Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев

"Народният кмет" на Славянск опроверга информацията
Обновена: 23 апр 2014 19:57 | 23 апр 2014 19:56, Красимир Ангелов
67
Град Святогорск е освободен от сепаратистите, обявиха от Киев
Снимка: БТА

Вътрешното министерство на Украйна обяви, че е "освободило от сепаратистите" град Святогорск, разположен на около 20 км от проруския бастион Славянск.

Това е станало в рамките на възобновената вчера от Киев антитерористична операция, предаде Франс прес.

Операцията е преминала без жертви, уточнява министерството. То описва града с население близо 5000 жители като стратегически пункт на границата на три рускоезични области - Донецка, Луганска и Харковска.

Група въоръжени мъже бе забелязана днес в град Святогорск. Градът бе освободен от специалните части при антитерористичната операция, а в града и околностите му патрулира милицията, обяви вътрешното министерство на Украйна, цитирано от БТА.

"Народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов обаче опроверга информацията, съобщи Интерфакс. "Току-що се свързахме с нашите групи в Святогорск. Никаква силова операция няма там, всичко е спокойно, прелетял е само един вертолет. Оценяваме това съобщение като натиск над нас от страна на киевските власти", поясни той.

Същевременно проруски сепаратисти в Източна Украйна потвърдиха днес, че са задържали американски журналист, работещ за сайта Vice News, предаде Ройтерс.

Вячеслав Пономарьов каза пред журналисти, че репортерът Симон  Островски е бил задържан за разпространяване на лъжлива, дестабилизираща информация, но изтъкна, че с него се отнасят добре.

"Нищо лошо не се е случило с Островски. Той е при нас, чувства се добре и е на безопасно място. Не ни е заложник, а  гост. Ние просто му осигурихме подслон", каза "народният кмет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Народният кмет" xaxaxaxaxa
44
18
 
12
 
! Отговори
european преди 9 години
А бе много съветски *** из тия новинарски сайтове!Сърцата им трепват като видят или чуят за Русия.
43
10
 
10
 
! Отговори
Баро Швепса преди 9 години
Цял свят им гледа цирка на тъпите украйнци и им се смее.......баси палячовците, бетер нашите ***.........
42
3
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
СТИГА С ТАЗИ "САЛА УКРАИНА' ! ЗА УКРАИНА Е НАДЕНИЦАТА И БАХУРА...........
41
5
 
4
 
! Отговори
преди 9 години
САЛА УКРАИНА
40
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички авганци и десен сектор да отидат с трибушетите и да разгонят руснаците от донецка област и от границата.
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската армия е освободила град Святогорск, намиращ се в източната част на Украйна от сепаратисти, съобщава AFP, позовавайки се на информация от украинското министерство на вътрешните работи.Сидерасти,не спите ли бре? Вахтата върви ли?Как е настроението? Следват Славянск,Краматорск,Луганск и Донецк.Изборите на 25 май - Унитарна Украйна.Със силно зачитане на правата на малцинствата.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен -34-Героям Слава!
37
1
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ВОЕННАТА ПРОКУРАТУРА В ДНЕПРОПЕТРОВСКА ОБЛАСТ ЗАПОЧНА ПРОВЕРКА ПО ФАКТА -МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ В 93-ТА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА, РАЗПОЛОЖЕНА ПОД СЕЛИЩЕТО ОТ ГРАДСКИ ТИП-ЧЕРКАСКОЕ.КАКТО СЪОБЩИХА МЕСТНИТЕ СМИ, МОБИЛИЗИРАНИТЕ ЗАПАСНЯЦИ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ДА СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА КОМАНДВАНЕТО И НА ОФИЦЕРИТЕ ИМ СЕ Е НАЛОЖИЛО ДА ИЗПОЛЗВАТ ОРЪЖИЕ.ТОВА КОЕТО СТАНА В 93-ТА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА НЕ СЕ ЯВЯВА БУНТ-ОТБЕЛЯЗА ЗАМ.ВОЕННИЯТ ПРОКУРОР НА ОБЛАСТА ВАДИМ АРАКЕЛЯН.СРЕД МОБИЛИЗИРАНИТЕ ИМА НЯКОЛКО ЧОВЕКА НА КОИТО ИМ Е
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!
35
4
 
21
 
! Отговори
Голям мечок преди 9 години
Освободили са ми дедовият.Нагла лъжа!
34
1
 
11
 
! Отговори
DDR преди 9 години
До дядоЗакарпатието е било част от Чехословакия.По ред причини, ако би искало да се присъединява към някого, то с предимство ще е Словакия.(Унгария също е имала апетити към така наречената Подкарпатска Рус но не я е огряло).В момента голяма част от жителите на Подкарпатието са на гурбет в Чехия. За тяхно съжаление не се ползват с преференции за визи и престой въпреки, че до 1945 г. са дедите им са били чехозловашки граждани.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34Абе те даже професори историци не могат да обяснят какво е това украински език,нация и държава а ти чак започна и да я славиш!Северния алианс май удари на камък с Русия а?
32
19
 
7
 
! Отговори
Е , и... преди 9 години
Очевидно е, че каквото и да стане от сега нататък Русия има вечен враг на западната си граница. Това направи ***...направи завинаги два народа врагове ....
31
4
 
18
 
! Отговори
Hells Bells преди 9 години
До Доктор Сър ПичукЯко ти хлопа дъската!Какво е това царство България което е било окупирано 1944 г. ??? И защо радикалните русофоби като тебе не са ходили да се бият на фронта а са пратили жените да посрещат рашките с цветя?Как така българите пилоти като Димитър Списаревски са сваляли летящите крепости на британските и американски *** убили 99% цивилни като варварски бомбардират София а а септември 1944 не тръгнаха да се бият с Руснаците???
30
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това не са сепаратисти ,а терористи.СЛАВА НА УКРАЙНА
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pino4et se spomina , bog da go prosti .
28
6
 
26
 
! Отговори
Рублаждия Българин преди 9 години
До Доктор Сър ПичукПак си се объркал или може би го правиш умишлено, да заработиш поредните шекели :)))))Първо Русия това не е ЕВРЕИСКИЯ СССР! Второ Русия винаги е била защитник на Православието и на СЛАВЯНИТЕ !!!! И след като пропусна славяните това ме навежда на една мисъл ТИ СИ ЕВРЕИН или работиш за шекели :))) И още един факт от освобождението до 1944г. България е нямала БЪЛГАРИН цар...Управлявали са ни издънки на Сакскобургготите заклети католици и мразещи СЛАВЯНИТЕ назначени вслесдствие
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA PRODAJNICITE-DA SI HVASHTAT KUFARITE I DA TRQGVAT PRI *** OT AMERIKA.BRAVO NA RUSSIA I BOG DA PAZI ISTINSKITE PATRIOTI,A NE PREDATELITE NA ZAPADA.
26
37
 
10
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
русия е най-големият враг на Православието и изобщо на Християнството. руските *** ликвидираха всеки свещеник, който отказваше да каже "Няма Бог, има комунизъм", когато окупираха Царство България на 05.09.1944г. русия и комунизма са създадени от сатаната и са най-голямата заплаха за вярата ни.