Путин доказа, че няма място в Г-7

Канадският президент критикува политиката на Москва
26 юли 2014 21:25,
400

Трудно е да си представим как Русия може да се завърне сред Г-7 - групата на големите индустриални държави, предвид агресията й срещу Украйна, заяви канадският премиер Стивън Харпър, цитиран от Ройтерс.

"Чрез действията на своя президент Владимир Путин Русия показа, че не споделя ценностите на тази група държави, привързани към демокрацията, международната сигурност и върховенството на закона", писа Харпър в статия във вестник "Глоуб енд мейл".

При нарастващия автократизъм вътре в страната и опасната агресивност навън на Русия начело с Путин едва ли е време да се облекчава дипломатическият и икономическият натиск върху режима, отбелязва Харпър, който пое твърда линия спрямо Москва от самото начало на украинската криза.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: УкрайнаГ-7путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма проблем бе, русия ще създаде г4, русия, китай, бразилия, индия
258
1
 
1
 
! Отговори
Архангел преди 9 години
'демокрацията и либерализма' отдавна се изродиха в най-обикновен сатанизъм- път към апокалипсиса! Не може да се нарече по друг начин пълното разложение на запада!
257
0
 
1
 
! Отговори
До 345 преди 9 години
И какво ти е демократичното? Вашата "демокрация" предполага плурализъм, уважение към мнението на другите! Къде Ви е демокрацията, като забранявате всякакво чуждо мнение, изпращате ги някъде по-далече като фашистите, дето изпращаха "нечовеците" в концентрационните лагери! Което сега впрочем правят и наследниците им в укруината. ТОВА ЛИ ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА??????????????????????????????????????????????
256
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
от 348 ...да полетят.Нека да си спомним за един друг президент,които е настоявал за по-голяма прозрачност в американското демократично общество.В резултат,Джон Фицджералд Кенеди беше убит в президенският си автомобил в компанията на съпругата му Жералдин и множество приветсващи кортежа!...След него и брат му,зада няма инвестегиране и отмъщение.Черният пастор и борец за човешки права Мартин Лутър Кинг,не можа и да достигне до президенският пост.Отново снайперист отне животът на един голям човек!
255
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до 346 Анонимен Да, за случаят с Рейгън не го направиха,но не е толкова заради демокрацията...Първо:Вече някой(или някои)ставаше нетърпилив за о(р)валният кабинет.Второ:Имаха известни претиснения дали "холивудският артист"ще си изиграе ролята до края като деструктиращ "империята на злото"или ще се впусне в по-голяма авантюра.От Кремъл,едва се въздържаха да "отговорят на удара",като истинска империя...Трябваше още много малко натиск от страна на мистър Рейгън и междуконтененталните ракети ...
254
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до 342 АнонименДа съгласен съм за по-вече от два му мандата.Така беше и с Роналд Рейгън.В даден момент,конституцията може да се"замрази"и да се търси изход зада се продължи мандата на даден държавник.В щатите по времето на Рейгън,търсиха начини,как да сменят клаузата в конституцията им за по-вече от два мандата.Всички единодушно считаха,че той е правилният президент!Същата ситуация е и с Путин в момента!На него му трябва време да спаси руската федерация(при неофицеално обявена война),а и света
253
2
 
9
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 341 преди 9 години
До Анонимен 341"не може една недемократична и неправова Русия да бъде пример за когото и да било" Не знам какво трябва да се случи, за да може зомбита като теб да разберат, че понятия като "демокрация" и подобно вече не означават нищо друго освен празна пропаганда с цел ограбването на слаби държави с наивни народи и продажни политици. Няма никаква свобода и демокрация! Има само правото на силния! Не го ли виждате? Не виждате ли как ни разсипаха за 20 години...нашата малка България!
252
2
 
7
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
До сирил - Средна заплата в Русия - 2011 - 721 евро, Сметка за ток в Русия за едностайно жилище - 5,60 лв. сметка за парно - 25 лв. цена на бензина - 1.37 лв. Да продължавам ли?
251
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до 337 Анонимен Да,прав си:Не пиша от вчера тук.Но,не съм любител на Путин. Не страдам от синрома "култът към личноста"!Винаги съм подчертавал за работата на НЕГОВИЯТ ЕКИП!Путин сам е много трудно да прокара каквито и да е било прогресивни идеи,без подкрепата на Дума-та и много голяма част от народа.Но всеки трезвомислещ,не може да не признае,че точно той постави начлото на реставрацията в Руската федерация.Винаги се е сатарал да поддържа добро политическо кредо със западните си партньори.
250
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо До309 преди малко написах,че резервният фонд на БРИКС Е В ДОЛАРИ за какъв технически фалит говориш като това още повече го укрепва...---------с *** кратуни не се спори :)хамерика във фалит била, ако те са във фалит какво да кажем за българия?то при вас не е фалит, не е колапс ами направо е кома.рашата само на една газ разчита, само гледай какво ще стане след година,дведо китай не им е построен газопровода още...
249
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до 324 Анонимен Нали става въпрос за независимост и демократични цености!А,що се отнася до "откога стана любител на франкофонското начало..":От както съм в Кебек!Още преди да започнат демоничните експерименти в България!Свидетел съм как се прави "демокрация" в демократична страна и какво е суверенитет за хората с политическа грамотност!
248
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
331, да правилно фашагите-бандеровци.
247
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 330значи скоро киев ще превземе някой нов град в "новорусия",появят ли се новини за много укр. дезертьори и се случват такива работи..
246
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според теб излиза, че Триумфална арка е църквата " Василий Блажени". Или не?
245
1
 
3
 
! Отговори
сирил преди 9 години
До Анонимен 330..мислех,че войната никога не би предизвикала задоволство....но явно греша!
244
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съобщават за съкрушителни загуби на нацгвардията и за масово дезертьорство на укр войници - цели взводове и роти.
243
1
 
2
 
! Отговори
сирил преди 9 години
До 1925няма да използвам клишета,но има ли алтернатива демокрацията и коя е тя...
242
2
 
1
 
! Отговори
сирил преди 9 години
До АРХАНГЕЛтя и сега не е по-добре Най-ниските брутни месечни заплати, определени със закон, са в двете най-бедни страни на Европейския съюз. В Румъния тя е 170 евро, а в България 155 евро.Извън ЕС в Русия минималната заплата е фиксирана на 128 евро, а в Украйна 104 евро.е по-добре
241
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо от брикс учредяват банка и фонд във $ нали $ си "отива"...интересна работа се получава..няма да търгуват във $ а същевременно правят точно обратното..някой може ли да разбере какво става...
240
0
 
0
 
! Отговори
1925 преди 9 години
В НАЧАЛОТО И АЗ БЯХ КОМЕНТАТОР ИЗЛИВАШ БЕЗНАКАЗАНО АГРЕСИЯТА СИ НО ПОСЛЕ Я КАНАЛИЗИРАХ В ОПРЕДЕЛЕН ОБЕКТ ,КОЙТО НАТОВАРИХ С ВИНАТА ЗА ВСИЧКИТЕ НЕЩАСТИЯ НА БЪЛГАРИЯ ТОВА ДАДЕ НЕОЧАКВАН ОТ МЕН РЕЗУЛТАТ .БОРБАТА СЕ ОКАЗА ПО ЗАБАВНА ОТКОЛКОТО СИ МИСЛЕХ. ОТНЕ МИ МЕСЕЦИ ЗА ДА ПОСТИГНА ЕЛЕМЕНТАРНОТО СИ ПРАВО ДА БЪДА ИЗСЛУШВАН СЕГА ПРИВИДНО СЪМ ПОСТИГНАЛ ЧАСТ ОТ ЦЕЛТА СИ