Русия заплаши с война, ако атакуват интересите й

Москва: САЩ ръководят шоуто в Украйна
Обновена: 23 апр 2014 16:38 | 23 апр 2014 14:13, Елка Василева
692
Русия заплаши с война, ако атакуват интересите й
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Ако интересите й в Украйна бъдат атакувани, Русия ще отговори по същия начин, както в Грузия през 2008 г., когато тя изпрати танкове в кавказката страна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

"Ако бъдем нападнати, със сигурност ще отвърнем", заявява той в интервю за руската англоезична телевизия Russia Today. "Ако нашите интереси, нашите законни интереси, интересите на руснаците бъдат директно атакувани, както например бяха в Южна Осетия, не виждам друг начин, освен да отвърнем, в съответствие с международното право. Нападението срещу граждани на Русия е нападение срещу Русия", каза Лавров.

„Никога не сме отричали, че сме изпратили допълнителни войски към границата. Също както украинските власти са изпратили войски по-близо до границата с Русия – те бяха преместени в източните и южните региони“, отговори Лавров на въпрос дали има разполагане на руски войски по границата с Украйна.

При това министърът подчерта, че учения на армията в различни региони на Русия се провеждат редовно от ръководството на страната.

Москва смята, че САЩ ръководят шоуто в Украйна, заяви още Лавров в интервюто си,  предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„По време на визитата на вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън заявиха, че се подновява антитерористичната операция – каза Лавров. - Показателно е, че властите в Киев обявиха това по време на посещението на Байдън. Решението за началото на операцията в Киев беше взето след посещението на директора на ЦРУ Джон Бренън“.

„Затова нямам причини да не смятам, че САЩ ръководят това шоу“, каза руският министър.

„Има много съобщения за ролята на ЦРУ, за присъствие на службата в страната, включително в структурата на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна – отбеляза Лавров. - Много са слуховете за участие на американското посолство в събитията на Майдана, за връзки с въоръжени активисти. При това нищо от горното не беше опровергано“.

„Всеки път, когато се обажда Джон Кери по телефона с думите „вие трябва, вие трябва...“, ние разбираме колко далеч се намират САЩ от Украйна – обърна внимание Лавров. - Доколко те са развълнувани от това, че хората, които те подкрепят, в реалността не дават очевидни права на народа. След всичко не можем да избягаме от впечатлението, че САЩ ръководят шоуто“.

Руският външен министър констатира, че „нищо от това, за което се договорихме в Женева, не е изпълнено от властите в Киев“. „Да, те разработиха проектозакон за амнистия, но този документ не се отнася за политическите затворници“, допълни той.

„В Женева се договорихме, че всяко насилие трябва да бъде прекратено – обърна внимание Лавров. - Но на следващия ден Турчинов /Олександър Турчинов, и.д. президент на Украйна/ издаде заповед армията да стреля срещу невъоръжени хора, които участват в мирни протести. В Женева се договорихме също така за разоръжаване на екстремистите, но десен сектор продължава да е активен“.

Лавров изрази надежда, че САЩ ще мислят не само за собствените си геополитически интереси в Украйна. „Виктория Нюланд /помощник държавен секретар на САЩ/ смята, че сградите в Киев са превзети законно, това е просто невероятно! - цитира телевизия RT думи на Лавров в Twitter. - Украйна е само едно от проявленията на нежеланието на Америка да отстъпи в геополитическата битка“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


692
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 639Леле мале какви ги плещиш. Добричката гейропа и непослушната България.Я се огледай и ми кажи ,че не сме плюли на всичко само и само да се харесаме на европата.Погледни на нашата родина и ми кажи какво остана от нея.Я събери населението на всички наши големи градове и виж ще надхвърли ли 3-4 милиона.Или мислиш че останалите по статистика 3.5 милиона ще дойдат от паланките и катуните.Замисли се па тогава приказвай.
531
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Do 627 Неблагодарно племе сме и това е.Русите са дошли и са ни освободили от турско робство.И стига с тази имперска политика.Дървени философи сме!! Аз питам защо САЩ имат военни бази в 150 държави по целия свят от 218 възможни????? Те са световен ЖАНДАРМ но това не ти прави впечатление. Въобще каква работа имат САЩ в Украйна???? Граничат с нея може би?????? както и с виетнам,корея,ирак,сърбия.След вт.св.война САЩ са водили 33 войни.Но няма проблеми те са "демократи".
530
20
 
6
 
! Отговори
Do 627 преди 9 години
До Аничка- Червена -АняТогава ние освободила Царска Русия, която отново го е направила, за да има излаз към Европа.В момента говорим за една путинска СССР, които изобщо не са наши "братя", но какво ли ти обяснявам...щом ти харесва...давай...мрази Европа, САЩ, мрази целия свят и си мечтай за империалистка Русия. Сега ще видите, бавно бавно как ще си останете сами в целия свят. Тогава на Путин ще му трябва още по-силна пропаганда, за да обяснява мизерията на народа си.
529
5
 
20
 
! Отговори
Аничка- Червена -Аня преди 9 години
Още : Добре бяха мои братя Руснаци които ти нарича ''Некадърници'' Евро Гейче , щото днес ти щеше да празнува 670г Турска провинция на Анкара ,а на жените ви ципите щяха да се спукат по шевовете още ако не бе крувта и живота на Русккий Солдат който вас да освободи ваша страна от Отоманките Турци .
528
9
 
5
 
! Отговори
До 625 преди 9 години
До Аничка- Червена -АняИ какво общо има положението на България с това в Русия, много ми е интересно???Мислиш България да стане като Крим- да се присъединим към Путинска Русия и тук ще потекат реки от злато?Няма успех без работа, работа и то в правилната посока. В посока изкореняване на корупцията в съд, полиция, прокуратура, митници, държ. администрация.Или искаш да ми кажеш, че това са приоритетите на Путин???Това, че сме на дъното си е изцяло наша вина, не на Европа.
527
5
 
19
 
! Отговори
Аничка- Червена -Аня преди 9 години
Слава Русииииии както казах припкам от радост при вида на всеки Маладец Фашага кат теб.Те смачкаха държавата ви 25г с бази Натовски,реактори затворени вериги на 100 % внос от Африка и Турция 99% храна в Аграрната ви страна е ***- внос.Не ми говори за Русия момченце щото съм живяла цял живот там,а мъжете там са истински мужици а не гейчета като прозападните ви ГЕЙ прайдчета.Русия има стандарт с над 600 евра пенсии,вие сте в дъното на лай**та в ЕС и продължавате Рядам надолу Маладцьй :-)
526
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аничка- Червена -АняТи ще сравняваш тези некадърници-руснаците с германската нация ли, бе?Ами, марш да живееш тогава в Русия, да караш лада или москвич, наври се в някоя панелка и се напивай всеки ден до забрава.Отиди да видиш средния руснак как живее и тогава защитаваш джуджето Путин.Ще видиш едни зомбирани лица, мрачни, нещастни, почти не се усмихват, ако не са на 5водки.Мизерия, мафия, тормозеща гражданите- точно като в България.Но, ако това ти харесва...значи, наистина си зле.
525
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** български народ така и не се осъзна.Щом си искате братушките и Русия, цял живот ще си останете в мизерията и все някой друг ще ви е виновен за нея.Докато не се осъзнаете кое е най0голямото зло за България, ще си стоите и ще си броите стотинките и ще плюете по форумите.Мутрите ще ви крадат, Доган, Сергей и останалите ще ви крадат, а вие ще обвинявате Европа, че ви казва в очите, че не ставате.Ноо...простия сам си е виновен за съдбата.
524
5
 
12
 
! Отговори
Аничка- Червена -Аня преди 9 години
Путин пак докара до разстройства Фашагите не само умственни ами и като ги гледам сюргюна им тече вече и през крачолите. Мамини златни тръгнали една орда на Русия ултиматуми да правят :-) Смях ,смях и пак Смях :-) Май Бързо забравиха ,как Фюрерът им докараха до самоубийство че и Червезият флаг побих връх Райхстага :-)
523
1
 
8
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До Анонимен 640 Хе хе, джуджето Путин то и Наполеон не е фиданбойлия, но докарваше стрес на монарсите в старата блудница Европа до къде Кримската война. Височината на световните лидери се отчита само от тиквеници като борисов.
522
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 641Какъвто ни беше социализма ,такъв ни е и капитализма.Ако някой е бил в Полша и Чехия и тогава бяха много по добре.А в момента Полша и Чехия търгуват с Русия и имат по голям оборот от времената на соца(макар да мразят русите).Целия свят се натиска да влезе на руските пазари.Само ние сме почти на нула и само газ и нефт купуваме за долари и сме с огромно отрицателно салдо.А Русите са на ниво да си купуват втори дом в чужбина и това не са олигарси които изкупиха морето ни.
521
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя булдог да не сочи много с пръст че ще му го резнат
520
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социализма си отиде поради недъзите си и остана в историята.Но защо трябва да оплюваме всичко.Имаше и нещо положително.Гарантирани пазари , пенсия 55г за жените и 60г за мъжете,0% безработица.Безплатно висше образование и здравеопазване.Разбира се плащаше държавата.Сега след 25 години капитализъм(демокрация,циливизационен избор) сме цъфнали и вързали!!!! На запад плашат децата с нас и не ни имат за хора ,но ние им се кефим???? Кой ни е виновен сега , русите може би??
519
5
 
5
 
! Отговори
До 639 преди 9 години
Ами, замисли се защо плашат децата в Европа с нас?!Замисли се, защо цивилизования свят се отнася така с нас, а ситуацията в страната се подкрепя единствено от Русия и Путин.Замисли се! Защо сме най-бедни? Защо сме най-нещастни?Кой ни е виновен? Европа 20г. пише доклади за България и ни казва да вземем мерки срещу корупция в полиция, съдебна система, митници, политика...а ние се правим на ощипани.Какво да направи Европа повече? Какво искаш да направи Европа? Казвай!
518
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, то под "руски интереси" в Украйна може да се разбират много неща.Всички знаем, че руските интереси в Украйна са свързани с това Русия да управлява Украйна.По тази логика, тъпите руснаци казват, че могат по всяко време да влязат с войските в Украйна.Какви руски граждани в украйна?? Там има УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ!Хайде, пак промитите във форума да започнат да величаят великия вожд -джуджето Путин и да плюят по САЩ.
517
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радо , чия колония сме в момента???След 25 години "цивилизационен избор" сме я докарали.... до 6 900 000 население.В европа плашат децата с нас и ни смятат за втора ръка хора ,но ние им се кефим и кланяме.Защо сме най бедни , най нещастни в света , най бързо топяща се нация в света.Кой да обвиняваме в момента за нашето дередже????Може би пак Русите са ни виновни????
516
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украйна е само едно от проявленията на нежеланието на Америка да отстъпи в геополитическата битка.Точно казано. САЩ искат само те да диктуват условията и да налагат виждането си за световния ред, без да се съобразаяват с никого. За съжаление ЕС е също инструмент в тази тяхна игра.
515
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимена през соца коооолко изнасяхме за тях а фабриките и земите взети от народа след войните ........това отчита ли се.Айде моля Руските императори винаги са искали излаз на бяро море.просто тази територия ,този кръстопът на който живеем е бил вечно делба между великите сили .
514
5
 
16
 
! Отговори
мария преди 9 години
Много ценна статия, прав е човекът. Нещата са очевадни дори за западняците, но не и за нашите платени русофоби.
513
0
 
3
 
! Отговори
радо преди 9 години
потърсете в гугъл "I'm confused, can anyone help me?" от neil clark и прочетете.ако и след това продължавате с глупостите като папагали, то явно промивката на мозъка е необратима.