Хиляди души искаха в канадски градове узаконяване на канабиса

Демонстрантите се събраха на моравите край парламента в Торонто, Отава, Ванкувър
21 апр 2014 07:47, Анисия Иванова
9
Хиляди души искаха в канадски градове узаконяване на  канабиса
Снимка, архив Булфото

Няколко хиляди души се събраха вчера в големите канадски градове, за да настояват за узаконяване на употребата на канабис, предаде Франс прес.

Такива прояви, протичащи в непринудена и спокойна атмосфера и известни като "420", се състояха във Ванкувър, Монреал, Торонто и в столицата Отава, където демонстрантите се събраха на моравите край парламента.

Във всеки от градовете музикални групи развличаха  множеството. В Монреал участниците бяха оградени от кордон на силите на реда, а в Отава и Ванкувър верига пицарии се възползва от събитието, за да се рекламира, като предложи парче пица на  всеки участник.

Според най-разпространената версия за възникването на името на проявите "420" в Северна Америка 4.20 (16.20) бил часът, в който през 70-те години на минало век младежи се събирали всеки ден да пушат марихуана. От няколко години в 16.20 часа на 20 април привърженици на  декриминализирането на канабиса настояват за смекчаване на законодателството за употреба на канабис за удоволствие.

Миналия месец канадското консервативно правителство проправи път към смекчаване на закона, забраняващ употребата на канабис без обаче да става въпрос за декриминализиране, както предлага либералната партия и нейният водач. Консерваторите предлагат на лицата, задържани малко количество канабис, да се налага глоба, вместо да бъдат съдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: канадапротестканабис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
до дежурния преди 9 години
Хиляди ДУШИ...А защо не Хиляди ХОРА,а?Пак питам дежурния редактор!И моля Ви, не трийте коментари,които са истина и няма нищо обидно в тях. Това,че Вие, Г-н или Г-жо Редактор, сте припознали себе си в моя коментар не е причина той да бъде цензурирано изтрит.Не забравяйте, че като журналисти освен обективни трябва и да сте грамотни!Успех Ви пожелавам от все сърце!P.S. : И на мене понякога ми е гадно да работя по празници,но се налага! :-)
5
0
 
2
 
! Отговори
Катето преди 9 години
Аз пък искам автомати за безплатни презервативи, ще се намалят много от венерическите болести и безсмислените бракове с бременни непознати жени .
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не са истинските канадци а имигранска *** от третия свят
3
3
 
11
 
! Отговори
мери жейн преди 9 години
Кви са теа плевели на снимката веее? Един свестен матрял на снимка не моете да слойте!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до дежурнияТеа бро за нишо не стаат.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката!!! :D :D :D