Българин ще лежи 8 години в затвор в Кипър за трафик на хора

Присъдата му е рекордна за островната държава
24 юли 2014 14:46, Елка Василева
4
Българин ще лежи 8 години в затвор в Кипър за трафик на хора
Снимка: архив, Reuters

Рекордно висока присъда по обвинения за трафик на хора и принуждаване към проституция наложи наказателният съд в Никозия на 33-годишен български гражданин.

Той бе осъден на 8 години лишаване от свобода, пише „Български новини“.

Това е най-голямата присъда за трафик на хора, издавана в Кипър досега.

Българският гражданин бе признат за виновен по обвинения, свързани с трафик на жена, сексуална експлоатация и принуждаване към проституция в Кипър. Според съда това е случай на международен трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

В продължение на повече от 2 години полицията в Никозия със сътрудничеството на Интерпол и Европол разследва мрежа, работеща в Кипър, за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. През ноември миналата година под наблюдение са поставени двама чужденци, за които се е подозирало, че набират клиенти.

Участието им в мрежата за проституция се е потвърдило от полицай под прикритие, след което двамата заподозрени са арестувани. Часове по-късно белезниците щракват и за 33-годишния българин, който впоследствие е признат за виновен за извършването в периода 27 – 29 ноември 2013 г. на престъпления, свързани с трафик на хора, сексуална експлоатация и принуждаване към проституция. Жертвата е жена от България.

Според съда в Никозия осъденият заедно с други лица са група, която е действала организирано и координирано за извършването на тези престъпления, а спрямо жертвата е било извършвано насилие и тя не е имала никаква възможност за бягство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2КАТО ТЕБ ЛИ
2
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Съдейки по Ванко 1, 2 години условно. :)
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За такива 80 години са малко.