Властите в Украйна нанесоха въздушни удари срещу бунтовниците

При друго нападение са загинали четирима цивилни в Донецк
12 юли 2014 22:40, Красимир Ангелов
137
Властите в Украйна нанесоха въздушни удари срещу бунтовниците
Снимка: Reuters

Украинските власти съобщиха, че са нанесли масирани въздушни удари срещу няколко бази на проруските бунтовници в югоизточната част на страната вчера и са им нанесли тежки загуби, предаде Франс прес.

Тези твърдения обаче не може да бъдат потвърдени от независим източник, след като бунтовниците не съобщиха за въпросните атаки, отчита агенцията.

Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко съобщи на пресконференция, че "украинските военновъздушни сили са нанесли в петък пет мощни удара". "Бунтовниците понесоха тежки загуби", увери той.

Три сепаратистки бази са били унищожени - в село Голмивсли и близо до Дзержинск, на около 50 километра северно от Донецк, и в Перевалск, на 46 километра западно от Луганск. Бунтовниците загубили два танка и 10 бронирани машини, какво и две минометни батареи, заяви Лисенко.

Четирима цивилни са загинали тази нощ в жилищен район в Източна Украйна при артилерийски обстрел, предаде Асошиейтед прес.

Артилерийски снаряд е попаднал в жилищни блокове в близост до база на бунтовниците в Мариинка, западно предградие на обкръжения от правителствените сили град Донецк. Не е известно от коя страна са дадени изстрелите по сградите.

Според АП по обяд се чуло изстрелване на минометен снаряд от това място, което било знак, че бунтовниците понякога стрелят по правителствените сили от жилищни квартали, с което ги принуждават да отвръщат на огъня.

Миналата седмица проруските сепаратисти се изтеглиха от стратегическия град Славянск и се съсредоточиха в Донецк - едномилионен град, който е потенциално последният фронт на  бунтовниците, посочва АП.

Среднощната атака край Донецк стана часове след като украинският президент Петро Порошенко се закани, че ще бъде отмъстено за смъртта на 19 правителствени войници, поразени вчера от бунтовническа ракета край руската граница.

Същевременно Русия протестира пред Украйна за обстрела на отряд руски граничари, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на изявление на руското министерство на външните работи.

Автомобил с руски граничари бил подложен на обстрел в 3 ч. през нощта (2 ч. българско време) в Куйбишевския район, в Ростовска област.

"Руската страна заявява пред украинската за пореден път, че решително протестира и настоява да се прекрати обстрелът на руската територия и нарушаването на границата на Руската федерация", подчерта руското външно министерство.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: украйнабунтовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
Дани преди 9 години
До Анонименбой по теб мръсно изчадие дяволско. Мръсните американци избиват мирни деца и жени. Ненаситни алчни животни !!!
52
0
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
Не се коментира един важен факт,в бг медиите!А, именно :(не е викане)УНОА-УКРАИНСКА НАРОДНА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ!?...Тяхните формирования били навсякъде в Украйна.От прибиваващите 5 мин.,украинци в Русия се очаква 1% минимум да се влеят в освобождението на Украйна.Това е към 50 000 доброволци!Те,казват,че каузата на Новорусия е правилна!Целта им е да изметът "чуждата ***",олигарсите и американските им господари!Въпрос на време. Четете в гугъл:УНОА.
51
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой по руските окупатори и ***! Бой!
50
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vreme e amerikancite da doidat ))))) i da izbiyat kato ovce cyalata ruska piyana ***. Te rusnacite sami shte si prodadat polovinata orajie kakto v Afganistan i Chechnya)))))
49
1
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
В Луганск,СУ 25 на опълчението е ремонтиран и е извършил полет Пристигнало е и подкрепление от няколко танка,гаубици,зенитка,ГРАД Според местни източници,укр. военна част няма питейна вода(отделно от тия в Луганското летище) .Пият развалена вода и масово ги е хванала диария
48
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Скоро тръгват напред ракети отзад армията , ако някой скочи тръгва светата троица - ядрената триада.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте им автономия на тия пияните от Лвов :)
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тоя Львов не може ли да стан е като Косово и да си живееят там със своите празници и обичаи !?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
заглавието - трябва да е: про-американските власти в киев нанесоха удар по украйнци в юго-източна Украйна.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са про- руски бунтовници и сепаратисти, а са борци от съпротивата срещу нацисткото хунта правителство на Украйна. Тия главорези трябва да бъдат неутрализирани и дано Русия най-накрая се намеси
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само юго-западна украйна трябваше да се приеме - където са бесарабските българи - а другите пияните украийнци - русия да се оправя с тех. :)
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
заразени от правдата - кой иска да види кадри от "приятелите" от киев - нека пише - няма такива изверги - тва украинците са много големи ***
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станаха бунтовници това е добре наистина не им отиваше сепаратисти. :)
40
6
 
1
 
! Отговори
st преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ На тебе нали ти забраниха да пропогандираш за русия,пак си се разписал.
39
1
 
3
 
! Отговори
румбо преди 9 години
Нужно ли е да се чака зимата,за да се приключи с Киевската хунта?Взе да омръзва и влияе зле на икономиката.
38
2
 
20
 
! Отговори
калвача преди 9 години
С използването с най обидни думи, като проруски бунтовници сепаратисти и какво ли не искат да ни накарат да вярваме че това са много лоши хора, а те са просто бойци които не са съгласни с политиката която води сегашното правителство,и никога няма да признаят тази власт която им руши домовете и им избива жените е децата. Украйна никога няма да бъде вече единна.Това е целта на американците по света трябва да има горещи точки, и да извличат печалби.
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tuk , nqkoi iskat da kajat ,4e opul4encite strelqt s "umni" kurshumi I snarqdi , koito ne ubivat mirni jiteli I ne razrushavat jilishta .
36
2
 
26
 
! Отговори
Без лъжи, истината преди 9 години
Какви ти бунтовници или опълченци. Стрелят по жилищни домове и къщи. Избиват мирно население, с цел създаване на прихоза, която да принуди опълченците да се изтеглят. Отмъщават на обикновенните хорица. От 2 май до 11 юли, Украинската армия е загубила 4994 свои войника. Твърде скъпо струва на Киев Славянск и Краматорск. Очертава се още по-големи загуби, защото частите на опълченците разполагат с повече военна техника и опитни командири.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укропы! Вы отбросы человечества! И гнойную залупу вам а неДОНБАСС! *** дегенераты!
34
1
 
6
 
! Отговори
tokich преди 9 години
не по бунтовниците а по опълченците - тук всеки пиши каквото му кажат - дайте факти - аз съм готов да ви ги предоставя , но нямате интерес за обективни данни за съжаление