Наблюдателни полети на Румъния и САЩ над Русия и Беларус

Инспекцията е съгласно международния договор за открито небе
28 юли 2014 10:55, Елка Василева
11
Наблюдателни полети на Румъния и САЩ над Русия и Беларус
Снимка: архив, Reuters

Румънски и американски инспектори ще изпълнят наблюдателни полети от днес до 1 август над територията на Русия и Беларус с румънски самолет за наблюдение Ан-30 в рамките на прилагането на международния договор за открито небе, съобщи началникът на руския Център за намаляване на ядрената опасност Сергей Рижков.

Самолетът за наблюдение Ан-30 не е оборудван с никакви оръжия. Летателният апарат и инсталираното оборудване за наблюдение (аерофотоапарати) са получили международен сертификат, който удостоверява, че самолетът няма оборудване, което да не е в съгласие с договора.

Международният документ е подписан през 1992 г., в момента страни по него са 34 държави. Основната задача на режима на "открито небе" е развитието на прозрачността, наблюдение за изпълнението на споразумения в областта на контрола над въоръжаването, предотвратяване и регулиране на кризисни ситуации в рамките на ОССЕ и други международни организации.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
19708 преди 9 години
Олег Константинович Антонов Роден е в село Троици в Подмосковието на 7 февруари 1906 г. Създава първия си планер през 1924 година, когато се обучава в Саратовския индустриален техникум. През 1925 г. постъпва в Ленинградския политехнически институт където завършва през 1930 г. Работи като главен конструктор в много заводи и разработва над 30 вида планери. Прочува се като изключително талантлив инженер, особено в аеродинамиката. През Втората световна война е заместник-главен конструктор на Яковле
6
3
 
10
 
! Отговори
мигулев преди 9 години
този факт е добра предпоставка руски ту с малко ядрено оръжие на борда да прелитат с приятелска мисия над цалата територия на сащ а супер подводниците сигурно вече си почиват на американските брегове изчакват приятелски американски жестове
5
20
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Антонов, които правят самолетите Ан, са украинска компания - пояснение за путинофилчетата...
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега предполагам ще дадат и на руснаците да се разходят до Щатите със техния самолет за наблюдение че се бяха притеснили преди тр4и седмици и не дадоха да яе летс!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименсъс самолет за наблюдение Ан-30 щото боинзите много падат
2
2
 
19
 
! Отговори
ора преди 9 години
Тия па румънци къде се бутат да ни докарат некоя беля на нас на главата.. аа !
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолет руско производство ще наблюдава руска територия.