Северна Корея изстреля две ракети към Японско море

Токио изпрати протестна нота
13 юли 2014 11:18, Александър Попов
11
Северна Корея изстреля две ракети към Японско море
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреля днес две ракети с малък обсег по посока на Японско море, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Ракетите, за които се смята, че са модификации от типа Скъд, са прелетели около 500 км. Те са били изстреляни от севернокорейския град Кесон, близо до границата с Южна корея.

Токио изрази протест пред Пхенян, като предаде чрез дипломатическото представителство на Япония в Пекин дипломатическа нота. Японският премиер разпореди да се събере допълнителна информация за изстрелването на ракетите и да се потвърди безопасността на японските самолети и кораби, намирали се в района, където са паднали ракетите.

Експерти по Северна Корея отбелязват, че е много необичайно Пхенян да изстреля ракети от град, намиращ се само на 20 километра от силно укрепената граница между двете Кореи. Северът обикновено прави това от източното си пристанище Вонсан, което се намира на около 130 км от границата.

Освен това Кесон, където се намира индустриална зона, е символ на сътрудничеството между двете корейски държави.

Това не е първото изстрелване на ракети от Северна Корея напоследък. Според Пхенян това се прави в рамките на военни учения. Предполага се, че става дума за изпитания на ракети от типа Скъд, които са с обсег 500-600 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Северна Кореяракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цян хи бур муин.aз клиa томaв гя дцун Хaмaс.Гуян туин девон хицян мункуеaн двиътж дзяун КореяA сегa преводa. Солидaрност с нaшите брaтя Хaмaс. И те сa примитивни мaймуни кaто Севернa Кореa
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те ще обещаят да спрат с ракетите, а от лошия запад ще им пратят кораб с ориз.докато свърши ще има малко спокойствие...
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо Анонимен 4Да, "новината" си е новина дори когато е произведена във вашингтон и сеул, в цру и южнокорейските тайни служби. Докато има балъци в *** (те май никога не свършват) ще има и такива "новини".------не знам дали осъзнаваш , ама балъка си ти :)
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глад мори добитъка и почнаха да стрелят наляво и надясно, че да им пуснат пак хуманитарна помощ.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Да, "новината" си е новина дори когато е произведена във вашингтон и сеул, в цру и южнокорейските тайни служби. Докато има балъци в *** (те май никога не свършват) ще има и такива "новини".
3
4
 
12
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Имат ракети и стрелят!Ние нашите ракети ги нарязохме за да може Монката Паси да пелтечи за евровурстовите ценности... проклети да са еничарите до девето коляно....
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както виждам скалъпените новини за северна корея отново присъстват. Българските журналисти си изпълниха мократа поръчка възложена от американското посолство. Нали са *** на новия голям брат, що да не лаят срещу северна корея? Нали трябва да се отклони и вниманието на народа в най-бедната страна на Европа в грешна посока? Поръчката си е поръчка.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми ок... да не са свършили ориза пак?