Руски военен самолет свалил украински Су-25

Пилотът е катапултирал, не е пострадал
Обновена: 17 юли 2014 16:48 | 17 юли 2014 15:08, Елка Василева
127
Руски военен самолет свалил украински Су-25
Снимка: архив, Reuters

Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е свалил украински щурмови самолет Су-25, който изпълнявал задачи на територията на Украйна. Това съобщи на брифинг прессекретарят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко.

„На 16 юли около 19 часа от страна на Русия беше осъществена поредната провокация. Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е нанесъл ракетен удар по самолет Су-25 на Въоръжените сили на Украйна, който е изпълнявал задачи на територията на Украйна“, каза Лисенко.

„Нашият самолет е бил свален, пилотът е катапултирал и е евакуиран на безопасно място“, заяви прессекретарят.

Лисенко каза също така, че в сряда през деня самолет Су-25, изпълняващ бойно задача, е бил повреден от т.нар. опълченци с преносим зенитен ракетен комплекс. Пилотът е извел самолета в безопасен район и успешно е извършил принудително кацане. Пилотът не е пострадал, посочва РИА Новости.

Лисенко съобщи още, че ситуацията на границата между Украйна и Русия в зоната на провежданата от Киев спецоперация остава сложна, там постоянно се използват системи за залпов огън „Град“, тежка артилерия и миномети.

Напоследък украинските власти обвиняват Русия, че нейни войници се сражават на страната на сепаратистите в източните региони. Москва отхвърля твърденията, че подкрепя бунтовниците и че подклажда напрежението в Украйна.

АФП също припомня, че Киев обвини Москва за свалянето на украински военнотранспортен самолет "Ан-26" в понеделник недалеч от руската граница. Тогава четирима от екипажа на машината бяха спасени, двама попаднах в плен на бунтовниците, а други двама загинаха.

Засега от руска страна няма коментар на днешното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
13
 
! Отговори
petre преди 9 години
Украинците почнаха да ядат бой по всички фронтове. Сега си мислят че като свалят пътнически самолет и обвинят Русия ще вкарат американски войски в Украйна.
71
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Журналисти - *** продажни и "независими" . "Свободно" слово навсякъде се лее ! Но там където има парички - най-много се излива !
70
3
 
9
 
! Отговори
Генчо преди 9 години
На 16 юли около 19 часа от страна на Русия беше осъществена поредната провокация. Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е нанесъл ракетен удар по самолет Су-25 на Въоръжените сили на Украйна, който е изпълнявал задачи на територията на Украйна, каза Лисенко.Нашия украински самолет, както обикновено изстрелваше ракети по сгради и тоя руския дойде и на свали . МОЛИМ ?
69
10
 
19
 
! Отговори
морски преди 9 години
Слава на Русия!
68
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много не знаят но ша ги светна:-Хамериканците/САЩ/ нямат покритие на банкнотите си,ама никакво!-За това печатайки зелените харТишки,те все едно че печататвестници/толкова им е стойността ако ги предадеш на вторични суровини/-Но поради факта че свеТо е хАмав/много хора дават мило и драго,най-често Родината си за тези хартийки/,хАмериканците имайкимного без стойност хартийки ги купуват и си правят това което им се искаЕ,пример Украйна,у нас,в арабския свят а бе в целио свет!Това е!
67
3
 
26
 
! Отговори
jan преди 9 години
До Анонимен 77Бъркаш кардинално момче! Ние не възхваляваме Русия и Путин, а сме на страната на истината, на страната на потърпевшите.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИнтересноДа бе .Да забранят за полети зоната над Новорусия и няма да има играещи и плачещи.
65
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е свалил украински щурмови самолет Су-25, който изпълнявал задачи на територията на Украйна". Какви задачи е изпълнявал? Да избива несъгласните с фашисткия режим в Киев. Ами то и руския самолет е изпълнявал задачи, щом е военен. Защо тогава е този вой, Това е просто една ответна реакция.
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е бил много лош ден за украинските плъхове. Навсякъде са го яли , че почнали на местата близо до Русия да си късат пагоните и хвърлят оръжията и .... бегом в Русията .Големи победи ги чакат хохлите , няма що.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е така, е хубаво! Безнаказано от въздуха не би трябвало да се избиват хора, а пленения пилот тозчас да бъде връзван на някоя опълченска барикада и оттам да направлява огъня на колегите си.
62
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е възможно най-големия трън за Русия - конфликта с Украйна. Победа няма как да има. Или да окупират Украйна, или другото е дълъг конфликт, който ще писне и на самите руснаци. Окупацията е сложна работа, въобще... пак си е трън у...
61
15
 
0
 
! Отговори
НЕ нa филиите! преди 9 години
Системaтa ПРО ЕAГИС, НЕ ИНДЖИС, ИЛИ ИДЖИС е нaй- доброто измислено зa сегa във военните лaборaтории по светa! Товa е неуспорим фaкт, който нито русофили, нито кaквито и дa било могaт дa успорят! Бъдете поне мaлко реaлисти, що се отнaся до Щaтския Кук, единствените нaясно сa от Пентaгонa, остaнaлото сa спекулaции и пропaгaндa от двете стрaни нa фронтовaтa линия. Много е възможно Кук дa е имaл текущa aвaрия, или просто тaкивa сa били зaповедите " от горе"!
60
0
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 83 Не мисля,че са за 1 ден,но е истина,че Укр. воиските са направо размазвани А и опълченците с колко бронетехника се сдобиха,чак да не повярва човек А самолетите на Киев падат като презрели круши Днеска пак има свален самолет,не се знаят подробности А тези истерии като тази лъже,че руски самолет е свалил укр. е само за да се отвлича вниманието на населението Но искрата е дадена,дори и в Западна Украйна има масови протести на маиките на укр. воиниците
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 81Искаш да кажеш 10 дни и руснаците ще отведат в Сибир 10 милиона украински пленници.
58
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между Русия и Украйна ще продължи поне десет години и жертвите ще са поне десет милиона.
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом ликвидират южното обкръжение(5000 души) се заемат с летището в Донецк(1500). Армията ви се стопява прозападни продажници. Готови сте да си продадете щерките за зелени хартийки. Е не всички!С нами Бог!
56
0
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименДо 69 Може би си любител на турски сериали?Системата се казва "Иджис",а не Инджис!Самолетът умишлено беше СУ-24 стар,грозен и шумен.По-интересно е какво имаше отдолу-не оръжие,а система за електронно подтискане "Хибины" която накара мониторите да угаснат!
55
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ви намират все *** да ми възхвалявате Путин и Русия. Пишете си коментарите и сами си цъкате плюсовете. Като ви гледам правописа и изказа - 15 годишни неграмотни ***, дето и понятие нямат от света и безработни таксиджии
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕдин дебел Руски военен БАГЕР ти дълбае дълбок окоп на тебе в задния двор ми се струва!
53
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
Украинците ги чака голям пердах. Къде са тръгнали да воюват с руснаците? Руснаците и нашите комшии, турците имат двете най-силни армии в света. Другите изобщо не могат да се мерят с тях.