РЕБ "Хибины" подави цялата електроника на американския есминец "Доналд Кук" и 12 пъти! прелетя над него, за което време американците не успяха да включат нито един радар. В истинска война това е смърт за кораба още на първия заход на самолета. Пентагона увеличи застраховките на моряците от $1 на $3 млн, обаче 27 от Кук подадоха рапорт за уволнение. ТОВА ЩО НЕ ГО ПИШЕТЕ. Сега янките много смели, цял месец не са с.рали в гащите.
198
0
 
9
 
! Отговори
DUBLIN преди 10 години
А заредиха ли се американските делфини с памперси преди да срещнат руснаците...?
197
1
 
0
 
! Отговори
general Vechiarelli преди 10 години
До Той е Ами не ми е пълни никой главата с никакви глупости . Историята на италианската армия през 1940 1941 и 1942 е добре известна и за нея е писано не малко а що се отнася до дрогата наркотици не взимам. По професия съм историк.А разказите на дядо ми Франческо който е баща на майка ми и войник през втората световна война на итало гръцкия фронт а след 1941 в Костур за войната срещу Гърция също доказват реалностите а именно че Италианската армия е победител.
196
1
 
8
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Вън агресорите делфини от Черно море ! Да си плуват в Средиземно море ! Има договор който забранява чужди делфини да плуват тук !Може само ако са делфини бежанци !!!!
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VYN USA OT 4ERNO MORE.4ERNO MORE NA DYRJAVITE OT 4ERNOMORSKIQT BASIEN.MALYK LI IM E TIXIQT OKEAN ?4E SE NAMYRDVAT TUK.NIKOI NE GI E KANIL.VUN USA OT 4ERNO MORE.
194
0
 
7
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Може би е Възможно и чужди делфини да се допускат , но само с туристическа цел и след заплащане на съответната такса да преминат през Босфора в Черно море !!Така е справедливо!
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега в Черно море , а после и в други !?? Не е лошо на Босфора да проверяват делфините ! Които са чужди да ги връщат обратно !!!
192
1
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
А защо само в Черно море ?
191
0
 
17
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
А трети пол на американците, ще учвства ли??
190
0
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Къде са партиите на ПОЗЕЛЕНЕЛИТЕ и други ЕКОГЪЗОЛОЗИ та не излезнат в защита на животните и забрана за използването им за военни цели? Или чакате от ЕС проектчета на тема "Хомосексуализма при зелените европейски плазмодии в България".
189
1
 
9
 
! Отговори
Горски преди 10 години
Вярно е за делфините. Виждал съм убита от вълк сърна,на която вълкът е извадил черния дроб от един 5 см. отвор без да е нахапана сърната другаде и това вълка го направил за не повече от 5-6 секунди. Имено вълкът е сухоземния бозайник,който перфектно е наследил муцуната на по-стария си морски събрат- делфина.Ето това американците са ползвали от биониката за,, направата,,на това опасно живо оръжие.
188
1
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
До Анонимен Това е специалитет на Чърчил . Бобите играчки са британско творение . Американците нямат толкова мозък за да мислят ! Когато светът разбира за кланетата по време на Априлското въстание , точно тогава е клането на демокрацията край Литъл Биг хорн / 1876 г /
187
3
 
15
 
! Отговори
Екологията преди 10 години
Делфините нямат шанс ако преминат през *** крайбрежие на Равда и Ахелой.Адиос!
186
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАЖИ ПЪК КАКВО СА НАПРАВИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА НАС ЗА ДА ГИ ОБИЧАМЕ ? Бомбардираха паметника на руския окупатор "Александър Невски", издигнат в центъра на София от националните предатели. В името на нашата свобода и просперитет, не жалеха бомбите! А за българчетатата имаше специални изненади - бомби-играчки. Да им пооткъснат палавите ръчички!
185
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 1803 г., либийците залавят боен американски кораб Филаделфия и го ползват като оръдейна батарея в Триполи. С много загуби щатската флота успява да подпали собствения си кораб1866 американската шхуна Генерал Шерман навлиза без разрешение в р. Тедонг и се насочва към древнокорейски царски гробници с благородната цел да ги ограби. Охраната пуска запалителни лодки срещу модерната парна шхуна и тя изгаря с целия си екипаж.
184
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
moje li da mi dadete edin granotomet da im razkaja igrata na taia paplach chifytska .ne mi pyka za amerika nito za amerikancite .nito pak za *** koito gi laskaqt.
183
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ракетната фрегата на САЩ Тейлър заседнала на плитчина в турско пристанище, разрушителят Доналд Кук наплашен с фалшива атака на Су 25- 27 моряци подали рапорт за напусканеДелфините ща търсят мини а може би миди?
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без да се спирам на това колко хуманно е да се правят от делфините убийци на хора,за мен е особено интересен фактът ,че ученията са съвместни между САЩ и Русия.Спомням си,че от няколко години морето изхвърля убити делфини разстреляни с автоматичен откос.Интересно е и ,че проф.В.Божков твърди,че може да се добива енергия от сероводород чрез горивна клетка.Няма да се учудя,ако крайната цел на двете суперсили е добивът на енергия от Черно море пък било то и конвенционален газ за сметка на туризма .