Новият словашки президент дари на бедни първaта си заплата

Месечното му възнаграждение е 5376 евро
26 юли 2014 12:19,
4
Новият словашки президент дари на бедни първaта си заплата
Андрей Киска Снимка: архив, Reuters

Новият президент на Словакия Андрей Киска, който е милионер и филантроп, дари първата си заплата на 10 бедни или болни словаци, съобщи говорителят му, цитиран от Франс прес.

"Осем семейства ще получат по 537,60 евро по банков път. В другите два случая президентът изпрати същата сума с пощенски запис, тъй като семействата нямат банкови сметки", заяви говорителят му.

Месечното възнаграждение на новия държавен глава за юни е 5376 евро, допълни той.

Бенефициентите на тези помощи, избрани от президента с помощта на няколко благотворителни организации, ще останат анонимни.

Сред тях има няколко тежко болни, една жена в затруднено финансово положение и едно болно дете, каза говорителят, без да разкрива повече подробности.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Андрей Киска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Може да е популизъм, може да не обеднее от този жест човекът, но казвам "Браво!". Един жест на човечност! Кой от нашенските политици го направи?
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми като знае че на техен гръб ще забогатее с милиони,въобще спокойно може всичките си заплати занапред да ги подарява :))
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У нас в БГ пък с първия удар политиците окрадоха от народа 3.5 милярда(КТБ) и ще върнат парите на обикновените депозитанти на куково лято.Де сте чули и видяли крадец да връща пари?Камо ли Пеевски,който на 15 год. окрал собствения си баща и до ден днешен не му е върнал парите и човекът се чуди как един мафиьот и приятел на Бисеров и Доган управляват цялата държава.