Радикалният ислям е все по-голяма заплаха, убеден е Тони Блеър

Западът трябва да остави настрана различията си с Русия и Китай
23 апр 2014 19:14, Елка Василева
46
Радикалният ислям е все по-голяма заплаха, убеден е Тони Блеър
Тони Блеър. Снимка: архив, Reuters

Западът трябва да остави настрана различията си с Русия и Китай, за да се фокусира върху все по-голямата заплаха от радикалния ислям, заяви Тони Блеър, цитиран от Асошиейтед прес.

Бившият премиер на Великобритания каза в реч в Лондон, че справянето с "радикализираната и политизирана идея за исляма" трябва да заеме водещо място в глобалния политически дневен ред.

Той посочи, че мнозина на Запад изглежда нямат желание да се изправят срещу сила, която "подкопава възможността за мирно съжителство в една епоха на глобализация".

Блеър, който бе премиер на Великобритания между 1997 г. и 2007 г., сега е пратеник за Близкия изток на квартета за този регион - ООН, ЕС, САЩ и Русия.

"Каквито и да са различията ни, ние трябва да сме готови да протегнем ръка и да сътрудничим с Изтока и по-специално с Русия и Китай", за да се борим с ислямския екстремизъм, каза той.

Бившият премиер призна, че инвазиите в Ирак и Афганистан са подкопали готовността на Запада да се намесва в Близкия изток, но призова Запада да се ангажира с региона.

Според Блеър "бъдещето на региона зависи от съдбата на Египет". Той защити преврата, с който бе свален от власт миналата година Мохамед Морси, посочвайки, че "правителството на "Мюсюлманските братя" бе не просто едно лошо правителство. То систематично превземаше традициите и институциите на страната".

По думите на Блеър протестът, довел до падането на Морси, "не бе обикновен протест. Той бе абсолютно необходимото спасение на една страна. Трябва да подкрепим новото правителство и да помогнем", заяви той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
d преди 9 години
aa dobro ytro gn blear sega li se sabydihte kogato polowin angliq i holandiq se napalniha s djamii
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименможе ли да спрат и гадните банки кредити мобилни крадливи оператори и вси4ката останала крадлива ***
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато са на власт ,нищо не казват ,а сега са в опозиция ,лаят като кучета.Турция ако влезне в ЕСще е най-голямата грешка
27
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Започнаха да се усещат, но дали не е малко късно вече?
26
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Какво им става на тия, почва да им идва акъла ли?
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 31БРИТАНСКИЯ ХАЛИФАТ НЯМА КАК САМ ДА СЕ БОРИ СЪС СЕБЕ СИ !ИСКА ДА БЪДЕ НАПАДНАТ И ОСВОБОДЕН ОТ РОССИЯ.
24
0
 
4
 
! Отговори
баиГаню преди 9 години
до коментат 31 и 34 Родил съм се в смесен раион и това искуствено противопоставяне с медиите и саитовете на практика въобще не съществува. Разбирам и турскии това което пишеш също не води до нищо добро.
23
0
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Тони Блеър беше и си остана ***.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може ли 50 години да подпомагаш исляма, да подпомагаш унищожението на Европа и изведнъж да осъзнаеш факта, че вече е опасно? Или си ***, което не е много вероятно, или се правиш на луд. Лицемер смотан!
21
1
 
12
 
! Отговори
баиГаню преди 9 години
Понеже чета и разбирам че ,има някакъв спор за турци и българи ще кажа:Много е трудно с малко думи да се кажат много неща.Българин съм много съм преживял.Една държава е държава когато в нея има население.Няма значение какво е то.Сегашното турско насел.няма вина за миналото.Те са трудолюбиви хора.Те също са част от човешкият капитал на държавата.Държавата е на тези които живеят в нея.Религията на страна.България е на бълг.граждани а не само на българитеУмишлената омраза от някои не води към добро
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ангола забрани исляма заради насилието, което генерира. Във все повече страни, хората подхвърлят прасета на терена на строежите на нови джамии.
19
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Доживях да чуя истината на скапаните ингилизи които до вчера подкрепяха и въоръжаваха радикалния ислям а сега го отчитат за грешка. Пада ви се с вашите камъни по вашите глави. Ако САЩ продължи да се намесва за Украйна и предизвика военна арена, то считайте себе си и САЩ и НАТО за тотално ликвидирани от коалиция Русия, Китай и всички арабски страни и други които са против вас - не разбрахте ли най-после че всички ви мразят !
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toni ste se setite vie i USA ama otzad.Napylnixte si ko4inata s maslini,kato vi xvanat za guschite 6te ima da pisukate na Putin da vi spasqvaZashtoto samo rusnacite sa voevaci gotovi na vsitcko ne kato vas .
17
0
 
16
 
! Отговори
anoi преди 9 години
Доживях да чуя нещо смислено от Тони.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво чакаме? Дори и в Египет забраниха тази партия на "мюсюлманските братя" насаждаща верска и етническа омраза.
15
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Радикалният ислям е все по-голяма заплаха, убеден е Тони Блеър"Ах Медеску Доганеску заяви:В България е "права и свободи". За да има *** права и да се чувства народа им свободен. Не се притеснявай, Тони Блеър, като стандарта на запада е двоен.Не се притеснявай, Блеър. Нема проблем, че именно България ви е защитавала пет века, за да не влезе тази *** във вашата цивилизация.Ама и вашата цивилизация е същата ***.Базирана на долни Византийци, поробващи Българите. Запад-на култура
14
14
 
3
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Само *** може да говорят така. Преди 450 години в Испания са заклани хиляди евреи и които са успели да избягат ги приютила османската империя, същото положение са били и *** подложени на масово унищожение в ,,западната демокрация" и пак империята ги спасява примери много. Жак Ив Кусто почива като мюслюманин поинтересувайте се защо. Тръгнали сте на самоунищожение. Светът е много малък и живота е кратък.
13
0
 
9
 
! Отговори
Николай Хайтов преди 9 години
Изтървем ли България - изтървали сме всичко.
12
0
 
11
 
! Отговори
Николай Хайтов преди 9 години
Толерантност в един ориеталски зверилник е равносилно на смърт.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 25 години "демокрация," с мълчаливото съгласие на продажни държавници в България бяха построени толкова много джамии,колкото дори и през 5 вековното османско робство не бяха построени.