Малайзийски самолет направи аварийно кацане в Куала Лумпур

На борда е имало 166 души
21 апр 2014 09:17, Анисия Иванова
12
Малайзийски самолет направи аварийно кацане в Куала Лумпур
Снимка БТА

Самолет на малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" със 166 души на борда, 159 пътници и 7-членен екипаж, направи благополучно аварийно кацане в Куала Лумпур, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на въздушния превозвач.

При излитане от столицата на Малайзия самолетът "Боинг 737-800", изпълняващ полет до Бангалор, Южна Индия, получил проблем с десен колесник. Екипажът получил команда да обърне самолета и да кацне обратно на летището.

Приземяването рано сутринта в понеделник местно време (1.56 ч. или 20.56 ч. българско време в неделя) е минало благополучно.

Всички хора на борда са невредими, съобщи малайзийският министър на отбраната и и. д. министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн, цитиран от Ройтерс.

Самолет "Боинг 777-200" на "Малейжа еърлайнс" с 239 души на борда, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, изчезна преди близо един месец и половина.

Смята се, че летателният апарат е бил отклонен и е паднал в отдалечен район в южната част на Индийския океан. За момента самолетът не може да бъде открит, въпреки международната операция по неговото издирване.

Това е втори инцидент с малайзийски самолет. Самолетът на авиокомпания "Малейжа еърлайнс" с 227 пътници и 12 души екипаж, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин, изчезна на 8 март, два часа след излитането си от малайзийската столица. На 24 март авиокомпанията разпространи изявление, в което обяви всички, намирали се на борда, за мъртви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Red Baron преди 9 години
Прав си! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ДАВА КОМАНДИ НА ЕКИПАЖА! Решенията се взимат единствено и само от екипажа в зависимост от ситуацията.От земята може да се получават само допълнителни указания, но не и команди.Пример: при заход за кацане отказва да се спусне единия колесник.Тогава екипажа изисква визуално потвърждение за ситуацията.Веднага изпращат изтребител да огледа самолета и да докладва.Имало е случай,когато самолет е прелитал над летището за да бъде 'огледан' при същия проблем, но това си зависи
10
0
 
2
 
! Отговори
пилот преди 9 години
"Екипажът получил команда да обърне самолета и да кацне обратно на летището." - Не мога просто!!! Абе тикви журналистически!! Попитайте някой преди да пишете глупости!! НИКОЙ не може да командва екипажа!!! Има си строги процедури и те се следват от ВСИЧКИ пилоти по света!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
пилот преди 9 години
"Екипажът получил команда да обърне самолета и да кацне обратно на летището." - Не мога просто!!! Абе тикви журналистически!! Попитайте някой преди да пишете глупости!! НИКОЙ не може да командва екипажа!!! Има си строги процедури и те се следват от ВСИЧКИ пилоти по света!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Red Baron преди 9 години
Броят на излитанията трябва да е равен на броя на кацанията! :-)И колкото е по-меко кацането, толкова по-добре!
7
0
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Разбира се :) Съвсем наскоро имаше подобен инцидент и със самолет на България еър с полет до Холандия. Понеже имаше авария самолетът кръжа 2 часа над София, за да се изхаби горивото и кацна благополучно в София. :)
6
0
 
5
 
! Отговори
Red Baron преди 9 години
Тук леко пропускат да споменат,че самолета е кръжал докато се изчерпи горивото за да се 'олекоти' машината при самото кацане.Това е обичайна процедура в такива случаи. Ще ви припомня случая с правителствения Ту-154,на който се случи същия проблем...Никой не е застрахован от малфункции в работата на шасито/колесника на самолета!Гадно е ако не се 'прибере' след излитането колесника,но в пъти по-гадно е ако не се спусне преди кацане (дори 'гравитачно') и тогава става една...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аз, малайзиците има много добро обслужване на борда и са сред най-сигурните авиокомпании в света. Това, че са се случили два инцидента толкова скоро не значи нищо. С всяка авиокомпания може да се случи подобен инцидент.Преди няколко години гръмна двигателя на А380 на Куантас по време на полет, но за щастие всички пътници оцеляха.
4
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Стига си говорил глупости. Очевидно идея си нямате от авиация и сте от туристите, които се впечатляват от кожените седалки и сървиз менюто. Всички авиокомпании летят с еднакви машини и няма 100% сигурна авиокомпания. Всичко се случва! Емирейтс са лъскави - да, но това не ги прави 100% сигурни. Работил съм за тях и във всички авиокомпании има аварийни кацания. Малейжа еърлайнс са едни от най-добрите авиолинии. Подобен тип шеги и ирония не са подходящи
3
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До Анонимен 2Придържай се към проверениете от времето сигурни неща - Куантас или Емиратите. Билетите може и да не са евтини / то не само тяхните де... / , но поне са сигурни, а и удобни.дори в икономичната класа ще те обгрижат подобаващо, а ако имаш достатъчно пари за Бизнес или, дай боже Първа, те те тогава ще разбереш какво значи внимание, лукс и удоволствие. Други опции са Бритиш и Сингапурските, евентуално Таи, но определено препоръчвам първите две
2
5
 
14
 
! Отговори
Алов преди 9 години
до 2 Два пъти по-евтино ,понеже вероятноста за успешно кацане е 50 на 50 :)
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро проверявах цените на полети до Австралия. Като цяло доста скъпа дестинация, но имаше опция, която включваше малайзийските авиолинии ... беше 2 пъти по-евтина от останалите.