В Холандия пристигнаха още 74 ковчега с тленни останки на жертви

Транспортирането на тела от сваления Боинг ще продължи и утре
Обновена: 24 юли 2014 20:17 | 24 юли 2014 20:16, Веселина Йорданова
8
В Холандия пристигнаха още 74 ковчега с тленни останки на жертви
Снимка: Ройтерс

Два военни самолета докараха в Холандия ковчези с още 74 жертви на катастрофата на самолета на малайзийските авиолинии над Източна Украйна преди седмица, предаде ДПА.

Самолетите излетяха от Харков и кацнаха в Айндховен, където ги посрещнаха около 200 близки на загиналите и представители на холандското правителство. На борда на полет МН17 на "Малейжа еърлайнс" имаше 193 холандски граждани.

Още по темата
Транспортирането на тленните останки на жертвите ще продължи утре, като се очаква операцията да приключи в течение на деня, предаде ИТАР-ТАСС.

Холандският и австралийският външни министри разговарят с властите в Киев за постигане на споразумение за изпращане на международна полицейска част, която да гарантира сигурността на мястото на катастрофата, докато трае разследването за причините.

Австралийският премиер Тони Абът съобщи, че за Лондон са заминали 50 полицаи и изчакват там решението за създаване на международна полицейска част с мандат на ООН.

"На мястото на катастрофата е ясно, че нищо не се случва без разрешението на въоръжените бунтовници, които най-вероятно са свалили самолета", заяви Абът в Канбера. Той е разговарял с украинския президент Петро Порошенко и с руския президент Владимир Путин за необходимостта да се гарантира сигурността на мястото на катастрофата.

Разследването на причините се води от Холандия, чиито власти разрешиха останките на самолета да бъдат преместени по молба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Идентифицирането на жертвите вече е в ход, но може да отнеме много време, каза малайзийският премиер Наджиб Разак.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: МалайзиябоингХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
17
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Бог да прости загиналите, от който и самолет да са! Обаче така и така техни близки никъде не са показвани досега! Пишат, че имало, ама не ги показват!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се коментира преди истинско разследване?Украйна вече се разпада, САЩ няма да им плати и копче, а Русия ще им спре газа. И тяхните олигарси ще се хванат за палците...
2
1
 
17
 
! Отговори
Тъпун Вакуумглавски преди 9 години
Страшно е като падне калника на самолета по време на път
1
0
 
23
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
МНого е тъжно ,че от всяка новина добра или лоша финансовите терористи печелят пари !След поредицата от нещастия с полети в целия свят се отказват самолетни резервации ! 5-6 комапнии ще фалират другата седмица а финансовите доброжелатели ще ги изкупят на безценица , на есен с песен всички медии пак ще пишат ,че няма по-сигурно от въздухоплаването !