Какво са изпитали пътниците на Боинга минути преди смъртта

Трима експерти с хипотези по темата
Обновена: 23 юли 2014 14:11 | 23 юли 2014 11:23,
97
Какво са изпитали пътниците на Боинга минути преди смъртта
Снимка: Reuters

Има много неща, които не знаем за разбилия се Боинг 777 на малайзийските авиолинии. Знаем със сигурност, че всички 298 пътници на борда са загинали. Знаем също, че повечето американски експерти твърдят, че самолетът е бил свален от ракета земя-въздух в район, контролиран от проруските сепаратисти.

Докато експертите не проучат мястото на катастрофата, телата на загиналите и черните кутии от самолета, няма как да знаем със сигурност какво се е случило със самолета и неговите пътници. Въпреки това обаче роднините и близките на загиналите се чудят какво се е случило с пасажерите в последните мигове от живота им.

Това зависи основно от начина, по който самолетът се е разбил, но въпреки това от" Бизнес инсайдър" са събрали мнения на експерти по темата.

„Пасажерите вероятно не са страдали и дори не са знаели какво се случва“, според Дъг Ричардсън от IHS. Според него противоракетните системи „Бук“, за които се предполага, че са свалили самолета, се взривяват точно преди да достигнат целта си като по този начин освобождават множество шрапнели, чиято цел е да разрушат самолета на възможно най-малки частици. Експлозията би довела до мигновено падане на налягането. Това би се случило толкова бързо, че пътниците дори не биха разбрали какво се случва.

Давид Ченчоти, също експерт по авиовъпроси, дава сходно мнение пред „Фокс“. „Не е лесно да се каже какво точно се е случило, но според мен взривът на ракетите е предизвикал декомпресия, а след това и пожар, липса на електричество“, заявява той.

След взрива на друг Боинг 777 през 1996 г. хирургът Джеймс Фосвинкел провежда цялостно разследване по случая. Трагедията тогава е от друго естество, но голяма част от неговите изследвания са приложими и в този случай. Според него след експлозията във въздуха следва незабавно ускорение на самолета и неговото падане.

Той разказва пред Блумбърг, че загубата на налягане в кабината е причинила хипоксия в рамките на секунди, което означава, че всеки е загубил съзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали са се *** от шубе никой не казва мама им американска
61
3
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До *** Балканскинякой са по големи, други са по малки
60
3
 
5
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
разбирам че самолета паднал директно надолу,странно аз мисля че лети и така падаа той директно паднал ,какви сте промити мозъцикато дадеш отрицателен палец опровергай се
59
3
 
3
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 9 години
Всички са маскари!
58
4
 
5
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
разбирам че самолета паднал директно надолу,странно аз мисля че лети и така падаа той директно паднал ,какви сте промити мозъци
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПТН ПШНХ !
56
3
 
7
 
! Отговори
dim преди 9 години
абе големи разбирачи се извъдихте, големи капацитети,коѝ от вас е виждал установка бук, четете в гугъл и драскате,жалко за невинно загиналите хора.независимо от това коѝ ги уби.
55
4
 
10
 
! Отговори
ангел преди 9 години
e нали уж пътниците са обгорели тва показват фактите а сега шрапнели, при шрапнелите няма как да са обгорели а те са обгорели, значи е свален самолета с ракета въздух-въздух понеже там се използва взрива и огъня за разрушаване на самолета а не само шрапнели. при земя-въздух има коничен сноп от шрапнели и няма "огън" и получаването на снопа става на около 30метра от целта. фактите показват че е свален с въздух-въздух а не земя-въздухе а нека се изкажат експертите по ПВО че да разберем истината
54
19
 
17
 
! Отговори
Пуйло Хутин ла-ла-ла преди 9 години
Какво са правили в последните секунди преди смъртта си? Ами благодарили са на Путин, че толкова безболезнено ги изпраща на оня свят.
53
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами пуснали са си чалга и почнали да танцуват
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление,каквото и да се установи,то ще покаже факта за трагичен малшанс за пътниците и екипажа на самолета.Попаднали са на неподходящо място в неподходящо време.Друг е въпроса кой е виновен.За мен е почти без съмнение че това е грешка и че не Боинга е бил целта,която е трябвало да бъде унищожена,а боен изтребител на Украйна.Стрелбата е била от зенитен комплекс на опълченците,а целта-Су 25 на Укр.ВВС.За да избегне захват и унищожаване,т.е за да се спаси,набира височина и се сближава с пътническия самолет и то не без знанието на ръководството на полетите,а точно с тяхното знание и разрешени
51
7
 
9
 
! Отговори
as преди 9 години
Украйна да отговори на въпроса имало ли е военни действия и системи БУК в района на разбиването.НЕ означава че не трябва да обвиняват опълченците.отговор ДА имало е.Ами тогава да отговорят защо промениха безопасният маршрут и изпратиха Боинга над Буковете без значение дали са Украински или на опълченците.
50
2
 
10
 
! Отговори
Д-р Секир Касапски преди 9 години
Какво са изпитали в последния момент? Въздействието на експлозията и скоростта на самолета от близо 900 км/ч - това е като да се блъснеш в бетонна стена. От рязкото намаляване на скоростта хората в самолета са изпаднали в безсъзнание или са били убити на място. Ако някой все пак е оцелял при последвалата експлозивна декомпресия и недостатъчен кислород, е загубил съзнание до 30 сек. Бърз и безболезнен край.
49
4
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Имаше и такива обвинения!!!! Заловили двама руски шпиони "насочващи огъня"!!!:)))))))))))) Взеха ни за мезе!:)))))) Насочвали огъня??????????? на 10 000м. височина и 900км/ч:)))))))))) Хаааааааа докато кажат дай малко по- наляво и самолета е изминал 2 километра!!!
48
4
 
5
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Аз лично, не приемам извинения от украинска страна от типа: "Командира на на Бук, дал заповед "пуск" или пилота на изтребителя свалил Боинга, Е ЗЪЛВИН ДЕВЕР НА РУСНАК ИЛИ РУСКИ ШПИОНИН!!!!
47
6
 
10
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
"Знаем също, че повечето американски експерти твърдят, че самолетът е бил свален от ракета земя-въздух в район, контролиран от проруските сепаратисти." ТОВА ТОЧНО Е НАЙ-НЕСИГУРНОТО НЕЩО!!!! Знаем, че самолета е свален над Украйна и за сега те и ЕДИНСТВЕНО УКРАЙНА ОТГОВАРЯ ЗА ИНЦИДЕНТА!!... До доказване на друго!!!!
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за *** е изобщо да пишеш такива изказвания?!?!?!?!?!?!?! Почти 300 души умряха, което е достатъчно болезнено, а някой си тръгнал да рови в мръсотията и да пише какво били изпитали тези 300 души, докато умират. Идиотщина! Имайте поне малко уважение към мъртвите.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 41 "Състраданието е човешка емоция, емпатия, предизвикана от чуждата болка или страдание"в твоя коментар се усеща само злоба и желание за отмъщение...
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЕНТИУМАТи какво очакваш,да те поканят на разследването?
43
5
 
5
 
! Отговори
АЛ преди 9 години
До АнонименЕдиният самолет е само улучен и се е прибрал в базата. Брях, таз руска система БУК колко слаба била.