Екипажът на ферибота-убиец призовавал да се стои на борда

Спасили се момичета направиха шокиращи разкрития
28 юли 2014 18:56,
6
Екипажът на ферибота-убиец призовавал да се стои на борда
Снимка: архив Ройтерс

Екипажът на южнокорейския ферибот „Севол“, който потъна в средата на април, е съветвал пътниците да не напускат каютите си. Шокиращите разкрития направиха шест оцелели в бедствието южнокорейски ученички, които дадоха показания по делото срещу екипажа. Това съобщи БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Още по темата

При трагедията от април загинаха 242 души, голяма част от тях ученици.  На борда на ферибота е имало 476 пътника, 174 от тях са спасени, десетки останаха в неизвестност.

Шестте оцелели момичета разказаха в показанията си пред съда как по радиоуредбата нееднократно били призовавани да останат на борда на потъващия кораб. Като видели обаче драматичния развой на нещата и след като каютите им застрашително се напълнили с вода, децата решили сами да потърсят спасение.

Те облекли спасителните жилетки и като си помагали взаимно, успели да се измъкнат. Едно от момичетата каза, че видяло как водата отнася някои от нейните приятелки.

Подсъдими по делото са 15 членове на екипажа. Те са обвинени в престъпна небрежност и неизпълнение на служебните си задължения да спасявят пътниците.

Съдът призова медиите да не разкриват имената на шестте свидетелки, които са все още в юношеска възраст, за да се защитава правото им да останат анонимни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупоста е убила повече хора от маларията!
3
1
 
0
 
! Отговори
OBAMA XIUSEIN преди 9 години
Putin e vinoven toi go potopi
2
0
 
4
 
! Отговори
Морков преди 9 години
То каютата ти се пълни с вода требва да си луд да слушаш уредбата да не напускаш :D
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това в Северна Корея не може да се случи!