Папата призова към помиряване в Близкия изток и Украйна

"Да помним, че с войната се губи всичко, а с мира - нищо"
27 юли 2014 22:46, Елка Василева
11
Папата призова към помиряване в Близкия изток и Украйна
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Папа Франциск прикани воюващите фракции в Близкия изток, Ирак и Украйна да се помирят в реч по случай 100-годишнината от избухването на Първата световна война, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В словото си пред поклонници на площад "Свети Петър" в Рим той заяви, че мисли за децата, които войната убива, осакатява или оставя сирачета и които "имат развалините от войната за играчки".

 "Спрете се! Моля ви от все сърце, време е да се спрете", каза папата.

 "Мисля особено за децата, които биват лишени от надеждата за достоен живот, за убитите, ранени, осиротели деца, които не знаят да се усмихват. Да помним, че с войната се губи всичко, а  с мира - нищо", изтъкна той.

В навечерието на 100-годишнината от атентата срещу ерцхерцог Франц Фердинанд в Сараево, който предизвика избухването на Първата световна война, папа Франциск изрази надежда, че "грешките на миналото няма да се повторят и ще се вземат предвид уроците на историята, като се дава превес на аргументите за мир чрез търпелив и смел диалог".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
V преди 9 години
Ако Ватикана и про-римският западен елит продължават с това културно налагане и тези мокри сънища, за латински хегемон и унищожение на наследството на Първата и Втората Български империи - славянската цивилизация , то накрая е много възможно Папата да пише на кирилица . Време е да се сложи край на ~ 1000 годишната Ватиканска агресия и *** игрички. Делото на предците ми ще живее вечно ... *** !
3
3
 
2
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До АнонименАми той папата говори за троловете като теб. Не болшевишките *** са тръгнали да воюват, а американските. Има разлика, нали? Един *** се познава много лесно. Той просто пише анонимен.
2
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъдри слова на Светия Отец.Да видим сега болшевишките *** какви отровни точки ще заграчат...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кесията на Ватикана кога ще се развърже?