Кибершпионажът е лицемерие между партньори, смята Путин

Русия иска система за международна информационна безопасност
11 юли 2014 07:55, Красимир Ангелов
38
Кибершпионажът е лицемерие между партньори, смята Путин
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин нарече кибершпионажа лицемерие в отношенията между партньори, посегателство срещу държавния суверенитет и нарушение на човешките права.

Това стана в интервю за ИТАР-ТАСС, където руският държавен глава изрази готовност Руската федерация, заедно с други страни, да започнат да разработват система за международна информационна безопасност.

С това изказване той отговори на въпроса какво място в преговорите в Латинска Америка ще заемат въпросите на съвременния световен ред, в който отделните играчи на световната арена си запазват големи права, включително подслушване дори на тези лидери, които наричат свои партньори, посочва агенцията.

Същевременно Путин изрази оптимизъм за бъдещето на руско-кубинските отношения. Една от основните задачи пред тях е да се увеличи броят на руските туристи в Куба и броят на авиопревозвачите, извършващи директни полети до там.

В интервю за латиноамериканската агенция Пренса латина в навечерието на започващата днес визита в Куба, държавният глава напомни, че "в основата на руско-кубинските отношения стоят искрена симпатия и уважение". Той изрази убеждение, че "чувствата са взаимни".

“Канадците предложиха на Куба перспективни съвместни проекти в минната индустрия, европейците активно развиват туризма. Готови сме да наваксаме", допълни Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Ами от лицемерен партньор(САЩ) какво друго може да се очаква освен лицемерие. Въпроса е в това хората да са достатъчно зрели за да познават САЩ и да действат превантивно, а не след дъжд качулка. Който е със САЩ е в най-добрият случай просто незрял.
31
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ОТ 194 РАКЕТИ ИЗСТРЕЛЯНИ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ ТЯХНАТА СИСТЕМА ЗА ПРОТИВОРАКЕТНА ЗАЩИТА Е УЛОВИЛА САМО 44 БР ИЛИ ПОД 30%ТАКА Е И С АМЕРИКАНСКАТА СИСТЕМА..АКО БЯХА СИГУРНИ ЧЕ МОЖЕХА ДА УЛОВЯТ ВСИЧКИ ЯДРЕНИ РАКЕТИ НА РУСИЯ ОТДАВНА ДА СА Я НАПАДНАЛИ НО ЗНАЯТ ЧЕ ДОРИ И 10% ДА ПРЕМИНАТ ЗАЩИТАТА ИМ ТОВА ПРАВИ ОТ 3000 БОЙНИ РАКЕТИ ПОНЕ 300 ГОЛЕМИ МЕГАПОЛЮСА ОТ СОРТА НА БОСТОН,,НЮ ЙОРК ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ...
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kato e licemerie ayde sega vseki dasi dripne spionite ot vsqkade
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали искаше да си прави свой интернет? Какво стана? Този закон, който го прие преди 2 месеца как върви? Или е само за оправдание в случай, че иска да тикне в затвора някой политически противник.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГЕРБ forever 30Тиквоча е по-умен само от Фидосова която все пак е с ВишУ ама малко е съмнителна с дипломата !
27
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ГерманецаНЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ...ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ!ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ ИМАТ НУЖДА ОТ ПО-БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕННИ!АКО НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ ПРОСТО ЖИВЕЕШ В ПРАИСТОРИЯТА..ПИТАЙ ОБИКНОВЕНИЯ НЕМЕЦ.. НЕ ЧЕТИ ПРЕСАТА...
26
12
 
3
 
! Отговори
Германеца преди 9 години
Помнят германците въздушният мост към Берлин, когато Сталин затвори границите към западен Берлин и с това обрече милиони на глад, тогава американците ги снабдяваха с храна по въздуха!!! Германците помнят и как единствени от победителите във ВСВ се обявиха и подкрепиха безусловно обединението на Германия, въпреки Франция и Англия! Ако не бяха САЩ и Дж. Буш, обединение на Гермнания нямаше да има. Така че въпреки тези малки напрежения между САЩ и Германия, те много добре знаят кой им е приятел
25
14
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 9 години
*** е по-добър политик от Путин и много по-умен от баба ви Меркел и шебека от Белия дом взети заедно.Който не го е разбрал е ***!
24
9
 
2
 
! Отговори
Германеца преди 9 години
Един тук постоянно пише, за някакво напрежение между Германия и САЩ заради шпионският скандал, да такова напрежение има, но германицте много добре помнят, кои ги освободи от Хитлер и не позволи (както Франция искаха) да теглят границата по Рейн и така Германия да загуби много територия на запад, това американците не го позволиха въпреки, че французите настояваха за това, освен това помнят и плана Маршал за възтановяване на Германия, немците помнят и въздухният мост към Берлин!!!
23
1
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ОЧЕРТАВА СЕ СЛАБО ВТОРО ТРИМЕСЕЧИЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ БАНКИ В САЩ...ПЪРВОТО БЕ СЛАБО А ВТОРОТО ОЩЕ ПО-СЛАБО ОТ ПЪРВОТО...КОЙ ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В САЩ И ДА КУПУВА ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ?
22
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ...САЩ ГУБЯТ ИКОНОМИЧЕСКАТА ВОЙНА...ПОСТЕРЕННО СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ЕДНА РЕГИОНАЛНА СИЛА...ИМА БЯГСТВО ТО ДОЛАРА В ЦЕЛИЯ СВЯТАФРИКАНЦИ ..АЗИАТЦИ..ИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ В СТРАНИТЕ СИ ЗА ДА НЕ ИМ БЛОКИРАТ ПАРИТЕ УТРЕ АКО СЕ НАМИРАТ В АМЕРИКАНСКИ БАНКИ..ВИНАГИ АМЕРИКАНЦИТЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ ПРИЧИНИ ДА ТИ БЛОКИРАТ СМЕТКАТА ДА ТИ ОТКАЖАТ ВИЗА..ДА ТЕ ПРИБЕРАТ НА ТОПЛО И ДА ТИ СКАЛЪПЯТ ПРОЦЕС...
21
0
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Само гуедай как се развиват събитията в Индия - Пакистан , Израел-Арабите , Африка.Хаха какъв световен ред ? Кой ще ти подреди този свят ? Хората си гледат само властта и парите!А ООН е бутафорна организация!
20
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 1/3. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се понижи с 0,4% до 16 915 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 спадна също с 0,4% - до 1 965 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,5%И ДНЕС АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА ПОТЪВА..ИНВЕСТИТОРИТЕ БЯГАТ ПАНИЧЕСКИ ОТ ЗЕЛЕНАТА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯГЕРМАНИЯ ГЛЕДА КЪМ МОСКВА КАТО БЪДЕЩ ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕНЕН ПАРТНЬОР...
19
1
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До НФБПринципно си прав , чашата преля с реализацията на СЕВЕРЕН ПАТОК с който прескачат Полша и Украйна и германците в сърцето на Европа получават най-евтиния ГАЗ с което икономиката става все по-конкурентна на останалия свят!ШEВРОНтийте се чудят как да отвърнат на този удар защото ОКУПАЦИЯТА от финансовите анархисти на България , Румъния и Украйна частично си губи смисъла!
18
5
 
4
 
! Отговори
капутин преди 9 години
Шпионаж между суперсили? Не, не, такова нещо не може да има. Кибершпионаж, реален шпионаж - пълно лицемерия. Суперсилите трябва да са другарчета. Самият Путин започва да се олива в лицемерие.
17
0
 
7
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Към 15 - като цяло това, което е казано от Путин на тази среща е "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо!" Пределно ясно е, че идеята за система за информационна безопасност е продиктувана от последните изцепки на янките. А и кой знае какво още им е снесъл Сноудън. Предполагам има доста пикантни подробности, неизвестни на обществото. Целта на една такава система е да се вържат ръцете на САЩ, защото в момента почти всички протоколи за сигурност идват от там - т.е. и хляба и ножа е в тях.
16
2
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Запада дава стотици милиарди за кибер шпиони как пък така никой не разбра ,че Путин си е направил пълна организация за анексирането на Крим подготвяна от месеци и години ?
15
1
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ТРАДИЦИОННО ГЕРМАНИЯ Е ЗА ПО-БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ,,ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ С РУСИЯ СА ИМАЛИ БРИЛЯТНИ ОТНОШЕНИЯ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ГЕРМАНЦИ СА БИЛИ ПОКАНЕНИ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В РУСИЯИКОНОМИКА + РЕСУРСИ...ТАНДЕМА ГЕРМАНИЯ/РУСИЯ ЗАПЛАШВА АМЕРИКА И ЗАТОВА СЕ ОПИТВА САЩ ДА ГО ПОДКОПАЕ
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука ври от американски шпиони, руски агенти и турски доносници, ужас!
13
19
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Глей си Ким чен Ун,че само той ти остана ,,братушка''.