В Китай арестуваха петима души заради скандала с месото

Сред тях е шефът на компанията Shanghai Husi Food
23 юли 2014 12:37, Елка Василева
2
В Китай арестуваха петима души заради скандала с месото
Снимка: Reuters

Шанхайската полиция съобщи, че е арестувала петима души във връзка с разследване на китайски доставчик, за който се твърди, че е доставял месо с изтекъл срок на годност на чуждестранни вериги за бързо хранене в Китай, включително McDonalds , KFC и Starbucks, предаде Ройтерс.

Сред задържаните са шефът на компанията Shanghai Husi Food, подразделение на американската OSI, и мениджърът по качеството, уточни полицията в онлайн съобщение.

Още по темата

McDonalds и Yum Brands, която притежава KFC, Pizza Hut, както и редица други световни вериги за хранене, изтеглиха продукти от заведенията си, след като се появиха информации, че фирмата Shanghai Husi Food е доставяла месо с изтекъл срок на годност на клиентите си в Китай и в Япония.

Китайската служба за контрол на храните и лекарствата, цитирана от Синхуа, съобщи по-рано, че нарушаването на разпоредбите за безопасност на храните е било по-скоро политика на компанията, а не резултат на действията на отделни лица.

В друго съобщение шанхайското подразделение на службата обяви, че е запечатало над 1000 тона месо с предполагаем изтекъл срок на годност от OSI в Китай, както и още 100 тона продукти на някои от клиентите на компанията.

Китайската телевизия Дрегън Ти Ви съобщи в неделя, че Husi препакетира старо говеждо и пилешко, като слага нови дати за годност.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво следва-и на петимата ще им покажат някой стадион.
1
0
 
7
 
! Отговори
Гочето преди 9 години
Че при нас това е нормално да се сменя срока на годност.Дори не те арестуват