Размирици в Буенос Айрес след на финала на Мондиала

Петнайсет полицаи бяха ранени
14 юли 2014 07:46, Елка Василева
24
Размирици в Буенос Айрес след на финала на Мондиала
Снимка: Reuters

Петнайсет полицаи бяха ранени при безредици в центъра на Буенос Айрес след загубата на Аржентина от Германия на финала на Световното първенство по футбол в Бразилия, а около 40 души бяха задържани, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Размириците, предизвикани от агресивно настроени запалянковци, избухнаха на главния булевард "Девети юли" близо до 67-метровия Обелиск, смятан за символ на аржентинската столица. Няколко часа по-рано там хиляди хора гледаха на огромен екран финалния мач и повечето от тях мирно се разотидоха след края на срещата.

Но група фенове, недоволни от резултата и под въздействието на алкохол, започнаха да трошат всичко по пътя си, чупейки витрини на магазини и стъкла на автомобили. Вандалите влязоха в сблъсък с полицията, която използва срещу тях сълзотворен газ и водни оръдия. Нападнати бяха също така два автомобила с журналисти на местна телевизия, няколко бара и театър.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
тт преди 9 години
До КолюГермания им пр...а на к..а.Добре,че са им добри стимулантите.
19
1
 
0
 
! Отговори
Nikola преди 9 години
Opravete si zaglavieto na statiqta, sramno e !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива *** има и тук, за тях футбола е повод за пиене и буйстване. Само твърда ръка е решението, след като такъв е хванат повече от един път за хулиганство-5 бона глоба и 3 месеца затвор. Да видим дали пак ще има желание да вилнее после ;)
17
2
 
0
 
! Отговори
Миризлив Кец преди 9 години
Оооооеееееееее ееееееооооооо .... ооооооеееееееее еееееееооооооо
16
1
 
2
 
! Отговори
Фенът преди 9 години
Какви са тия глупости , бе ?!?! Там , такъв род "размирици" близки до военно положение или Гражданска война стават преди и след всяко "МЕГА ДЕРБИ" между "РИВЪР" и "БОКА"........ Кво ми пишете тъпни?............ Ако някой НЕ ЗНАЕ....... там феновете....... не са като тези , в Дания или Исландия примерно...... където ръкопляскат и си чоплят семки заедно....... Имам предвид - на два противникови отбора....... :) Така че - НАПЪЛНО НОРМАЛНО ЗА АРЖЕНТИНА!....... :) ;) :)
15
1
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Лузърс :D
14
1
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Taq lelq deto e pisala taq statiq da ne e ot malcinstvata. Nqmat li redakciq teq statii, egati menteto!
13
1
 
2
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
до 14, доучилия всезнайкоаз претенции нямам, затова съм написал "НИЕ", но ако ВИЕ сте написал коментара относно "петнайест" си е за ВАША сметка
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Примитивни диваци!
11
1
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Прав си. Не се развиваш. Седни си, двойка! Жокер- "ЕзикЪТ се развива, ние- не". Пълен член. Аман от всезнайковци, недоучили, ама даващи акъл.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SharkТакива неща във футбола се случват от много десетилетия, не от вчера. Специално при латиносите футбола е война и то от самото начало. Футболните ултраси навсякъде са изметта на обществото.
9
6
 
6
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
седни си, двойка!"петнайсет" и "петнадесет" са дублетни форми. препоръчва се използването (не използуването!) на първото. езика се развива, ние - не.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на мен ми е интересно другото световно първенство какво станало на финала между КНДР и Португалия
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редакторите направо къртят, такава членоразделна реч рядко се среща: "Размирици в Буенос Айрес след на финала на Мондиала"
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом са "петнайсе" е добре, виж петнадесет ако бяха вече е по сериозна работа!
5
1
 
28
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Що за спорт е това, щом срещите завършват с вандалщини и ранени хора!!?? Отдавна футболът не е спорт, а някакъв социален политико-икономически лост. При никои международни спортни състезания не се случват такива неща в стараната, която е загубила. И англичанина загуби от Григор, ама да чухте за размирици в Англия?? Затова мисля че футбола отдавна не е спорт, това е една машина за много пари. И ако тези първенства ще са съпроводени с човешки жертви по-добре да не се правят.
4
3
 
23
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
" Размирици в Буенос Айрес след на финала на Мондиала "А, кво викаш?" Петнайсет полицаи бяха ранени " ...Петнайсет...г-жо *** Василева, попитайте децата как се пише 15 с думи. Не се излагайте!
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Петнайсет"Защо ми пишеха едно време четворки за такива грешки, а сега ги чета във вестниците.
2
0
 
15
 
! Отговори
вентилатор преди 9 години
До АнонименНе, не е ***, а просто футболни вентилатори.Същата картинка се наблюдава навсякъде.Гнилите ябълки ги има навсякъде, освен при тоталитаризма, но пък там има други проблеми.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***.