Терористи планирали да сринат Айфеловата кула и Лувъра

В основата на заплахата бил 29-годишен алжирец
10 юли 2014 17:58,
23
Терористи планирали да сринат Айфеловата кула и Лувъра
Снимка: архив Ройтерс

Франция се е разминала с голяма опасност от терористични акции на организацията "Ал Кайда в ислямския Магреб". Това разкритие направи френският вестник "Льо паризиен", цитиран от БНР. Групировката е една от най-големите заплахи за Франция.

Още по темата
На прицел на терористите били Айфеловата кула, Лувърът, както и театралният фестивал в Авиньон .

Главният източник на заплахата бил 29-годишен алжирец, живеещ във Франция. Той е заловен и го очаква процес. Френското разузнаване е засякло негова кореспонденция по интернет с лидер на организацията "Ал Кайда в ислямския Магреб".

В писмата си джихадистът е развивал идеи за атентати срещу известни туристически обекти, атомни централи, събития, на които по думите му се събират много християни, и места, където се стича обикновеното френско население, като заведения и пазари.

Младият алжирец се е радикализирал изцяло от джихадистки пропагандни материали в интернет, твърди пред вестника неговият адвокат.

Вчера френското правителство обсъди законопроект за нови мерки срещу тероризма. Той предвижда забрана за напускане на френската територия за лица, заподозрени в подготовка за терористична дейност в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
известни туристически обекти, атомни централи, събития, на които по думите му се събират много християни, и места, където се стича обикновеното френско население,Рaзбрaхте ли,че тези ще сринaт цивилизовaния свят. Дa не допуснем грешкaтa нa Болдуин, крaл нa Ерисaлим дa допусне aрaбите дa върлувaт. Де Гол ги доведе дa му робувaт сегa aко не се събуди сувременния свят след години Европa ще бъде зaлятa , точно кaкто сегa Изрaел е в море от хумaнуиди.
13
0
 
10
 
! Отговори
Свински преди 9 години
То лувъра така се срива Тва не е на баща му кирпичената колибаАман от арабски мангалиЯ изкарайте гилотината от музея
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе аз да питам в Париж живеят ли французи? Щото като бях там освен *** и арабески от северна Африка бели франсета не видях. Не знам да не би да съм отишъл в магреба вместо у Париж?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Враговете на Христа ще си платят.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10.Бих искал да знам ти Християнин ли си?
9
0
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
до 10 и13 (вероятно едно и също лице) 1.Ако съм "лъжец",то всички независими медии и политически наблюдатели са лъжци! 2.За Иран,всеки може да се запознае кой организира "ислямската революция" и кой стои зад детронирането Шах Реза Пахлави! 3.До сега незнаех,че съм "проционист"...Мерси!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са защитниците на Хамас и палестина1 Тези които ги защитават трябва да знаят че палестинците не са шведи, нито пък *** са холандци.Нашия късмет с *** е че те нямат религия.. Ако имаха щаха да са много по страшни
7
0
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
от 9 про.В последствие започна 7-8 годишна война с Ирак!В Иран радикализмът стигна до невиждани до тогава размери и се разпространи в останалият мюсюлмански свят.От друга страна сюнити и шиити започнаха враждебни действия помежду си...Приятелска Саудитска Арабия(на щатите)налива милиарди за арабски халифат.Радикалните ислямисти имат план до 2020г.,Европа да се ислямизира!...След това дойде ред на на другия "идеолог"Осама бен Ладен(приятел на Буш фамали) и така до днес...
6
3
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
Уважаеми сънародници,всичко се връща на този свят!Нека да си спомним какво се случи,когато Държавният глава на Иран Шах Реза Пахлави искаше да води независима политика!Интересите на САЩ бяха в "опасност".За целта,специалните американски служби със съдействието на френските-прехвърлиха в Иран атолоях Хомейни. Атолояхът,му беше дадено"убежище" във Франция заради радикалния ислям,който е проповядвал.В последствие Хомейни направи ислямска революция!Оттам тръгна и радикалният ислям!
5
1
 
20
 
! Отговори
юнака преди 9 години
немога да разбера защо в Сирия са демократи за човешки права а пък в Ирак същита станаха терористи.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждате ли защо трябва да се подслушва
3
0
 
15
 
! Отговори
Ако това е истина, преди 9 години
разумните мюсюлмани трябва да помислят как да озаптят фанатиците-ислямисти или да започнат да ги преследват така, както княз Борис Първи е преследвал езичеството. Днес действията на прабългарския княз изглеждат прекалено жестоки, но без тях България нямаше да се християнизира, а през вековете на ранното Средновековие, на европейския континент, една държава е можела да оцелее,само ако е християнска.Дадох този пример, защото в наше време, за да те приеме цивилизованият свят, не бива да си фанатик
2
0
 
19
 
! Отговори
изненада преди 9 години
Кога Онго Бонго беше при французите, кога успя да ги зарази с параноична идиотия?
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
продължавайте да ги приемате в Европа и да ги храните, вижте как само ви се отблагодаряват.