Откриха втората черна кутия на разбилия се алжирски самолет

Очаква се скоро да започне разследването
26 юли 2014 17:48,
0
Откриха втората черна кутия на разбилия се алжирски самолет
Снимка: Reuters

Експерти от мироопазващата мисия на ООН в Мали, изпратени в северната част на страната, където катастрофира самолет на авиокомпанията "Ер Алжери", откриха втората "черна кутия" на машината. Това съобщи говорителката на мисията Радхия Ашури, предаде Франс прес.

Още по темата

Вторият контейнер със самописци бе намерен край селището Госи, на около 100 километра от северния град Гао, каза по телефона говорителката. Според Париж първата "черна кутия" е прибрана в петък и изпратена за Гао от френски военни, напомня АФП.

Представители на 118-те жертви от катастрофата пристигнаха днес на местопроизшествието, където се очаква да започнат работа разследващите, по-специално френски експерти. Задачата се очертава трудна, защото самолетът е напълно разрушен, информира агенцията.

Представители на Франция, Ливан и на семейства от Буркина Фасо бяха докарани в зоната с хеликоптер от Уагадугу, съобщи член на кризисния щаб.

Правителството на Буркина Фасо обяви, че ще изпрати на местопроизшествието близки на загиналите, след като от Мали се завърна делегация начело с президента на страната Блез Компаоре. Шефът на Генeралния щаб генерал Жилбер Диандиере, член на делегацията,предупреди, че ще е "твърде трудно" да бъдат събрани телата, разпръснати при катастрофата.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари