Берлин експулсира шефа на американските разузнавателни служби в Германия

Решението е в отговор на два случая на предполагаем шпионаж
Обновена: 10 юли 2014 17:23 | 10 юли 2014 17:23, Веселина Йорданова
21
Берлин експулсира шефа на американските разузнавателни служби в Германия
Снимка: архив, Ройтерс

Германското правителство обяви днес, че експулсира шефа на американските разузнавателни служби в Германия, съобщиха световните агенции.

"Представителят на американските тайни служби в посолството на САЩ беше помолен да напусне Германия", заяви правителственият говорител Щефен Зайберт в комюнике, цитирано от Франс прес.

Решението е в отговор на два случая на предполагаем американски шпионаж в Германия и скандала около съобщенията за шпионска дейност на Агенцията за национална сигурност на САЩ в Германия, отбелязва Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Германия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
до 21 геро преди 9 години
Така е Геро, но нещата се променят, загуби ли Германия САЩ нямат приятели в Европа освен Англия (+Полша и България разбира се). А празненствата около падането на СССР свършиха. Навсякъде има частна собственост и "демокрация", а вече и пари вкл. в Китай и Русия - все бивши комунисти.
8
1
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ТеоСЪЮЗА ГЕРМАНИЯ/РУСИЯ Е ЖИЗНЕНО ВАЖЕН И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИЕДНАТА СТРАНА ИМА МОЗЪЦИ А ДРУГАТА РЕСУРСИНАВРЕМЕТО И ПЕТЪР ВЕЛИКИ Е КАНИЛ НЕМЦИ ДА СЕ ЗАСЕЛВАТ В РУСИЯ Е ТАКЪВ СЪЮЗ НЕИСКАТ ДА ДОПУСНАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАЩОТО ОТИВАТ ТОТАЛНО В ТРЕТА ГЛУХА,,,
7
0
 
10
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Интересно как по темата са драснати само няколко реда. Става въпрос за немски разузнавач, вербуван от ЦРУ. И е спипан с ръцете в кацата с меда :). Немците са водили войни с равностойни противници, и са си извадили поуките, за това не действат прямо, за разлика от САЩ. Слушах Меркел по Антене Байерн, канцлера каза, че е разочарована от действията на ЦРУ и че когато се очакват отношения на доверие между сьюзници такива действия са недопустими. Отговорете си сами защо от Белия дом мълчат!
6
2
 
12
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Крайно време беше Айде сега и други да последват примера на Меркел и да видим ,дали ЕС няма да се стабилизира
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo, Angela! Wurdevoll frau !!! Wurdevoll European !!!
4
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
Болшевиките изцоцаха 20-30 години от източна европа комунистите още толкова(винаги съм мислил,че комунистите са по малкото зло далеч от Сталин и неговото болно мислене)ама американците вече 70 години продължават да си я управляват и да казват какво да става :) Меркел нищо не каза за това,че и слушат телефона и сега пак мълчи май и нещо гузно.
3
1
 
12
 
! Отговори
анонимна българка преди 9 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ГЕРМАНИЯ ДА ОТРЕЖЕ КВИТАНЦИЙТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ. ЗАЩО ТЕ ПОСТОЯННО СЕ ОПИТВАТ ДА СЛАГАТ РЕД В ЧУЖДИ КОНТИНЕНТИ И ДЪРЖАВИ? ЕВРОПА НЕ Е МАЛКА - ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ТЕЗИ ПУСТИ ЯНКИ , КОИТО СА СБОР ОТ КОЛ И ВЪЖЕ. ЕДНА МАЛКА БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА ОТ 1300 И ЕКСИК ГОДИНИ , А АМЕРИКАТА Е ОТ 300. КЪДЕ Е ЛОГИКАТА?!.
2
0
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
А сега Германия да си поиска и златото обратно което САЩ отмъкна. И всички неща ще си дойдат на мястото кой кой е и кой е въздух под налягане.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба Меркел тия дни не е сърдита на Путин - не размахва пръст по медиите, оказа че некви черни изврстеняци и надничат под полата :)