Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
2
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До БКП 326Защото чеченците бяха терористи, демек избиваха невинни хора.В Украйна живеят руснаци по произход, които искат да говорят свободно руски език и смятат, че федерализирането на Украйна ще им гарантира тези и някои други права.За войната в Украйна има много виновни, но пристрастното мислене е причина да не виждаш и другите виновни.
221
5
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Разни мисли--323;Защо ЧЕЧЕНЦИТЕ, борещи се за независимост от Русия ,бяха наричани терористи,а руските терористи в Украйна са опълченци.Русия е виновна за войната в Украйна.Тя наруши споразумението с Украйна, подписано от нея,САЩ,Англия и Франция .Внего се гарантира териториалната цялост и независимост на Украйна ,затова че се отказая от притежаване на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.
220
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убаво опужие 'БУК", те т'ва е! да фнимава 'секи, че ще еб.............
219
2
 
9
 
! Отговори
...321 преди 9 години
Сългасен съм с този господин...ако сменим името,същото важи и за Америка.Затова аз си харесвам Италия и Испания,и те са натикани от "демокрацията" там където и ние,но им е останала гордост,и въпреки кризата си живеят така,хората винаги са засмяни и готови да ти помогнат без да лицемерничат като Северно Европейските народи.Само за справка..посланиците на въпросните страни не подкрепиха...гей разврата по столичните улици...
218
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво конспиративно има в тези неща? Нищо по-конспиративно от нещата, които бълват западните медии.
217
1
 
21
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Така е ***!Когато пишеш статии с двата клавиша Copy и Paste.В днешните времена съвременните войни се водят с Конспирация и Пропаганда.И всеки път когато ползваш тези два клавиша, без собствени източници ти помагаш на нечия страна.Може ли пак с Copy и Paste да ми отговориш, къде е химическото оръжие на Садам, заради което Америка без мандат от ООН съсипа цяла една държава.Или това не беше конспирация.Ами Сирийската химическа атака?И куп други конспирации вплетени в Американската външна политика?
216
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре платена статийка. *** на спят!Но пък и само те си вярват вече :))))
215
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Андрей Кончаловски: Ужасете се от себе си Днес искам да ви напомня някои потресаващи цифри и факти, които ясно показват, че в много отношения Русия не е в Европа или дори в Азия. По отношение на корупцията, продължителността на живота, нивото на инвестиции в областта на науката и други подобни, ние сме в Африка! Нещо повече - това сравнение не е обидно за нас, а за африканците! При африканците има обяснение за тяхната изостаналост: четири века безмилостно са ги експлоатирали и унищожавали пришълци расисти и колонизатори, а нас, русите, кой през последните четири века ни е колонизирал,
214
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжи, лъжи и пак лъжи...
213
34
 
16
 
! Отговори
пусин преди 9 години
Руснаците са жалки, държат се като по време на Студената война -пропаганда, лъжи и промивка на мозъци чрез медиите. Болни хора. Дано все по малко се връзват на кагебейчето, това лъжливо, плешиво комплексарче, което излага народа и страната си.
212
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко руснаците са ***, можеш ли да кажеш тогава какви са не легитимните власти на Украина? какво США прави в Украина? какви им са интересите около Русия? или освен да се изразяваш негативно, в главата ти нищо повече не може да се зароди. погледай интервюто на проф. док. на философия Пол Кристи. което той даде на редакцията "Европейски економически вестник". може би тогава ще почнеш да мислиш поне малко, преди да напишеш нещо.
211
10
 
20
 
! Отговори
до бесен преди 9 години
Освен бесен си ***,ограничен,*** и русофоб ,без грам логическо мислене
210
4
 
9
 
! Отговори
mitak преди 9 години
amerikanskite *** sa nai golemite bandite ! na tiah im tribva voina ,zashtoto amerikanskata ikonomika e v kolabs!!
209
7
 
38
 
! Отговори
Az преди 9 години
В замяна на това - западните медии и официални лица се надпреварват да обвиняват Русия, без да допускат и за миг възможността отговорността за трагедията да пада изцяло върху Украйна и американските и душеприказчици. Въпрос - толкова *** ли е Путин, че да сваля пътнически самолет след като няма никаква изгода от подобен световен скандал?!Друг въпрос - какво печели Украйна и Америка от свалянето на самолета?И на двата въпроса отговорите са еднозначни и е ясно кой какво иска .....
208
6
 
14
 
! Отговори
аз преди 9 години
До Бесенотговори си сам,че аз нямам време ама защо и какво печелят с това да свалят граждански самолет над Украйна обясни го в 3 точки кратко и ясно да разбере народа :)
207
38
 
12
 
! Отговори
Бесен преди 9 години
Ако и този път цивилизованото човечество повярва на гнусната мечка,следващият удар ще е още по жесток и непредвидим.
206
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
https://youtube/watch?v=ErFEKArXPHU&feature=youtube_gdata_playerСателитните снимки на САЩ доказват ...... виж линка.
205
10
 
39
 
! Отговори
23 преди 9 години
Американското разузнаване оповести резултатите от своето разследване:Русия няма пряко участие,самолета е свален от проруски сепаратисти!Въпросът е:Имат ли те необходимия ракетен комплекс "Бук" и необходимата подготовка за управлението на такава сложна система!?Могат ли тези опълченци,въоръжени като ордата на Индже,кой каквото намерил ,този бих казал башибозук да свърши това?Янки,когато пишете нещо,най-накрая го прочетете и му създайте елементарна логическа връзка!Вие много добре знаете,че украин
204
3
 
35
 
! Отговори
ПЕНТИУМА преди 9 години
Не мога да ги разбера тези новинари.От вчера измишльотините на *** стоят на първа страница.Никъде не видях например че бунтовниците вчера са предали черните кутии на малазийците.
203
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ha-ha-ha.Napiqndurenite opul4enci zlepostaviha rashistite taka , kakto nikakva diversiq ne moje da go napravi .Shte si pokajat debeloo4ieto pak ,nqma kak da e drugo.