Международна среща ще обсъжда авиационната безопасност

Тя ще се проведе в Монреал на 29 юли
25 юли 2014 07:58, Анисия Иванова
1
Международна среща ще обсъжда авиационната безопасност
Снимка БТА

Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) организира във вторник, 29 юли, в Монреал голяма международна среща на водещи представители на сектора. Те ще обсъдят въпроса за безопасността и сигурността на полетите, изникнал с голяма острота след свалянето на малайзийския пътнически самолет в  Източна Украйна и още две авиокатастрофи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

ИКАО - агенция на ООН - ще бъде домакин на срещата. Сред другите организации, които се очаква да участват, са  Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА),представляваща авиокомпаниите, Организацията за гражданско аеронавигационно обслужване (CANSO) и Международният съвет на летищата (ACI).

Друга среща се планира за февруари догодина, каза източникът на АП - пожелал анонимност представител на авиационните среди.

Говорител на ИКАО каза, че срещата се обсъжда, но още не е потвърдена. Подобна среща е наложителна, след като за една седмица станаха три големи катастрофи с пътнически самолети, взели много жертви - самолета на "Малейжа еърлайнс" в Източна Украйна, самолет в Тайван и алжирския самолет вчера в Мали. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари