Украйна не обмисля членство в НАТО

Климкин и Расмусен обсъдиха партньорството с алианса
12 юли 2014 09:07, Анисия Иванова
69
Украйна не обмисля членство в НАТО
Снимка: Reuters

Украинският външен министър Павло Климкин и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обсъдиха в Брюксел перспективите за задълбочаване на отношенията на специално партньорство на Киев с алианса, предаде ИТАР-ТАСС.

"Министърът информира ръководителя на Северноатлантическия алианс за последните развития на събитията в Украйна и за  усилията на украинските власти за стабилизиране на ситуацията в източната част на страната", съобщи украинското външно министерство.

Климкин също така е осведомил Расмусен за резултатите на тристранните преговори между Украйна, ЕС и Русия по прилагането на споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС.

Държавното ръководство на Украйна изготвя своя стратегия за външната политика на страната, каза в интервю на руския вестник "Комерсант" Павло Климкин.

"Външнополитическите приоритети на Украйна са добре известни. Най-важният е европейската интеграция. Стратегията ще има за цел да определи мястото на Украйна на европейския континент и в икономически изменящия се свят", заяви украинският външен министър.

Климкин нарече "мит" евентуалното членство на страната в НАТО. "Позицията ни е, че този въпрос не е на дневен ред.

Ситуацията, разбира се, може да се промени. Например преди време Русия не беше член на БРИКС, а сега руският президент отива в Бразилия на среща на върха на този съюз", посочи той.

Климкин отбеляза, че темата за членство на Украйна в НАТО не се обсъжда, защото няма съответният консенсус в украинското общество и в политическото управление на страната.

"А докато няма такъв е невъзможно да си представим движение в тази посока", посочи той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: украйнанаточленство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Яна преди 9 години
Що бе първо в ЕС да ги прецакат УЖ сега в НАТО!!! Аман от съюэи и ПРАХ В ОЧИТЕ на хората!!!! !!! Новият световен ред е тук и нищо никой не може да направи!!! А и Путин да не се прави на толкова велик!!!! ВСИЧКО Е ИЭМАМА!!!
42
3
 
16
 
! Отговори
ан преди 9 години
още 90г се чудехме защо варшавския договор се разтури а нато останае сега имаме зловещ отговорако знаехме че след 23 год ще се водят войни в европапо добре да не беше идвала тази демокрацияунищожи милиони чов съдби като затри годините на реализация на хората до тогаваа този костоваки ако знае колко е мразен10 поколения няма да изтърпят неговите золуми на реформаторство тоест крадене
41
0
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Уничтоженная техника: - 1 самолет АН-26 - 1 самолет-разведчик АН-30 - 2 самолета - Ил 76 - 7 самолетов Су-25 (+1 СУ-25 захвачен в ЛНР 7 июля) - 5 самолетов Су-24 - 4 беспилотника - 18 боевых вертолетов (Ми-24, Ми-17 и Ми-8) - 50 танков Т-64 - 7 танков Т-72 - 5 Хаммеров - 10 Газ-66 - штабная машина - автокран- 17 Уралов - 14 Камазов - 2 УАЗ 469 - 2 САУ-Нона1 зенитная установка ЗУ 23-2 - 4 установки РСЗО ГРАД - 6 установок РСЗО Ураган - 12 гаубиц Д-30 - 12 122 мм минометов - 36 БМП - 35
40
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е сега остава и Русия да разположи ракети в Куба и я втасаха....
39
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай руската ***!Украйна няма да е част от Евразийската руска *** и кремълското недоносче не може да се примири!
38
2
 
14
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Анонимна откачалка, освен зловоние нищо друго не излъчваш. *** миризлив.
37
1
 
11
 
! Отговори
jan преди 9 години
До БКП 41Чети малко история - ракетите са инсталирани и насочени. САЩ са паникьосани и след това е сключено споразумение - руснаците изтеглят техните от Куба, а американците от Турция.
36
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГ--33 ; Това е резултата от комунистическото управление натрапено ни от Руските разбойници.След ДЕВЕТИ откраднаха всичко от частните стопани. Преди и след ДЕСЕТИ откраднаха цялата държава. Комунистите са мафиоти и създадоха мафиотска демокрация.Марш в РУСИЯ.
35
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен--25 По --лесно е ти да пукнеш, че 1 русофил по--малко.
34
18
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Дидо--23; Те Руснаците се опитаха веднъж по Хрушчиво време да сложат ракети в Куба, ама си ги прибраха.
33
26
 
6
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До адската машина--22Адската машина е Русия. Тя е вечния АГРЕСОР.Навсякъде си пъха носа и и го навират в г.за
32
15
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До ОФ--24;АБЕ, кой ще направи канал успоредно на панамския. Навремето Панамския беше започнат от Фердинанд Лесепс ,Франция,.Той направи Суецкия канал,обаче се изложи в Панама и САЩ го направиха. Руснаците ще го направят на ВЪРБА В СРЯДА.
31
1
 
18
 
! Отговори
алегория преди 9 години
Събрали се двама *** да си говорят али -бали....
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО е най-хуманната и миролюбива организация! НАТО не е идеологически и практически наследник на източно индийската компания! НАТО не защитава личните интереси на фамилии стоящи зад клубове като The World Affairs Council and The Commonwealth Club! Не може да се прави аналогия с войските им на българска заемя с войските на нацистите по време на предишната война! Хайл Елизабет
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е че благодарение на ,,мъдрите '' управници заедно с НАТО и ние ще се преселим във вечните ловни полета
28
0
 
19
 
! Отговори
бтр преди 9 години
добре е че обмислят маи само това ще им остане ако обаче има масов пуск на всички видове ракети искандер ще има бързо преселение на нато във великите небесни божии владения
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По стар обичай България отново избра грешните ,,съюзници'' - унищожители и отново заложи на губещ кон.
26
1
 
15
 
! Отговори
ю преди 9 години
До Анонимен 26Въпросите са ти повърхностни задай си въпроси от рода защо е бил създаден НАТО защо искат и ни привлякоха в него и при един евентуален въоръжен конфликт как ще ни се отрази това на нас каква роля ще играем ние а не ме питай глупости защо не ми харесва ами името НАТО не ми харесва :) според въпроса ти и отговорът ми
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пореден обирХипер мошеника Иван Искров иска да открадне пари от всеки българин за да компенсира Пеевски и Рашидов.България събуди се!!!
24
2
 
33
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Преди малко прочетох страховит материал,как в една Украинска болница където моргите и хладилниците са пълни с убити войници,е създадена група която прибира телефоните на убитите и ако някой телефон звънне те изпращат съобщение че са живи и воюват!всичко това се прави по заповед от Киев за да не се създава паника у близките на убитите!представяте ли си до къде е стигнала хунтата в Киев и ЕС и САЩ стоят зад тези ***!?ето сайта с материала-politikus.ru