САЩ възмутени: Германия подготвя руските спецчасти

Как руските спецоперации станаха толкова добри, без никой да забележи
Обновена: 23 апр 2014 14:09 | 23 апр 2014 11:07, Елка Василева
158
САЩ възмутени: Германия подготвя руските спецчасти
Снимка: Reuters

Американските власти обвиняват своите натовски съюзници и най-вече Германия за това, че руските действия в Украйна и Крим завариха Запада неподготвен, съобщи днес популярният интернет сайт "Дейли бийст", цитиран от ИТАР-ТАСС. Особено раздразнение във Вашингтон предизвиква изграденият от германския военен концерн "Райнметал" център за бойна подготовка на руските сухопътни войски в Мулино край Нижни Новгород.

Този център още не е открит, но според сайта американски официални лица твърдят, че там Германия подготвя руските сили вече от няколко години.

"Светът беше шокиран, когато руските сили със специално предназначение нахлуха в Крим с най-модерни технологии, драстично подобрена оперативна подготовка и с такава оперативна сигурност, че дори американските разузнавателни служби не разбраха какво се подготвя. Правителството и лидерите на Конгреса във Вашингтон се чудят как така изведнъж руските спецоперации станаха толкова добри, толкова бързи, без никой да забележи", обяснява сайтът и свързва този стремителен напредък на руските спецчасти с помощта, която Москва е получила от Запада.

Според интернет изданието подписаният от "Райнметал" през 2011 г. контракт с Русия е за 140 млн. долара и в центъра в Мулино могат да се обучават 30 000 руски бойци годишно. Партньор на германския концерн е руската държавна отбранителна фирма
"Оборонсервис". Изграденият от германците център е по модел на същия, използван от Бундесвера, и се смята за "най-модерната система от този тип в света". "Райнметал" разглеждал този контракт като предвестник на още няколко бъдещи проекта "в светлината на плановете за модернизация на екипировката на руските въоръжени сили".

"Достойно за съжаление е, че германски компании директно подкрепяха и обучаваха руските военни дори по времето на атаката срещу Украйна", е казал висш чиновник от Сената пред "Дейли бийст". "Правителството на САЩ трябва да призове нашите натовски съюзници да прекратят военните си връзки с Русия още сега, докато руснаците не напуснат Украйна, включително Крим", добавя той.

"Поглеждайки назад", американците "изразяват гняв и възмущение по повод на съвместната работа на германците с руските военни", макар да признават, че "е трудно да бъдат открити безспорни доказателства". Както твърдят сега американските специалисти, в това число от разузнаването и от Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, още навремето никой във Вашингтон не обърнал внимание на документите, свидетелстващи за "революционните преобразования" в руската армия.

В. "Вашингтон таймс" излезе със статия за екипировката и оборудването на елитните руски сили, продължава изданието, цитирано от ИТАР-ТАСС. "Те имат потресаващи нови гранатомети. Шлемовете им са по-добри от нашите, бронежилетките – също", твърди Скот Трауд - производител на въоръжения от щата Вермонт.

А друг експерт по въоръженията - генералът от резерва Робърт Скейлс, цитиран от вестника, признава, че "ако съдим по видеозаписите, които гледах, при тях (руснаците), нещата вървят добре, а при нас – зле".

Русия поддържа тесни икономически връзки с много натовски страни и особено с Германия, продължава изданието и привежда изчисления, според които тази страна е изнесла почти 50 млрд. долара стоки за Русия през 2013 г. Десетки, ако не стотици хиляди работни места в Германия зависят от руската търговия.

Възмущението в Конгреса обаче е насочено не само срещу Германия, добавя "Дейли бийст". Американските законодатели "се опитват да спрат доставката от Франция на два универсални десантни кораба тип "Мистрал" за руския военноморски флот", а имало недоволни и от продажбата от Италия на бронетранспортьори "Рис" за Русия.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ГерманияСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Глупости! До сега руска армия не е имало, та германците тепърва я създават. Американците съвсем са изтрещели. Те не знаят с кой си имат работа. Никой не е побеждавал руснаците и преди, нито монголите, нито Наполеон, нито Хитлер. Американците се имат за супермени, но са смешни. Първият руски СУ-34, който ги доближи ги накара да се осерат от страх. Има за какво. Русия е била и ще бъде велика. Обединението на Евразийския съюз ще ги направи супер силни както Съветския сюз. Треперете еврогейци и янки
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Особено раздразнение във Вашингтон предизвиква изграденият от германския военен концерн "Райнметал" център за бойна подготовка на руските сухопътни войски в Мулино край Нижни Новгород."А мене ме дразни присъствието на американски бази у нас.
123
0
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 9 години
Eми да свикват... така ще е занапред, да идват братушките вече и в България да ни освободят от олигархията и ***!
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШАХ и МАТр 132Ако народа не е способен да вразуми късогледите политици, няма шанс за друга съдба (освен да си го отнесе). Наример тая Тимошенко е напълно превъртяла и е шефка на най-голямата партия в Украйна.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКанцлерАктът е действително съществуващ документ ,а не измислица.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кукли и кукловодиКато нашия Емил Кошлуков и студентските фирми.Съвпадение.
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие знаете ли ,4е Anglosaxon-ите са германски племена, които са населявали германските провинции Schleswig- Holstein и Niedersachsen, като 2/3ти век ги напускат и от 5 ти век населяват Британия
118
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
,,СТАРАТА ЛЮБОВ-РЪЖДА НЕ ХВАЩА!''
117
1
 
7
 
! Отговори
ВДВ преди 9 години
Американците да не се правят,че не са знаели за германското участие в подготовката на личния състав! НЕ Е ВЪЗМОЖНО НАТОВСКА ДЪРЖАВА ДА УЧАСТВА В ПОДГОТОВКА НА ВОЙНИЦИ В 'ПРОТИВНИКОВА' ДЪРЖАВА И ЦРУ И ЦЕНТРАЛАТА НА НАТО ДА НЕ ЗНАЯТ!!! Освен ако те самите не са замислили този план и после след реализацията му или разкриването му задължително да отричат участие и да се разграничават... Типично за ЦРУ и НАТО!
116
2
 
11
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Простичко е-американците да си гледат Америката, и да не се месят в Европа!Европейците ще се разберем някак.Те да си гледат негърско - латиноската държава, че съвсем са подивяли.Това не е предишната бяла англосаксонска САЩ, сега повече от половината от населението са *** и латиноси.А след няколко години съвсем ще я втасат- ще станат на Хаити!
115
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този път САЩ ще го ядат корав и здрав, не разбраха ли, че всички ги мразят в това число и техните партньори от Западна Европа дето ги подслушваха а кризата дойде от Америка а не от Европа и затова американците ще си платят скъпо ако се намесят в Украйна
114
2
 
17
 
! Отговори
ДЯДО ИВАН преди 9 години
Както през 1-вата и 2-ра световни войни пак сме от губещата страна - но този път руснаците няма да ни простят
113
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 9 години
До ф-1Kak zashto ami triabvat shpioni
112
2
 
15
 
! Отговори
Wehrmacht преди 9 години
Учител сам в Германия, деца на 16 години завъриват учище 9 клас и започват работа, тежка и се изнасят от дома на родителите си,защото им е унизително да ги издържат.Доходите не са големи , но искат да бъдат самостоятелни.Мисленето е различно, не е да живей труда на мама е на тати на гърба
111
2
 
8
 
! Отговори
Wie heisen Sie? преди 9 години
Panamera flow. Показа ли ви германеца бе, а?еий затва искам да живея в Германия. По добре роб в германия от колкото клошар в малкия гъзолиз ***. Предците ни се обръщат в гроба!!!!!!!!!!!!
110
2
 
28
 
! Отговори
Deutsche U:nge преди 9 години
СВЕТЛИ НОВИНИ ОТ ЕВРОПА. Браво Меркел! Изпитвам огромно щастие от тази вест на денс беге. ДОЛУ САЩ! дойчланд юбер аллес!
109
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Русия и Прусия са били съюзници, УСА е била колония, не я е имало като държава.
108
2
 
35
 
! Отговори
ШАХ и МАТ преди 9 години
Америка я чака голямо унижение.Веднъж стомна за вода , втори път стомна за вода ......... тоя път стомната се разпиля.Лошото е , че ще го отнесат украинците.
107
1
 
35
 
! Отговори
кукли и кукловоди преди 9 години
Кого защитават тия САЩ- Яценюк с купената диплома, наречен ''киндер-сюрприз'',защото още 18-годишен основал фирма за приватизация,докато бил ''студент'',ама не са го виждали на лекцииЯсно,че момчето е професионална ''кукла на конци''
106
0
 
45
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
С две думи Правителството на САЩ призовава Европа да пре*бе собствения си бизнес в името на американския!