Американска фрегата навлезе в Черно море

Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона
23 апр 2014 10:05, Елка Василева
252
Американска фрегата навлезе в Черно море
Фрегатата "Тейлър". Снимка: Reuters

Американската фрегата „Тейлър“ навлезе в Черно море, съобщи телевизия RT, позовавайки се на информационната служба на Военноморските сили на САЩ.

Мисията на кораба е „поддържане на мира и стабилността в региона“, се казва в прессъобщението на сайта на американските ВМС.

Още по темата
„Мисията на „Тейлър“ е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона“, се посочва още в изявлението.

Отбелязва се, че корабът ще действа в рамките на международното законодателство и конвенцията от Монтрьо.

Американските ВМС поддържат активност в Черно море от началото на февруари, когато фрегатата „Тейлър“ беше изпратена в региона заедно с командния кораб „Маунт Уитни“, посочва РИА Новости. Тогава фрегатата заседна в плитчини край бреговете на Турция, поради което превиши срока за легално пребиваване във водите на Черно море. Както съобщиха от ВМС на САЩ, „Тейлър“ е преминала ремонт в гръцко пристанище. След тестове фрегатата се е върнала към изпълнение на задълженията си.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за статута на Черноморските проливи военните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като за тях са въведени съществени ограничения за класа и тонажа на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 9 години
Американска фрегата с турско знаме?!?
205
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Говорить МоскваTaylor също означава "шивач", като нашите имена Ковачев - баща му бил ковач, Шивачев, Мелничаров и т.н.-----------------------Е, тогава Путин на баща си или на майка си е кръстен? Хахахаха :))))
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народАбе ,те това СУ 24 просто са нямали физическа възможност да го свалят.Именно това е било деморализиращото---------------- Ти май не се чуваш какво говориш. Су-то е прелитало на 100 метра над кораба, от това разстояние ако са искали, са можели да го обстрелват с ловна пушка.
203
0
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Би било по-добре, ако американците дадоха малко пари за да Украйна. Но те само обещават...
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските моряци много лесно могат да бдат победени.Как ли?Амии с..... бактериологическо оръжие.Като ги пуснат в отпуска в някое руско пристанище и там ресские девушки да им липнат някой ....сибирски трипер нелечим даващ странични негативни ефекти дори в мозъка и зрението.Не е нужно да воюват.
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще подплашат калкана
200
0
 
7
 
! Отговори
парадокси преди 9 години
С оръжие се борят за мир
199
0
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До До 226 Абе ,те това СУ 24 просто са нямали физическа възможност да го свалят.Именно това е било деморализиращото Да ,засега не са забравили някой кораб повечко време,ама квито са нагли ***,ще се пробват. После да няма "Кой ми с*а в гащите"
198
7
 
0
 
! Отговори
До 226 преди 9 години
Черно море има статута на "Международни води" за някакво определено време. Американците са се вписали в това време така че за случая нищо не са сгафили. За това толкова.За електронната война- внимавай- по твоята логика руснака е извършвал враждебни действия. Ми давай тогава йанките да го свалят и да почва войната? ***...
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
225. В Черно море няма международни води , за това не могат да стоят повече от 21 дни.Второ , много си далеч от новите електронни техники , за да разбереш , защо летят и защо излизат на плиткото .
196
6
 
0
 
! Отговори
Anon преди 9 години
12 полета, дрън дрън. А какво да направят американците- да го свалят ли допотопния бомбардировач? Много сте интересни... Да си облита колкото иска в международни води. Идеята е че такива провокации могат да прерастнат във война като на някой не му издържат нервичките. Затова и американците се възмущават. Щото от война с Русия никой няма полза...
195
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
222. Колко си богат в България ! Ама не разбираш да коментираш по статията , за теб човек или е росифил или е русофоб , как ги преброи , кои са повече .Други не съществуват ли ? Да , но не ти изнася да чуеш ИСТИНАТА ..
194
0
 
6
 
! Отговори
chjon преди 9 години
Русофобите да ходят да чистят тоалетните.Те за друго не стават, най-малко коментарида пишат - или от правопис не разбират, иликлавиатурата си на кирилица не могат да настроят.
193
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Говорить МоскваОх още един русофилистичен шизофреник...
192
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Говорить МоскваА тази глупост с психологичните глупости излезе в руската преса и е абсолютна глупост. Ама на теб главата ти е толкова пълна с рускиа ла*на, че не те интересува нищо друго освен да възхаляваш една ***.
191
1
 
3
 
! Отговори
Говорить Москва преди 9 години
Taylor също означава "шивач", като нашите имена Ковачев - баща му бил ковач, Шивачев, Мелничаров и т.н.Фамилията Smith е аналог на нашата Ковачев от smithsonian - ковач.Да беше прочел поне английската етимология, преди да дращеш глупости по форумите. Ама то от УСАняшки реднек какво друго да очакваме?
190
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Говорить МоскваЕй многознаец не tailor а Taylor което е име. Хайде вкарвай си пак главата в г*за на руската ***.
189
2
 
3
 
! Отговори
Asen преди 9 години
Amerikanska fregata v Cherno more za "поддържане на мира и стабилността в региона"- Ne sum chul v nashiq chernomorski raion da imame problemi za da ni prashtat US korabi da ni pazqt. Janki GO HOME !
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия пък каде са тръгнали с едно корите и какъв ще го търсят незнам,просто да се разходят само маи,по скоро да си събират *** и да се прибират че да не ги пишат и тях за издирване и неоткрити останки
187
2
 
3
 
! Отговори
Говорить Москва преди 9 години
Янките какво показват сега, че са се научили да карат кораб без да го набият в плитчините, да им се смее целият цивилизован свят на индианската некадърност?Tailor от английски означава "шивач", сега ако дойде още един Су-25 с новия противорадиолокационен комплекс "Хибины" на американските моряци ще трябва да им шият дирниците, за да няма кафеви пътечки по кораба, много тематично име са избрали янките за това корито.