САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни

"Оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна"
Обновена: 25 юли 2014 14:07 | 25 юли 2014 09:31, Елка Василева
194
САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати обвиниха Русия, че обстрелва с артилерия украински военни позиции оттатък границата, предаде Ройтерс.

"Имаме нови доказателства, че руснаците възнамеряват да доставят по-тежки и по-мощни установки за едновременно изстрелване на много ракети на сепаратистките сили в Украйна, и имаме доказателства, че Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции", заяви заместник-говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. Тя уточни, че тази информация се основава на разузнавателни доклади.

Американските сведения показват, че след като малайзийският самолет беше свален на 17 юли, оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна, каза говорителката, цитирана от Франс прес.

Двама висши представители на Пентагона, пожелали анонимност, твърдят, че руснаците са засилили военното си присъствие на границата с Украйна от 12 000 войници миналата седмица на 15 000 сега.

Доставките на оръжие за бунтовниците продължават и след авиокатастрофата, посочват източниците. Военно оборудване се доставя в голяма база близо до Ростов, откъдето след това то се превозва до бунтовниците от другата страна на границата, допълват те.

Малко преди да обяви оставката си, украинският премиер Арсений Яценюк косвено обвини Русия, че е свалила с ракета "въздух-въздух", изстреляна от неин изтребител, един от двата украински изтребителя "Сухой", свалени в сряда в района.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименBravo za komentara
123
0
 
6
 
! Отговори
Манчо преди 9 години
"Кат Русия няма втора туй могуща на света,тя е нашата опора,тя е наща свобода!"Много вярно и великият Иван Вазов го е казал!Слава на братска Русия!
122
4
 
13
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Значи така, Русия обстрелва Украйна, а не Украйна Русия! Ех тоя Пентагон, ех тия АНС и ЦРУ, защо съм им тези спътници, като те предварително знаят отговора на всички въпроси! За какво харчат излишни средства? Защо ни занимавате с глупости! Има толкова качествени анализи, коментари! Престанете с тези простотии!
121
1
 
6
 
! Отговори
Удивен преди 9 години
Съдейки по дулото, тома не е чак толкова тежка установка! В случая е САУ 122 "Гвоздика" / Карамфил/, произвеждана до 1982 година в Червен бряг, България. Сега служи да основа на БМП23, на въоръжение в Българската армия. Пределната й далекобойност е 17 200 метра ито само с определени снаряди. При разрив снарядът /ОФ/ има поразяваща способност на 45м. Та не е тежка, а по скоро средна мощност артилерия
120
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е това не е като да обстрелваш беззащитни цивилни и запада да се прави че няма жертви !Да им разбият малко гълъбарника на военните !Военни срещу военни , ако това е вярно !?
119
0
 
3
 
! Отговори
Очински дебил преди 9 години
До АнонименАе пиши като хората, бе! С букви!
118
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как оставиха Иран ?Беше толкова спешно !Е , на сантиметър оставаше да произведат атомната бомба .И през пролетта според Израел , трябваше да се нанесе решителен удар на Иран , бяха на червената граница .*** как си намериха жертви да ги гърмят , войни искат и това е ! Печелят някой и от това . Пука им , че ще избият няколко хиляди ..
117
1
 
11
 
! Отговори
АК 100 преди 9 години
Ново пет! Не било в млекото, а било в суроватката! Стига затриване на ресусрс, бе! Никой вече не ви верва!
116
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prestanete ve , Ukraina zashtitava suvereniteta si .90% ot "opul4encite" idvat ot ruska tteritoriq.
115
3
 
16
 
! Отговори
чезар преди 9 години
Не ме е яд че американците лъжат, ад ме е че мислят че им вярваме. Нали имаха спътникови снимки кой е свалил самолета, къде са???
114
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би имат същите доказателства, като епруветката, която размахваше Буш в подкрепа на твърденията си, че в ирак имало химически оръжия и оръжия за масово поразяване. Този филм сме го гледали около 1000 пъти вече. Били имали доказателства.Ами нека да ги види света за да си оправдаете агресията.Колко хора искат да избият още?
113
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ направо станаха смешни вече!!!!
112
3
 
21
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Прекалено делови е Путин. Украинците не престанаха да провокират руснаците. Няма по-големи гадове от тях.
111
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е то!Никой да не ти вярва и да продължаваш да лъжеш! Не знам на какво разчитат тези американци...
110
0
 
5
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
DO 143ABE GABRIELCHE TI DA NE OBARKA FORUMA,IA BIAGAY V 555.BG PRI KOMPANIONKITE
109
5
 
44
 
! Отговори
СТЕФАН преди 9 години
А АМЕРИКАНЦИТЕ КАКВИ СЕ ЯВЯВАТ В СЛУЧАЯ,ТОВА НА ТЯХНАТА ГРАНИЦА ЛИ Е?
108
4
 
29
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 9 години
А КАКВО ДА ПРАВИ РУСИЯ СЛЕД КАТО КОМАНДВАНИТЕ ОТ КЪРВАВИЯ ПРТЪР ФАШИЗИРАНИ ХОХЛИ ОБСТРЕЛВАТ ТЕРИТПРИЯТА И?!?!?ДА ИМ ЧЕТЕ ВЕСТНИК ЛИ?
107
4
 
38
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Мистър Обонго да се радва, че е Путин, а не моят верен приятел Ленин, иначе от САЩ да са останали само ***, плъховете и ромите!!!
106
2
 
34
 
! Отговори
сандро преди 9 години
сащ няма какво да протестират украина нее американска територия срещу сащ няма насочена никаква артилерия а нещо много по различно и ако неразвеят бързо белият баиряк вероятно протести няма да могат да правят
105
3
 
23
 
! Отговори
SS преди 9 години
Много бих се радвал ако всичко е вярно.Нека малко и военни загинат , а не само цивилното население.