Путин с указ за реабилитиране на кримските татари

Те и други малцинства са пострадали от репресиите при Сталин
Обновена: 21 апр 2014 15:48 | 21 апр 2014 15:47, Красимир Ангелов
143
Путин с указ за реабилитиране на кримските татари
Влидимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа указ за реабилитиране на кримските татари и други етнически малцинства в Крим, пострадали от репресиите при съветския диктатор Йосиф Сталин, предаде Ройтерс.

Путин съобщи за указа, откривайки заседание на Държавния съвет. "Използвам случая да ви информирам, че подписах указ за реабилитиране на кримско-татарското население на Крим, на арменското население, на немците и гърците - всички, които са пострадали по време на Сталиновите репресии", каза президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Членовете на наброяващото около 300 хиляди души мюсюлманско татарско малцинство, съставляващо около 15 на сто от населението на Крим, се обявиха против анексирането на полуострова миналия месец, припомня Ройтерс.

Путин съобщи още по време на пряката линия с него миналата седмица, че подготвя такъв указ. Той отбеляза тогава, че руското правителство трябва да направи всичко възможно за възстановяване на законните права и интереси на кримско-татарския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
5
 
! Отговори
aboychev преди 9 години
ТОВА Е ОБРАЗЕЦ НА НАГЛОСТТА.СВЕТЪТ СЕ СДОБИ С ОБРАЗЦОВ МЕРЗАВЕЦ В ЛИЦЕТО НА ПУТИН
87
4
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Борисова градина до Орлов мост от 1 ви май , ще се именува " Целувков парк " ! Очаква се втора част на блокбастера " Целувката " с участието Станишев и Местан !!Мястото и Срещата не се променят 1 ви май Орлов мост 2014 г. Канени са и други участници ! Заповядайте !!!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gf
85
1
 
7
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво
84
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
до Smurf Вярно голямо лицемерие , прилича и на извинението на Станишев към етническите турци за възродителния процес ( на съвместен митинг в подкрепа на правителството) . Симеон - Кобургът го детронират и изгонват, 55 години по късно стават коалиционен партньор в правителството му. На мюсюлманите им сменят имената а след това правят коалиция с тях. За комунистите няма граници , няма и значение как се наричат БКП , БСП , ДПС КГБ . А днес че се покажат и ще гласуват на тълпи срещу мнението ми .
83
8
 
6
 
! Отговори
Smurf преди 9 години
Реабилитирал след 80 години то вече няма живи пострадали от Сталин , че дори и децата на репресираните от Сталин са вече на преклонна възраст ако са живи , той ще ми ги реабилитира, да не са били виновни нещо че да ги реабилитира . Висша форма на лицемерие
82
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 9 години
Да реабилитира нашите братя волжките българи ,които са преживяли насилствена смяна на имената и са карани да се наричат татари а не българи каквито все още се чувстват. Ако Русия беше наша братска страна , как си обяснявате че е смазала Волжка България , продължава да асимилира населението и като ги нарича татари , отказва да признае Светите Братя Кирил и Методий за българи ? Има много други причини да смятаме , че русия има интереси и нищо друго ... и все пак са народ ... С роднините е трудно!
81
15
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 9 години
Не се вживявай в моята роля дорогой Владимир. Тьи ещо маленкий. СССР е едно Русия е друго.Сталин е глям диктатир Путин е малък диктатор. Сталин значи столана, а Путин значи...
80
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо друго освен плитка демагогия от страна на Путин!
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 129 Реабилитация значи ре-абилити, значи да ти върнат, каквото са ти взели, да те оневинят, ако са те обвинили неправилно, да те възстановят, ако са те увредили по някакъв начин. В случая би трябвало да им се върне земята, да се обезщетят за тормоза, да ги признаят за официално малцинство и такива неща. Друг момент - по коя логика хората, насилствено присъединени към Русия, ще бъдат призовавани в руската армия, която все още е наборна?
78
13
 
10
 
! Отговори
**** преди 9 години
Татарското малцинство било против анексирането на крим,а да си търсят друго място за живеене искат ли?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
реабилитацията се изразява в това, че човек нито може да е виновен за това, къде се ражда, нито за това, какво са вършили неговите деди. вендетата е друга работа. но и за нея има край.
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така и не разбрах, в какво се изразява тая реабилитация?Ако е просто празен звук, тогава това е една подигравка.
75
2
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Не И двамата сте объркани от печатна грешка
74
6
 
8
 
! Отговори
булгар/татар преди 9 години
А кога ще приеме указ , който да прикани татарите потомци на Кубрат заселили се на Балканите да се върнат отново в Татаристан ?
73
2
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
В указа е споменат и свинаря " виновен " за въстанието срещу татарите .
72
13
 
10
 
! Отговори
Погглед напред преди 9 години
След не много време друг ще реабилитира украинците за Путинските репресии, а Путин ще се приравнява със Сталин, Ленин, Хитлер, фашизъм...
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПлюс това курсът на лева към рублата се повиши с 10%.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен важни показатели са още и неговата структура, балансът по текуща сметка и т.н.------------------- И по двата показателя сме по-добре от руснаците, нещо друго да питаш?
69
3
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 9 години
До ком.112:Дано ти урегулират центровката с рязана бургия *** такъв!!!